Jump to content

Merttt.Aliii

Üye
  • İçerik sayısı

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

Merttt.Aliii kullanıcısının paylaşımları

  1. Merttt.Aliii

    Leopard Geckomun Parmaklarındaki Değişim

    Merhabalar yaklaşık 5 yıldır beslediğim bir geckom var her deri değişiminde muhakkak parmakların deri kalıntıları oluyor,normalde ılık suyla 10 dakikalık banyo ve kulak pamuğu ile yumuşak hareketler yaparak deri kalıntılarını temizleyebiliyordum fakat şuan parmaklarındaki deriyi hiçbir şekilde temizleyemiyorum, aşırı hareket ediyor, ne elimde duruyor ne de düz bir yüzeyde duruyor, 1cm yükseklikle gayet makul ısıdaki suda bile durmuyor sürekli kaçmaya çalışıyor gibi. Yalnızca teraryumunda sakin duruyor. Hal böyle olunca deri kalıntılarını temizleyemiyorum. Zor da olsa banyo yaptırmama ve kulak pamuğu ile denememe rağmen deri kaldı parmaklarda. Kalıntı deri sanki parmağını sıkıyormuş gibi gözüküyor, biraz kötüde olsa birkaç fotoğraf çekmeye çalıştım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
  2. Merttt.Aliii

    Gecko Kuyruk Ve Parmak Sorunu

    Kesinlikle egzotik canlılardan anlayan bir veteriner hekime gösterin, tahminlerle canlınızı sağlığına kavuşturmanız zor ve tehlikeli olabilir. Canlılarda uzuvlar ampute edilebiliyor fakat leopard geckolarda böyle bir durum söz konusumu bilmiyorum. Veteriner hekim tedavisi şart gibi görünüyor.
  3. Merttt.Aliii

    Gecko Kuyruk Ve Parmak Sorunu

    Merhaba, teraryum şartlarınızın iyi durumda olduğunu varsayıyorum, aklıma gelen birkaç sıkıntı var. Mesela, teraryumun altından ped veya kablo ile ısıtma yapmak yerine, ısınan kaya ile ısıtma yapıyorsanız veya ısıtıcı pedinizin/kablonuzun ısısını kontrol etmiyorsanız, yanmış olma ihtimali var gibi. Bir diğer ihtimal, deri değişimlerinde yeterli nem olmamasından dolayı özellikle parmaklarda kalan derilerin zamanla orda kalıp kangren tarzında, parmak kopması tarzında bir soruna neden olmuş olabilir. Deri değişimi zamanlarında 10-15 dakika kadar ılık su ile banyo yaptırabilirsiniz, kalan deri parçalarınıda kulak pamuğu ile alabilirsiniz, mutlaka teraryumda nem mağarası bulundurun. Veteriner hekim olarak hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İzmir'de yaşıyorsanız, Mavişehir Veteriner Kliniği, Kutlu Dayıoğlu'nu tavsiye ederim.
  4. Merttt.Aliii

    Yemeyen Crested

    Merhabalar ben crested gecko değil ama leopard gecko besliyorum. Anlattığınıza göre her şey normal değerlerde fakat kendi gözlemlerime göre özellikle mevsim geçişlerinde sıcaklık farkının yüksek olduğu zamanlarda yeme ilgi azalabiliyor. Yanii crested gecko için de aynı durumlar geçerliyse mevsim geçişinden kaynaklı olabilir. Özellikle teraryumunuz balkon kapısının hemen yanı gibi hava akımının fazla olduğu bir yerdeyse teraryumdaki sıcaklık değişiminden olabileceğini düşünüyorum.
  5. Merttt.Aliii

    Leopard Geckom'un Yemesinde Bi Değişiklik Var

    Anladım, o zaman mevsimsel, dönemsel bir yeme ilgisizlik olabilir. Sıcaklık, yem çeşitliliği, teraryum şartları genel olarak her şey olması gerektiği gibi. Dediğim gibi daha önce bende böyle bir süreç geçirmiştim 2.5-3ay sonra gayet normal beslenme düzenine dönmüştüm. Canlınızın formu şuan kritik seviyede değil zaten.
  6. Merttt.Aliii

    Leopard Geckom'un Yemesinde Bi Değişiklik Var

    Görünüşe göre sıkıntı yetersiz sıcaklıktan kaynaklanmıyor. Bu tarz bir durum benimde başıma gelmişti, sıcaklık, nem, kalsiyum, çeşitli yemler her şey olması gerektiği gibiydi ama belki 2.5-3 ay neredeyse hiç yem yememişlerdi. Şöyle ki sadece un kurduyla değil başka yemler de denemenizi tavsiye ederim, hatta un kurdunu tavsiye etmem onun yerine morio kurdu kullanabilirsiniz. Haricinde dubia öneririm. Bir ihtimal değişik yeme tepkisi olumlu olabilir.
  7. Merttt.Aliii

    Leopard Gecko Deri Değişimi

    Merhabalar, yaklaşık 2.5 yaşındaki Leopard Geckom 3 gece önce deri değiştirdi. Bu gün yemleme yaparken parmaklarında deri kalıntıları gördüm. Yumuşatmak için 30⁰-32⁰lik suda 5 dakika kadar banyo yaptırdım ve kalan deriyi almaya çalıştım. Başarılı olamadım hep seri hareketlerle elimden atlamaya çalıştı. Biraz sakinleşmesi için teraryumuna tekrar bırakıp 5 dakika sonra yeniden denemek istedim. Hiç elime gelmiyor. Geri geri adımlar atıyor ve ince ince kuş sesi gibi sesler çıkartıyor. Daha öncede bir kez parmaklarında deri kalmıştı fakat ılık duş sonrası soyabilmiştim. Şu durumda önümüzdeki 2-3 gün ılık duş ve nem mağarası ile kendisi kalan deriyi soyar mı? Yoksa sakince tekrar mı denemeliyim?
  8. Merttt.Aliii

