Jump to content

ahmyildiz

Üye
  • İçerik sayısı

    87
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    5

ahmyildiz kullanıcısının paylaşımları

  1. ahmyildiz

    Dondurulmuş Fare Bozulma

    izmir den engin abiyi tavsiye ederim 0544 546 29 93 numarası. 
  2. ahmyildiz

    Top Pitonu Için Uygun Mu?

    Uzun vadede bi yaşam alanı düşünüyorsan 80x40x40 en ideal boyuttur ball python lar için. Canlı biraz zayıf ve küçük göründü benim gözüme açıkçası. Daha detaylı fotoğrafları varsa yüklersen sağlıklı bir canlı olup olmadığı konusunda daha fazla yorum yapabiliriz. dondurulmuş yem için de izmir den engin abiyi tavsiye ederim uzun zamandır alışveriş yapıyorum fiyatları uygun ve güvenilir bir satıcıdır. 0544 546 29 93 numarası.
  3. ahmyildiz

    Yılanım Yemden Korkuyor

    fotoğraf atarsan canlının sağlık durumunu göz önünde bulundurarak açlığa ne kadar dayanabileceğinin tahmininde bulunabiliriz. çoğu veteriner yılanlar hakkında pek bilgi sahibi değiller. sen buraya fotoğrafını değişik açılardan at ki canlının durumu hakkında bi ön görümüz oluşabilsin.
  4. ahmyildiz

    Yılanım Yemden Korkuyor

    İlk hafta hiçbir şekilde canlınıza yaklaşmamanız önerilir. Strese girmiştir o yüzden yemiyordur. Ball pitonlar genelde yem yedikten sonra ortalama 8-10 gün içerisinde dışkılama yaparlar yemin boyutuna göre değişir bu süre. Muhtemelen satın aldığınız kişi yakın zamanda yem yedirmiştir. ball lar açlık konusunda dayanıklı canlılardır benim canlım yemden kesilip 3 ay yemediği olmuştu hiçbir sıkıntı yaşamadı telaşlanmanıza gerek yok bu konuda. Sadece canlıyı bir süre kendi haline bırakın yeni ortamına alışsın stresi geçtikten sonra ve iyice acıktıktan sonra yiyecektir. eski sahibine sorun canlı yem ile mi dondurulmuş yem ile mi beslediğini öğrenin öncelikle. ona göre denemenizi yaparsınız. Bir de acıkan avlanmak isteyen ball teraryum içerisinde sürekli hareket halinde olur yem arayışına geçer, eğer mağarasına girip sürekli saklanıyorsa ya stres altındadır yada açlık yaşamıyordur.
  5. ahmyildiz

    Dondurulmus Lab Faresi

    +90 (544) 546 29 93 engin abiye ulaşın yardımcı olur. güvenilir satıcıdır
  6. kim sattı size canlıyı? almadan önce hiç mi araştırmadınız nasıl beslendiğini? hangi koşullarda besliyorsunuz şuan merak içerisindeyim....
  7. ahmyildiz

    Bu Fiyatlar Normal Mi?

    sonumuz hayrola
  8. ahmyildiz

    Eksiği Fazlası Var Mı? (Nigrita Temel Bilgiler)

    Bakım olarak farkları yok. Dişilerin değerli olmalarının sebeplerinden biri üretim ikinci sebep ise erkeklere nazaran daha fazla büyük olurlar bu yüzden daha çok tercih edilirler.
  9. ahmyildiz

    Eksiği Fazlası Var Mı? (Nigrita Temel Bilgiler)

    Açıkçası fiyatları pek takip etmiyorum ama normal gibi duruyor. Dişi mi erkek mi bulduğunuz canlı? Bu da fiyata bir etken dişiler bi tık daha pahalı olur. En önemlisi canlının durumu sağlıklı mı bunu bilmek gerekir. Satıcı forumdan biri ise referansları var mı bunu araştırın bir başlık daha açıp satıcıyı soruşturun. güvenirliliğini araştırmadan hiç bir satıcıdan canlı almayın.
  10. ahmyildiz

    Eksiği Fazlası Var Mı? (Nigrita Temel Bilgiler)

    Sıcak alan 25-30 derece aralığında olması gerek. Termostat kontrollü ısıtıcı ped kullanırsan ısıyı bir kez ayarladıktan sonra termostat ısıtıcıyı gerektiğinde açar gerektiğinde kapatır ve ısıyı sabitler. Snake bedding vs görsel olarak ne kadar güzel olsa da bakımı bir o kadar zahmetlidir. En kullanışlısı kağıt havludur. Dışkı yaptıktan sonra kağıt havluyu kaldırıp yenisini serersin teraryuma. Yem yeme aralığına gelirsek; ben şahsen belli bir gün düzeninden ziyade canlının dışkılamasına göre yem vermeyi tercih ediyorum. 60 gramlık bir yem verdiğimde canlı ortalama 7-8 gün içerisinde dışkılıyor. Dışkılamadan hemen sonra tekrar mağarasından çıkıp teraryum içerisinde hareket etmeye yani yem arayışına girmeye başlıyor. Ne zaman arayışa geçerse o zaman yem veriyorum. Canlıyı beslemeye başladıktan bir süre sonra canlının tavrından ne yapmak istediğini daha iyi anlarsınız ve kendi rutininizi oluşturursunuz. Verilecek yemin boyutuna gelince genel olarak yılan türlerinde yem boyutu canlınızın gövde kalınlığının max iki katı olmalıdır. Bu kuralı çiğnemediğiniz taktirde her boyda yem verebilirsiniz. mesela normal şartlarda 50-60 gramlık bir ratı rahatlıkla yiyebilecek bir yılana isterseniz 2 adet 30 gramlık yem verin isterseniz 60 gramlık tek bir yem verin farketmez. Tüm konularda başarılı olduğunuzu canlı düzenli ve sağlıklı deri değiştirirse anlarsınız. Temel bilgileri edinin, gerekli ekipmanları vs hazırlayın ve canlıyı sahiplenin sonrasında çok kasmayın akışına bırakın 😉
  11. ahmyildiz

