Jump to content

atakankvk

Üye
  • İçerik sayısı

    309
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    12

atakankvk kullanıcısının son zaferi 9 Temmuz 2020

atakankvk en beğenilen içeriğe sahiptir

Topluluk Puanı

93 Excellent

8 Takipçiler

atakankvk Hakkında

  • Doğum Günü 04-05-2000

Converted

  • Admin Teşekkürü
    Hayır
  • Hakkımda
    Herkese selam. İsmim Atakan. 20 yaşındayım. Her türlü hayvanı çok seviyorum ve egzotik hayvanlar da ilgimi çok çekiyor. Bir süredir karınca ve tarantula besliyorum. Karıncalar hakkında çok araştırma yapıyorum ve elimden geldiğince bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum. İleride tarantula çeşitliliğimi arttırma, bir şekilde yurtdışından nadir karınca türleri getirme, sugar glider gibi farkı egzotik hayvanlar besleme gibi isteklerim var. Bu hobiyi de elimden geldiğince yaymak isterim. Yolum uzun. Umarım bu hobiye senelerce katkıda bulunurum. Ulaşmak isteyen özel mesaj atabilir elimden geldiğince herkese yardımcı olurum.

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. atakankvk

    Dubia Arıyorum

    Dubia arıyorum ankara içi elden alabilirim adult tercihim, döngüde koloni düşünebilirim, çok sayıda yavru da alabilirim.iletişim için özel mesaj atabilirsiniz. Öğrenciyim bütçem bi tık düşük ona göre mesaj atabilirsiniz.
  2. atakankvk

    Türü Nedir

    Lasius a benziyor
  3. atakankvk

    A. Geniculata Hareketsizlik

    3-4 günde bir nemlendiririm normalde. ve su kabı hep dolu olur. En son dün rehouseing yapmadan hemen önce nemlendirdim bir sıkıntısı yoktu bugün baktığımda sabah hareketleri yavaştı stres yapmıştır yerini değiştirdiğimden diye düşündüm müdahale etmedim fakat şuanda tepkisi sıfır. diğer tarilerimde bir sıkıntı yok. En sevdiğim ve dikkat ettiğim tariydi bunu buldu.
  4. atakankvk

    A. Geniculata Hareketsizlik

    ICU ya aldım fakat canlıda hiç tepki yok. dün tamamen sağlıklıydı bugün bu hale gelmesi cidden çok canımı sıktı doğrusu. İç parazit de olabilir gibime geliyor benim fakat geç kalmış olabilirim. gelişmelerden haberdar ederim.
  5. atakankvk

    A. Geniculata Hareketsizlik

    yaşam alanında su kabı hep bulunduruyorum ve dün su püskürttüm yaşam alanına. su kaybına uğraması mantıklı gelmiyor ve kabuk dönemindeyse rahatsız etmek istemiyorum ama su kaybı olabileceğinizi düşünüyorsanız ICU ya alabilirim
  6. atakankvk

    A. Geniculata Hareketsizlik

    Arkadaşlar dün farkettim a. geniculatanın yaşam alanında (koyduğum hindistan cevizi kabuğu kaynaklı) birçok mite yada küçük sinek tam bilmiyorum o tarza minik canlılar geziyordu ve suyu da eski olmamasına rağmen suyunda da minik larvamsı şeyler yüzüyordu. Anında yeni yaşam alanına aldım ve temizliğini yaptım fakat bugün kontrol ettiğimde çok az tepki veriyordu. fırça ile çok küçük dokunuşlar yaptım ufak irkilme olmasına rağmen yer değişimi gösteremiyordu. 6-7 saattir bu halde. bayadır kabuk atmadığından kabukta da olabilir diye düşünüyorum ama ayak pozisyonu da şuanda hoşuma gitmediğinden size danışmak istedim. death curl mu yer değişimine bağlı stres + kabuk dönemi kaynaklı bir hareket mi ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? (karanlık bir yere aldım ve rahatsız etmiyorum zaten farklı bir öneri yazarsanız sevinirim)
  7. atakankvk

    Sling Lasiadora Parahybana Yem Yemiyor

    şu videoyu izlemiştim zamanında o geldi aklıma yazdıklarınızı okuyunca. Dk 3.10 civarına bakabilirsiniz. Yüzebildiklerini söylüyordu. Tabi ben kap koyun demiyorum orası ayrı mesele [emoji4]
  8. atakankvk

    Formica Rufibarbis

    Pasiftir Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  9. atakankvk

    Formica Rufibarbis

    Güncelleme: ~10 işçili formica rufibarbis kolonileri (X6) ~20 işçili messor (structor?) (X2) Zaman bulamadığımdan elden çıkarmak istiyorum. Toplu alımda ekstra birkaç farklı türün kraliçesi ve kolonisini de hediye ederek hepsi için 100 TL istiyorum. (Pek satmayı düşünmesemde C. Nodus denemek isteyen olursa yeni buldum sayılan 3 nodus kraliçesini de tüm kolonileri alana 20 TL ye ekleyebilirim, ben nodusu beceremiyorum da 😊) Tekli satmayı düşünmüyorum ama uygun teklife düşünebilirim. Yanında isteyene un kurdu ve test tüpü yollayabilirim. Ederinde dubia ile takas olur. Ankara içi elden veya istenilen il'e alıcı sorumluluğunda ve ödemeli, istenilen kargo ile gönderim sağlarım; tecrübeliyim. Özel mesaj ile ulaşabilirsiniz.
  10. atakankvk