    Leopard Gecko Deri Değişimi

    Tamamdır yarın bir kez daha aynı işlemi yapayım, umarım halledebilirim. Daha önce bir kez daha başıma bu olay gelmişti ama bir sefer duş aldırıp elimle alabilmiştim, bu seferki deri kalıntıları biraz inatçı sanırım :D.
  9. Merttt.Aliii

    Leopard Geckom'un Yemesinde Bi Değişiklik Var

    Eğer oda sıcaklığınız düşükse, teraryumunuzda ısıtıcınız da mevcut değilse bu aylarda yem yememesi normal. Bu durumda tavsiyem hem canlının sindirim sistemi sağlığı için hem de teraryumun ısısını yükseltebilmek için bir tank altı ısıtıcı ped veya ısıtıcı kablo edinmeniz. Bir diğer sebep deri değişimi yaklaştığı için olabilir, eğer canlınızın rengi soluksa, beyazlıyorsa deri değişimi yakındır yine bir süre yeme ilgisi azalabilir.
  10. Merttt.Aliii

    Leopard Gecko Deri Değişimi

    Bu akşam tekrar ılık su ile 5-10dk duş aldırdım. Sonra da ıslak kulak pamuğuyla parmakların çoğundaki deri kalıntısını altım. Sadece bir iki parmağın uç kısmında kaldı onları bir türlü alamadım. Yarın tekrar duş ve kulak pamuğuyla şansımı denemeli miyim yoksa bu küçücük artıkları zamanla su kabına vs. girip çıkarken kendi kendine deriyi atar mı?
  11. Merttt.Aliii

    Leopard Gecko Deri Değişimi

    Teşekkür ederim bu akşam tekrar ılık bir banyo yaptırayım, kürdan yerine kulak pamuğuyla işlemi tekrarlayayım.
  12. Merttt.Aliii

    Disi Geckolar Birlikte Bakılır Mı?

    Merhaba, normalde dişiler yeterli boyutlardaki teraryumda birlikte bakılabiliyor ama gözlemlemek şart. Kimi zaman dişilerde de kavgalar olabiliyor diye biliyorum. Özellikle boyut faklılıkları sorun çıkartabilir. Teraryum ve içindeki mağaraların boyutlarının ikisine de yetecek boyutlarda olmasına dikkat edin. Umarım sorun yaşamazsınız.
  13. Merttt.Aliii

    Aylardır Yemeyen Leopard Gecko

    Herkese merhaba, birisi yaklaşık 2.5 birisi yaklaşık 2 yaşında iki tane leopard gecko sahibiyim. Neredeyse son 4 aydır hiçbir şey yemiyorlar, gördüğüm kadarıyla bu dört aylık süreçte ikiside iki kere deri değiştirdi fakat yem hala yemiyorlar. Genel olarak olarak dubia, morio kurdu ve un kurdu kullanıyorum. Ayrı teraryumlarda fakat yan yana besliyorum herhalde birbirlerini görüp strese girme durumları olmuyordur. Haricinde ikisinde de birisi alttan ısıtmalı birisi oda sıcaklığında iki mağara var, nem mağarası ve d3'süz kalsiyum da mevcut, yem yememelerinin nedeni ne olabilir acaba?
  14. Merttt.Aliii

    Aylardır Yemeyen Leopard Gecko

    İnanın cinsiyetlerini bende bilmiyorum, bir tanesini veterinere göstermiştim dişi demişti, boyutlarına bakılırsa ikiside dişi gibi.
  15. Merttt.Aliii

    Aylardır Yemeyen Leopard Gecko

    Önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim, yakın zamanda strafordan arka plan yapmayı planlıyorum yanlarada o tarz bir fon yapıp birbirlerini görmelerini engelleyebilirim.
  16. Merttt.Aliii

    Aylardır Yemeyen Leopard Gecko

    Aslında morioların başını kopartarak veriyorum, bir de sıvısını ağzına sürerek yedirmeyi deneyeceğim, umarım yemeye başlarlar. Teşekkür ederim.
  17. Merttt.Aliii

    Tag’S Feeders Morio Çekilişi

    Merttt.Aliii
  18. Merttt.Aliii

    Ey Reptula Forum Ahalisi!

    Herkese merhabalar, İzmir'deyim, 19 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim, aslında uzun süredir foruma üyeyim ama bu güne kadar neredeyse hiç aktif olmadım. Aktif olarak 2 adet leopard gecko ve 7 adet melek balığı besliyorum.
  19. Merttt.Aliii

    Ego Terra 30X30X30 Teraryum Çekilişi

    Merttt.Aliii
  20. Merttt.Aliii

    Herkese Merhaba

    Herkese merhaba, Ben Mert Ali, yaklaşık 7 yıldır hayvan besliyorum. 2 yıl boyunca 2 su kaplumbağası besledim, sonrasında zaman içerisinde küçüklü büyüklü çeşitli boyutlarda akvaryumlarım ve balıklarım oldu halihazırda da faal olarak 1 Dantum Melek akvayumum var. Bir süredir de sürüngenlere ilgi duyuyordum ve 1.5 ay kadar önce Kaan Abi'den bir Leopard Gecko aldım. Aldığım hayvanlara elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Kaan Abi'ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı hobiler...
  21. Merttt.Aliii

    Herkese Merhaba

    Belki ilerde ama şuan için Leopard Gecko ile devam, küçültücem teraryumu mecburen.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×