Jump to content

ravenouscortex

Editör
  • İçerik sayısı

    250
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    28

ravenouscortex kullanıcısının son zaferi 7 Ocak 2023

ravenouscortex en beğenilen içeriğe sahiptir

Topluluk Puanı

113 Excellent

4 Takipçiler

Converted

  • Admin Teşekkürü
    Hayır

Güncel Profil Ziyaretleri

1.664 profil görüntüleme
  1. ravenouscortex

    Örümceğin Türü Nedir?

    Scytodes cinsi bir tüküren örümcek, isimleri ağzından yapışkan bi sıvı fırlatmasından geliyor.
  2. 5 yaşında 2,5 yıldır yetişkin erkek olan bir canlım var ve genel olarak sıkıntısı yok diyebilirim. Çiftleştirmediğim için bi süre sonra sperm ağı yapmayı bıraktı o yüzden çiftleşmek için uygun değil ama davranışları normal ve yem yemeye devam ediyor.
  3. ravenouscortex

    25 28 Derece De Yaşayan Tarantulalar

    tarantulalar oda ısısında da yaşayabilir ama büyümeleri yavaşlacaktır, ama 28 dereceye getirirseniz büyümesi hızlanacaktır. ısıtıcı ped kullanabilirsiniz ama tarantulalarda sürüngenlerdeki gibi alttan ısı verilmiyor ortam sıcaklığını arttırmanız gerekiyor. genelde strafor kutu veya dolabın içine ısıtıcı pad konularak ısıtılıyor
  4. ravenouscortex

    Dal Bocegi Yada Yaprak Bocegi Ariyorum

    Adana canlı yem yumurta satışını yapıyor ancak şuanda türler kısıtlı, bahar ayında yumurtadan çıkmış şekilde satacağını söylemişti. Onun dışında kişisel olarak satış yapana denk gelmedim umarım bulabilirsin.
  5. ravenouscortex

    Lütfen Bana Ve Tarantulama Yardim Edin

    Hassas canlılarda bu tarz şeyler olabiliyor ancak endişelenmeyin sonraki kabukta yeni bacağı çıkacak ve iki üç kabuktan sonra diğer bacaklarından hiçbir farkı kalmayacaktır.
  6. ravenouscortex

    Tarantulam Ters Dönüyor

    death curla girmiş, eğer sorunu susuzluksa ağzının ortasında bir damla su koymak işe yarayabilir. detayları bilmediğimiz için başka tahminde bulunamıyoruz. Susuzluk, yoğun stres, zehirlenme, direkt ısı teması veya aşırı sıcak veya soğuk ortam, kabuk atma esnasında yaralanma ve sıvı kaybı, parazit gibi birçok sebebi olabilir.
  7. ravenouscortex

    Hangi Subsrate Kullanmaliyim?

    Uygundur, doğadan alınan topraklar veya gübre ve ilaç içeren topraklar kullanılmadığı sürece sorun olmaz. cocohusk, cocopeat, torf gibi substratlar kullanılabilir.
  8. ravenouscortex

    Lasiodora Parahybana - Brazilian Salmon Pink Hakkında

    tarantulaların, bacaklarını kaşındırıcı tüylere sürterek fırlatmasına bombalamak diyoruz. Tüyler derinize saplanırsa hassasiyetinize bağlı olarak kaşıntı kızarıklık veya şişme yapar, zehirli değildir.
  9. ravenouscortex

    Siyah Springtail

    benim aldığım yemlerin kutusunda bikaç tane beyaz ve siyah springtailler gelmişti onları kullanıyorum. Okuduğum kadarıyla siyah olanların bir farkları yok aynı işlevi yerine getiriyorlar ve zararları yok. İsterseniz emin olmak için bulduğunuz springtailleriin fotoğraflarını da ekleyebilirsiniz. Ya da springtail satan kişiler biliyorum onlara da yönlendirebilirim sizi.
  10. ravenouscortex

    Terrarium Hangi Ölcülerde Olmali

    Fotoğraftakilerin boyları 10cm, adult olduklarında 12 civarında oluyolar. Ona oranlayarak teraryum seçebilirsiniz benim ölçü algılarım çok iyi değil.
  11. ravenouscortex

    Terrarium Hangi Ölcülerde Olmali

    Sub-adult olduklarında 30*20*18lik teraryum yaptırmıştım, benimkilere biraz büyük geldi ama üç tane için uygun olur. Sizin de o zamana kadar saklama kaplarıyla devam etmenizi öneriyorum çünkü pleksiglas teraryumlar biraz pahalı. egoterraya yaptırmıştım instagram sayfasında bulabilirsin.
  12. ravenouscortex

    Terrarium Hangi Ölcülerde Olmali

    5*5lik mika kutular veya tahlil kapları L1-L3 için uygundur sonra kademeli olarak 10cmlik 0,5 litrelik kare saklama kabı vb. gibi büyük boylara geçebilirsin. Hafif yüksek bi kap kullanıp içeriye ağ yapabilecekleri dal gibi şeyler koyarsanız güzel bi yuva yapabilirler, toprağı çok koyunca genelde tünel kazıyorlar. L1'ler 5*5*10luk baharat kabında (internette bulamadım) Muhtemelen L5'ler tahlil kabında.(7 ay sonra)
  13. ravenouscortex

    Uçamayan Meyve Sineği Arıyorum

    @saydemir'de vardı daha önce almıştım +ref
  14. ravenouscortex

    Ağaç Türü Tarantula

    Kendi tecrübelerime göre söylersem Carribena versicolor çok sakin ama aynı zamanda çok iyi yem yiyen bir tür, fakat bakımı için daha çok üstüne durmak gerekiyor. Havalandırması çok iyi olmalı ve teraryumun nem seviyesini iyi ayarlaman gerekiyor. Bu söylediklerim bütün avicularia cinsi için geçerli. Bir diğeri ise irminia. Çok hızlı ve ısırmaya meyilli olması açısından yeni başlayanlara önerilmiyor fakat nispeten kolay bulunabilen türlerden. Yeterli araştırma yaparsan sorun yaşamayacaksındır. Diğer ağaç türlerinin hızlı ve saldırgan oldukları söyleniyor fakat tecrübem olmadığı için kesin bir şey söyleyemem. Aklındaki veya bulabileceğin türleri yazarsan yardımcı oluruz. Bu arada forumda tarantula gibi yasal olmayan canlıların alım satım ilanları yasak, o yüzden sadece bilgi edinmek için kullanalım.
  15. ravenouscortex

    Yaşam Alanında Mantar Oluşumu Hk.

    Tam da bu yüzden kavanozda canlı bakmıyoruz. Cam yerine pleksi/plastik gibi nispeten delinmesi kolay malzemeler kullanılıyor. Suyun buharlaşması için kapağa, içerideki havanın sirküle olması için de yanlara çapraz havalandırma delikleri açılır. Mantarların tarantulalara zararlı olduğuna dair bir şey duymadım, sonuçta sadece hareketli yemlerle besleniyorlar fakat mantarın sporları ileride sıkıntı çıkarabilir temizlemenizde fayda var. örnek teraryum havalandırmaları:

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×