    Pulchra Kargo

    Teşekkürler. aciliyetten dolayı satılık bir canlıydı zaten yoksa satılma gibi bir durumu yoktu. Bana kargolama şekli sıkıntılı gibi geldi biraz o konuda fikir almak için attım aslında. üst taraftaki plastik kısım ve yanlar direk canlının erişimde peçete ile kapatılmamış şekildeydi canlı da şişikdi muhtemelen. Çok güzel türdü üzücü oldu benim için. Şöyle bi görüntüyle karşılaşmayı bekliyodum açıkçası.
  11. atakankvk

    Pulchra Kargo

    Selam arkadaşlar. Dün kargolanıp bugün elime ulaşan grammastola pulchra adult dişisi ölü halde geldi malesef. Yasak dolayısıyla eve teslim istemiştim bu yanlış bilsemde başka ülkelerden haftalar sonra sıkıntısız ulaşan canlılarda gördüğümden, kadgoda çok sıkıntılı gibi geldi bana. Üst kısmı ve yan kısmın yarısı açık olduğundan (hava alsın diye açık bırakıldığını düşünüyorum) canlının abdomen tamamen patlayıp etrafa yayılmış. Kokudan ve canlının artık dağılmasından bugün içerisinde ölmediğini düşünüyorum. Büyük canlı, risklerini vs biliyorum ama daha deneyimli abilerimden de yorum almak isterim. Birisini kötülemek gibi bir amacım yok. İlk kez başıma böyle bir durum geliyor. Bundan sonraki kişilere de tecrübe olması açısından sizden de yorum ve bilgi almak istedim. 20210504_163015(1).mp4
  12. atakankvk

    Uçuşları Not Alabileceğimiz Bir Başlık

    2020 ankara martın son haftası yağmurdan hemen önce çok büyük bir messor uçuşu gözlemledim. Ondan öncede martın ortasından itibaren küçük deneme uçuşları oluyordu fakat asıl uçuş o zaman yapıldı. 2021 ankara nisanın ilk haftası sıcak rüzgarsız bir günde yağmurdan sonra messor uçuşu gözlemledim. Aynı şekilde bikaç gün içinde yağmurdan sonra ikinci bir uçuş daha oldu. ###Messor için ankarada martın son haftası nisanın ilk haftasında uçuş zamanı diyebilirim. Bunun yanında 2020 için mayısın ortasıyla haziranın ilk haftası arasında formica rufibarbis kraliçeleri buldum hiç büyük bir uçuş göremedim ama sıcak rüzgarsız günlerde sürekli birer ikişer karşılaştım. Yine Haziranın ilk haftası (5-7) tetramorium caespitum, lasius niger, formica rufibarbis, tapinoma kraliçeleri buldum. yazın ilerleyen günlerinde de solenopsis fugax(ağustosun başları olması lazım) ve cataglyphis nodus kraliçeleri buldum fakat onların tarihini tam olarak hatırlamıyorum. Bu sene bulmak isteyenler için bir fikir oluşturması için geçen sezondan deneyimlerimi yazmak istedim.
  13. atakankvk

    Camponotus Işci Ekleme

    Ben lasiusta bikaç kez denedim. Sadece yumurtalı kraliçelerde bir sıkıntı oluşmadı. Bikaç işçisi olan kraliçeyle +20 işçiyi birleştirdiğimde bikaç işçiyi ertesi gün ölü buldum fakat kraliçe ve diğer +20 işçide sıkıntı olmadı. Tabi lasius sakin ve yavaş bir tür. Kraliçe çok stres yaparsa ani hareket ederse işçiler de farklı tepki verebilir. Sen bilirsin. bence işçilere yazık olmasın diye son kraliçen felan değilse denenebilir. Edit: türler farklıymış onu sonradan gördüm deneme bence cinsleri aynı olsa da tür fark eder. Mesela tetra kraliçesinin altına 2 lasius 2 tetra yumurtası koymuştum. Lasiusları yedi tetraları büyüttü farkı anlayabiliyorlar. Sıkıntı olur.
  14. atakankvk

    Hobi Için Başlangıç Sorum

    Biraz derin bir kap kullanırsan ve türün çok hızlı ve her an kaçabilecek bir tür olduğunu aklından çıkarmazsan, yeterince dikkatli olursan bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. 1 yaşına yaklaşınca defansif hareketlere başlar. O zamana kadar defansif tavır sergilemese de çok hızlı bir şekilde bir anda kaçabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Güzel bir türdür bol ağ yapar. Slingler tünel kazabilir. Çok nem sevmez. Gerekli araştırmaları yapıp kendinize güveniyorsanız bir sling ile başlayabilirsiniz bence.
  15. atakankvk

    Formica Rufibarbis

    🔹~15 işçili formica rufibarbis kolonisi (Kış uykusuna yatırılıp kaldırılmıştır ve yumurta üretimine başlamıştır hatta pupa evresinde bir kısmı şuanda yumurtaların) 🔹Bol yumurtalı sağlıklı kolonidir. 🔹Ücret: 50tl 🔹Alıcı ödemeli ve sorumluluğunda her ile kargo 🔹İletişim özel mesaj ile.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×