    Nigrita Ve Ball Besleme

    Forumda genel bilgiler mevcut youtube da sürüngen dostları kanalında da ilgili türlerin bakımına dair videolar mevcut. Öncelikle kendin araştırmaya çalışmalısın. Genel bilgileri öğrendikten sonra teraryum hazırlayıp yemleri de hazır ettikten sonra canlıyı almalısın. Canlıyı aldıktan sonra bakım konusundaki okuduğun ve izlediğin videolardaki bilgileri uygularsan herhangi bir sorun yaşamazsın. Bu canlılar bakımları kolay ve yorucu olmayan canlılar. Emin ol kedi köpek kuş balık beslemekten daha kolay bakımları. Sadece verilen bilgileri uygula şartları yerine getir herhangi bir problem yaşamayazsın
  12. ahmyildiz

    Nigrita Ve Ball Besleme

    Ball beslemek istiyorsan diyetleri tamamen kemirgenler üzerine kurulu yani fare vermek zorundasın. Nigrita için de ev ortamında genelde yine fare türleri ile besleniyor ancak yavru dönemlerde civciv, bıldırcın gibi kanatlılara da alıştırıldıysa bıldırcın da kabul edecektir. Ama yine de eğer yılan beslemek istiyorsan fare verme şartı her zaman karşına çıkacaktır yem çeşitliliği de önemli çünkü.
  13. ahmyildiz

    Corn Snake Acill

    Araştırmadan sahiplenmişsiniz belli. Forumu biraz gezinirsen tüm bakım bilgilerini bulursunuz. Youtube da sürüngen dostları kanalında da bakım videosu var.
  14. ahmyildiz

    Arka Plan Yapımı

  15. En doğru yöntem termostata bağlamak ısıtıcı ped gerektiğinde açılır gerektiğinde kapanır. soğutma olarak ben yine termostat kontrolünde peltier termoelektrik soğutucu kullanıyorum. yaşadığım şehir adana yazları sıcaklık 40 lı dereceler olduğu için
  16. ahmyildiz

    Hangisi Daha Mantıklı

    +1
  17. ahmyildiz

    Ball Piton Teraryum

    Ömürlük teraryum istiyorsanız min 80x40x40 bir teraryum almanızda fayda var. 40cm yükseklik yeterli ancak 60 cm uzunluk yetişkinlikte yeterli olmayacaktır.
  18. ahmyildiz

    Yılan Türleri Yemek Çeşitlilik ?

    izmir doydumm canlı yem den engin bey var güvenilirdir. google da arama yaparsanız rahatlıkla bulabilirsiniz.
  19. ahmyildiz

    Yardım

    hangi şehirdesiniz? şehrinizden hobicilerden yem konusunda yardımcı olacak birileri çıkar elbet
  20. ahmyildiz

    Mısır Yilani Rem Reddetme

    Sevindim
  21. ahmyildiz

    Ballphyton Teraryumunun Temizliği

    Tüm malzemeleri sirkeli su ile yıkayıp dezenfekte ettikten sonra duru su ile durularsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız merak etmeyin. Hobide en geçerli temizlik şekli bu. Diğer arkadaşlardan da aynı cevabı alacaksınızdır.
  22. ahmyildiz

    Mısır Yilani Rem Reddetme

    Muhtemelen daha öncesinde deride iken yem konusunda endileşelenip rahatsız ettiniz canlıyı streste olmalı yememe sebebi budur.
  23. ahmyildiz

    Ballphyton Teraryumunun Temizliği

    Ben ayda 1 kez sirkeli su ile temizliyorum tüm teraryumu. En basit yolu bu. Temizlik sıvılarından kastınız kimyasal sıvılar ise kesinlikle kullanmayınız. Canlınızın yakınında bulunduğu odada parfüm dahi sıkmanızı önermem özellikle ball piton gibi hassas bi tür besliyorsanız.
  24. ahmyildiz

    Mısır Yilani Rem Reddetme

    Şimdi yem için hazırdır canlınız
  25. ahmyildiz

    Mısır Yilani Rem Reddetme

    aynı şeyleri diğer postunda da cevapladık arkadaşın. deri atana kadar sabretmesi gerektiğini canlıyı strese sokmaması gerektiğini ama halen endişe içerisinde. endişe edecek bir durum yok canlıyı deri atana kadar rahat bırak yeterli. deriden sonra yemezse tekrar sorularını sorarsın bizde elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×