Jump to content

eyüp tarkan

Editör
  • Content count

    98
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

eyüp tarkan last won the day on November 27 2021

eyüp tarkan had the most liked content!

Community Reputation

41 Excellent

2 Followers

About eyüp tarkan

  • Birthday 03/20/2004

Converted

  • Admin Teşekkürü
    No

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. eyüp tarkan

    Ball Pythonum Hasta Mı

    derinin tamamını atana kadar gözlemle nemi yüzde 65-70 arasında tut 1-2 hafta sonra deriyi atmış olur yüksek ihtimalle.geçmez ise yine yaz.terrariumun sıcaklığı 24-25 in altına düşmesin.bir sorun olduğunu sanmıyorum.deri dönemine girdiği zaman sıcaklık ve nem düşük olduğu için deriyi parça parça atıyor olabilir.
  2. eyüp tarkan

    Ball Pythonum Hasta Mı

    davranışlarında herhangi bir sorun var mı yem yememe,kusma,hareketsizlik gibi. terrariumun nem derecesi nedir.taban malzemesi ne kullanıyosun gibi temel bilgileri verir misin yardımcı olmaya çalışacağım.
  3. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    güzel güzel hayırlı olsun
  4. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    içine koyabiliyorsan uzun bir taş koy bence hayvanlar daha rahat yüzeye çıkabilsin
  5. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    buna sevindim akvaryumun fotoğrafı varsa atabilir misin
  6. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    hayvan yeni geldiği için de yemiyor olabilir.
  7. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    onlar her türlü yiyor sen merak etme
  8. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    daha iyi olur
  9. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    bide şöyle bir sıkıntı var anladığım ve gördüğüm kadarıyla bu canlılar iyi göremiyor.o yüzden hep cımbızla besledim yemi direk atınca bulamıyorlardı.unk kurdunu bide cımbızla vermeyi dene belki yerler.
  10. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    ben sadece kan kurdu veriyordum iştahla yiyorlardı bide arada artemia veryiordum.onun dışında yem denemedim zaten yedikleri için daha pratik oluyordu hem.eğer istanbulda oturuyorsan eminönündeki balıkçılarda var donmuş kan kurdu bide artemia.istersen canlı da verebilirsin kan kurdunu.
  11. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    semenderlerin boyutlarına ve bulundukları alana dikkat et. birbirlerini yemeye çalışıyorlar yoksa.
  12. eyüp tarkan

    Kırmızı Karın Semender Hakkında

    ben beslediğim zaman her gün besliyordum.kuru alan olarak tırmanabilecekleri yüzeyi pürrüsüz kayalar kullansan olur.yem olarak ta dondurulmuş kan kurdunu çözülmesini bekleyip cımbızla eşit şekilde bölüştürüyordum.ölçek olarak 6 semendere 2 kapsül yetiyordu.akvaryumda besleyeceksen suyunu çok doldurma bide içme suyu kullan.
  13. eyüp tarkan

    Evde Içinde Yakaladığım Yılan!

    kavanoza lütfen delik açın ve en kısa sürede doğaya salın fotoğrafı çektikten sonra lütfen.
  14. eyüp tarkan

    İmbellis Bakimi

    LATİNCE ADI: Betta imbellis. ANA VATANI: Malezya. DAVRANIŞ BİÇİMİ: Barışçıl. KENDİ TÜRÜNE DAVRANIŞ BİÇİMİ: Orta derece agresif. YÜZME SEVİYESİ: Akvaryumun orta ve üst kısmı. CİNSİYET AYRIMI: Erkekler daha renklidir ve uzun yüzgeçlere sahiptir. ÜREME: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar,dişi yumurtladıktan sonra erkek yumurtaları bu köpüklere taşır ve yumurtları koruyup kollar. AKVARYUMUN SU DEĞERLERİ VE SICAKLIĞI: suyun sıcaklığı 22 ile 26 derece arasında olmalı.Orta derece sertlikteki sularda yaşarlar.Suyun PH değeri 7,0 a yakın olmalı. EN FAZLA BÜYÜDÜĞÜ BOY: 6 CM EN AZ AKVARYUM HACMİ: 30 Litre GENEL YORUM: Bilindik betalara göre daha barşçıllardır.Birden fazla erkek beraber yaşayabilir,küçük kavgalar olabilir ancak en büyük hasar ufak yüzgeç yırtıkları olacaktır.Agresif ve yüzgeç tırtıklayıcı balıklarla bir arada tutulmamalıdırlar. YEM VE BESLENME: Su piresi,kurutulmuş tubifex,pul yem ve sivrisinek verilebilir.
  15. eyüp tarkan

