Jump to content

oyku

Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

2 Neutral

Güncel Profil Ziyaretleri

154 profil görüntüleme
  1. oyku

    Reptula Sizin İçin Ne Kadar Değerli?

    Kesinlikle
  2. oyku

    Ejder Uvb

    3 gün önce yavru bir sakallı ejder aldım. Gayet sağlıklı ilk günden beri iştahlı yemek yiyor su içiyor. Uvb de aldım ama henüz elime ulaşmadı. Lamba gelene kadar öğlenleri kendisi gölgeye geçinceye kadar terasta güneşlenmesi için bırakıyorum (kutu içinde ve başında bekliyorum) ve D3'lü kalsiyumla besliyorum. 1 hafta içinde mbd sorunu olması mümkün mü yoksa daha uzun mu sürer? Böyle ne kadar idare edebilir? Lamba en geç haftaya gelmiş olur diye düşünüyorum.
  3. 3 gün önce yavru bir sakallı ejder aldım. Gayet sağlıklı ilk günden beri iştahlı yemek yiyor su içiyor. Uvb de aldım ama henüz elime ulaşmadı. Lamba gelene kadar öğlenleri kendisi gölgeye geçinceye kadar terasta güneşlenmesi için bırakıyorum (kutu içinde ve başında bekliyorum) ve D3'lü kalsiyumla besliyorum. 1 hafta içinde mbd sorunu olması mümkün mü yoksa daha uzun mu sürer? Böyle ne kadar idare edebilir? Lamba en geç haftaya gelmiş olur diye düşünüyorum.
  4. oyku

    Isıtıcı Spot Lamba

    Teşekkür ederim
  5. oyku

    Isıtıcı Spot Lamba

    Basking alanı için spot lamba ne önerirsiniz? Bunu buldum çok yüksek watt olmadığı için, kullanan var mı? Kışın bearded için 40 watt yeter mi basking alanında? (Ek olarak ısıtıcı ped alacağım gece ve kışın kullanmak için)
  6. oyku

    İnternetten Sürüngen Almak

    Güvenilir ve tanıdık bir üretici diye biliyorum Karınca Çiftliğim gibi kanallara canlı yem falan da göndermiş. Teşekkür ederim.
  7. oyku

    Yaz Aylarında Kargo

    Şubemden alacağım fakat Antalya büyük bir şehir ve ilçemin şubesine gelmesi için bile önce merkez şubeye gidiyor oradan dağıtılıyor bu yüzden çok korkuyorum bir şey olur diye.
  8. oyku

    Yaz Aylarında Kargo

    Benzer bi soru sormuştum ama içimde bu konuyla ilgili sürekli bir endişe var. Antalyada yaşıyorum ve buraya gelen yollar kesinlikle çok sıcak. Arabayla bile geçtiğimizde 36 dereceleri görüyoruz ve internetten alacağım kargoyla gelecek olan ejderim kapalı bir kutuda kargo aracında gelecek. Bu sıcakta hayvan havasızlıktan zarar görür mü, kargoda başına bişey gelir mi diye düşünmeden edemiyorum her şeyden önemli bu. Siz hiç yaz aylarında internet üzerinden sürüngen aldınız mı veya bu konuda bilginiz var mı? Doğru bir paketlemeyle ejderin elime sağlıklı ulaşma ihtimali nedir sizce?
  9. oyku

    İnternetten Sürüngen Almak

    Yaptım aynı fotoğraf çıkmıyor videosunu da atmıştı. Bu kişi üreticiymiş zaten yarın fotoğraflarını atacak tek tek. Sadece ilk kez alacağım için bi endişe oluşuyor içimde
  10. oyku

    İnternetten Sürüngen Almak

    İlk sürüngenimi alacağım ve ilk kez internet üzerinden böyle bir alışveriş yapacağım. Önce parayı yollamak gerekiyormuş sanırım sürüngen alımlarında. Siz de sürüngenlerinizi böyle mi satın aldınız?
  11. oyku

    Uvb Lamba /sürüngene Karar Verme

    Tamamdır çok teşekkür ederim
  12. oyku

    Uvb Lamba /sürüngene Karar Verme

    Teşekkür ederim şöyle diyeyim sıcak iklimde yaşıyorum yani ısıtıcı 6 ay kullanmayı düşünüyorum kasım sonundan başlayıp nisan sonuna kadar sonrasında havalar 30u görüyor zaten. Dubiaları da kendim üretmeyi düşünüyorum burdan masrafı biraz kısmış olayım. Diyelim uvb 7. ayını doldurdu (exo terra alacağım çok büyük ihtimal) 1 ay daha mesela o uvbyi değiştirmeden devam etsem hayvanı ne kadar etkiler? Seneye üniversiteye geçeceğim çünkü hani parası yine bulunur da gecikme yaşama ihtimalim olabilir. Bir sorum daha saçma belki ama ejderi terasa çıkarsam bazı günler uvb ihtiyacını direkt güneşten de karşılayamaz mı?
  13. oyku

    Uvb Lamba /sürüngene Karar Verme

    Merhabalar hobiye yeni başlayacağım, sakallı ejder ve leopar gecko arasında kaldım. İkisi de çok tatlı hayvanlar ama ejdere daha yakın hissediyorum. Tabi beni ikilemde bırakan şey aradaki masraf farkı. Ejder için uvb lamba olmazsa olmaz ve senede bir değişmesi gerek diye biliyorum. Bulabildiğim en ucuz uvb lambalar 650-750 tl civarında diğerleri 800 leri geçiyor. Fiyatları daha da artar diye korkuyorum. Lamba günde kaç saat açık kalmalı? 1 seneden daha uzun kullanılamaz mı?

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×