Jump to content

saydemir

Members
  • Content count

    417
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

saydemir last won the day on March 13

saydemir had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. saydemir

    Sinekkapanım Dormancy' De Mi?

    O zaman umut kesilmez bol ışık alabileceği bir yere koyun ve altında 1-2 cm suyu eksik etmeyin.
  2. saydemir

    Sinekkapanım Dormancy' De Mi?

    Merhabalar. Çok sağlıklı bir sinekkapan görünmüyor. Kök kısmını kontrol edip tekrar dikin. Sağlıklı beyaz bölümler varsa tekrar canlanabilir. Yoksa geçmiş olsun. Ama şu ana kadar sağlıklı yeni yapraklar üretmesi gerekiyordu. Sinekkapan kışın donmaz, dış ortamda bile durabilir. Üzerine kar yağsa da sorun olmaz. Dormancy de zaten soğuk alması gerekiyor.
  3. Phyllium yaprak böcekleri ailesindeki türler erkek ve dişi olarak bulunup sexual olarak üreyebilirler. Resimdeki türler arasındaki farklılık görülebiliyor. Hobide de yaprak böcekleri türlerinde ve dal böcekleri türlerinde erkek ve dişilere rastlanır. Fakat phyllium giganteum türünün erkeği doğada çok az rastlanıyor, sexual üreme yöntemi de bilinmiyor. Ama esaret altında olmayacağı anlamına gelmez. Burada detaylı bilgi mevcut. http://www.phasmatodea.com/phyllium-pulchriphyllium-giganteum-tapah-hills
  4. Yanlış bilgi. Phyllium türleri dişi de erkek te bulunur. Doğada çifleşerek de üreyebilir. Erkek olmazsa sadece dişiler de tek başına üreyebilir. Çiftleşme ile üreme gerçekleşirse erkek ve dişi yavrular oluşabilir. Dişi tek başına yumurta bırakırsa sadece dişi yavrular ortaya çıkar.
  5. saydemir

    Tarantula Teraryumunda Canlı Moss Kullanımı.

    Sphagnum moss canlı olarak kullanmanız durumunda sürekli ıslak tutmanız gerekecek. Kurbağa, semender gibi türlerin teraryumlarında kullanılıyor ama tarantula için fazla ıslak bir ortam olabilir. Sphagnum moss ağırlığının çok fazla suyu emer. Kuru sphagnu moss kullanabilirsiniz. Yine o da nemi muhafaza edecektir. Etobur bitkilerin çoğunluğu fazla ışığa ihtiyaç duyar. Aşırı ışık ise tarantula için çok uygun bir ortam olmayabilir. Az ışıkta yaşayabilen bitki türleri kullanılabilir.
  6. saydemir

    Meyve Sineği

    Evet elimde drosophylla hydei türü uçamayan meyve sineği mevcut.
  7. saydemir

    Sinekkapanım Kötü Durumda

    Daha iyi görünüyor. Eski kapanların sararması ve kuruması normal ortadan canlı ve yeni yaprakla geldikçe problem değil. Etobur toprağı ile değiştirdiğinizi düşünüyorum. Bu saksı yerine normal saksı kullanıp saksı altlığına su koyarak o su buharlaşınca yenileyerek sularsanız daha iyi olur.
  8. saydemir

    Sinekkapanım Sarardı

    Yeni çıkan kapanlar sağlıklı görünüyor, umarım toparlar. Bol aydınlık bir ortama koyup, nemli tutmaya devam edin. Saksı agzına kadar toprak ilavesi yapın, alttan sulayın.
  9. saydemir

    Sinekkapanım Sarardı

    İçinde toprak kalmamış, bitki gövdesi saksının yarısına gelmiş zaten o saksılar cok büyük değil. Yeni bir toprak karışımına gövdeyi yukarı alarak tekrar dikin. Saf su bulabilirseniz daha iyi olur. Çok ışık almak vft ye zarar vermez daha fayda sağlar. Nepenthes ve vft bakımları çok farklı türler.
  10. saydemir

    Spagnum Mos Kullanımı

    Benim sphagnum yosun ilanım var. Düşünürseniz ilanlar sayfasından yardımcı olabilirim.
  11. saydemir

    Spagnum Mos Kullanımı

    Tamamen kuru olan mosslar yeşermez. Doğadan toplanan mosslar sphagnum moss değildir, sphagnum moss diğer yosun türlerinden daha fazla nem tutar. Diğer doğadan alınan yosun türleri de nem sağlamak için kullanılabilir ama arada başka hastalıklarda teraryuma taşınabilir iyice steril edilmeli.
  12. saydemir

    Nepenthes Kış Uykusunda Mı?

    Nepenthesler tropikal bölgelerden geldiği için kış uykusu yaşamazlar. Çiçek açması için çok küçük bir boyda.
  13. saydemir

    Sphagnum Yosunu

    Alıcı ödemeli olarak her yere gönderebilirim. İletişim ÖM.
  14. saydemir

    Sphagnum Yosunu

    Teraryumlarda nem sağlamak amacıyla kullanabileceğiniz dekoratif bir yosun türüdür. 1 lt yaklaşık 90 g miktarı 40 TL.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×