    Arowana Bakimi

    AROWANA'NIN LATİNCE ADI: osteoglossidae AROWANA'NIN YAŞAM YERLERİ: arowanalar malezya,tayland,endonezya ve vietnam da yer alan göllerde yaşarlar. BOYUTLARI:Arowanalar'ın 120 cm boya ve vahşi doğada ise 7kg ağırlığa ulaşabildikleri bilinmektedir. CİNSİYET AYRIMI: erkeklerin anal yüzgeçleri genelde iri olmakla beraber cinsiyet ayrımı ancak eş tutunca belli olur. YAŞAM SÜRESİ: en fazla 20 sene yaşayabilirler.(türe göre değişiklik gösterebilir.) AROWANA AKVARYUMU NASIL OLMALI: Çok büyük bir akvaryumda yada havuzda bakılmalıdır.Akvaryumun en az 700 litre olması gerekir.İdeal akvaryum ölçüsü: 200*70*50.Akvaryumda sivri dekor ve nesnelerden kaçınılmalıdır.Akvaryum da dekor ve suyun dengesi için mangrov kökü kullanılabilir.Akvaryumun kapağı kesinlikle kapalı olmalıdır.Doğada yükseğe zıplamasıyla tanınan bir balık türüdür. AKVARYUMUN SUYU NASIL OLMALI: Akvaryumda suyun sıcaklığı 25 ile 30 derece arasında olmalı.Suyun değeri ise 6.0 ile 7.0 ph arasında olmalıdır.Haftada en az 1 kez akvaryum suyunun %25 inin dip çekimi yapılması gerekir.Ayrıca balıkların sağlığı için iyi bir filtre sistemi gerekir. BESLENME: arowanalar canlı yem ve cansız yem olmak üzere 2 türle beslenebilirler.Canlı türler şu şekildedir;küçük kurbağalar,çeşitli kurt türleri,çekirgeler,cırcır böcekleri,karides ve solucanlardır.Cansız yemler ise şu şekilde sıralanır;donmuş karides,donmuş solucanlar ve belli markaların arowanalar için özel olarak çıkarttığı ve ürettiği yemler. SOSYALLİK DURUMU: arowanaların genelde sadece kendi türüyle bakılması önerilir.Orta derece agresif türlerdir. AROWANA ÜRETİMİ: Akvaryumda üretimi çok zordur.Üreme senede 1 kere gerçekleşir.Arowana çifti arasında bir bağ oluşması için aylarca kur yapmaları gerekir.Eğer üremede başarılı olunursa erkek balık önce yumurtaları sonra da yumurtadan çıkan yavruları ağzında korur.Dişi balık eğer fırsatını bulursa yavruları yer.Bu yüzden çiftleşme tamamlandıktan sonra dişi başka akvaryuma alınmalıdır.Yumurtaların kuluçka süresi 60 gün dür. YAVRU BAKIMI: 8-10 cm olduklarında kendi kendine beslenmeye başlarlar.8 cm den küçük yavrular artemia ve küçük balıklar la beslenebilirler.10 cm olduklarında canlı kurtçuklar,daha büyük balıklar ve donmuş yemlerle beslenebilirler.Hazır yemleri kabul etmeleri çok iyi olur.Suda yüzen pelet yemler ya da pul yemler kullanılabilir. kaynaklar:http://arowanaturk.com/

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×