XPlot 380 Posted November 15, 2020 Merhabalar Kendim oluşturduğum küçük çaplı hayvan koleksiyonumu ve nasıl yaptığımı göstereceğim. Bunları canlı böcekler veya hayvanlar üzerinde denemenizi önermem onlarda canlı ve yaşamaya hakları var. Kalkan Balığı: Bu kalkan balığının kafası. Kafadaki etleri önce sıyırmamız gerekiyor yoksa kurutma işleminde koku yapabilir. Kafayı kuruturken önce bol tuzla açık havada beklettim açık havada bekletmemin nedeni içinde çok fazla et kalmışsa rahatsız edici bir koku yapabiliyor. Tamamen kuruduktan sonra üstündeki fazla tuzu atmak için zımparaladım sonrasında kendi tercihim olan beyaz rengine boyayıp, su ve tozdan korumak için vernikledim. Bu yöntem çoğu şey için kullanılabilir.(yengeç, istakoz, keçi boynuzu.. vb) Geyik böceği: Bu böceği doğa yürüyüşü sırasında ölmüş halde buldum. Yaklaşık 6-7 tane toplu iğne yardımıyla böceğe istediğim şeklini verdim ve strafora iğneledim. Yaklaşık 2-3 hafta kadar bekledikten sonra şeklini almıştı ve iğneleri çıkarttım şuan daha ne yapacağıma karar vermedim fakat epoksi ile dondurmayı düşünüyorum. (İlk başta yanlışlıkla üstüne yüz kat döktüğüm için rengi biraz kötü oldu.) Bu yöntemi çoğu böceklerde deneyebilirsiniz fakat yapacaksanız ve bulduğunuz böcek hala canlıysa ona çok acı çektirmeden öldürmenizi öneririm ama canlı böcekte yapmayın. Tarantula, akrep gibi ölmüş eklembacaklıları atmak yerine bu şekilde saklayabilirsiniz. Kelebekleri de bu yöntemle yaptım fakat dikkat etmeniz gereken yer kelebeklerin içinde diğer böceklere göre daha fazla sıvı vardır bu yüzden kurutulunca ilk haline göre daha küçük kalırlar. NOT: Bu kelebekleri canlıyken almadım altlardakilerde görebileceğiniz üzere kanatları yıpranmıştır. Yakın zamanda konuyu güncelleyeceğim eskiden yaptığımız yengeçler ve boynuzlarıda ekleyeceğim. İyi hobiler. 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blank 156 Posted November 15, 2020 Güzel içerik 🙂 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
antkİng 25 Posted November 15, 2020 Gerçekten güzel bir içerik. Akrep için bilmiyorum ama tarantulalar için de abdomenin içini temizlemek gerekiyor. Sonrasında içi pamuk vs. kullanarak doldurulabilir. Youtube' a "tarantula taxidermy" yazarsanız daha detaylı görebilirsiniz 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
XPlot 380 Posted November 15, 2020 antkİng, 32 dakika önce yazdı: Akrep için bilmiyorum ama tarantulalar için de abdomenin içini temizlemek gerekiyor. Sonrasında içi pamuk vs. kullanarak doldurulabilir. Youtube' a "tarantula taxidermy" yazarsanız daha detaylı görebilirsiniz Teşekkürler ben sling iken yaptığım için çok büyük bir sıkıntı olmamıştı fakat adult ken büzüşebilir o da görüntüyü bozar haklısınız. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
XPlot 380 Posted November 17, 2020 (edited) Yeni canlılar ekliyorum: Kara kaplumbağası: İçindeki etleri tamamen temiz halde buldum ve eve getirip sıcak su ile yıkayıp steril ettim. Merak edenler varsa Eymir Gölünde buldum. Fener Balığı: Yukarıdaki balıkla aynı işlemleri uyguladık fakat bunu beyaza boyamadım. Sizde denerseniz boyamayın çünkü boyayınca dişlerinin arası kapanıyor ve dişler belirgin kalmıyor. Ne zaman bunu görsem korkarım 😂. Çorbasını deneyen var mıdır bilmiyorum ama size de öneririm. Edited November 17, 2020 by XPlot fazla fotoğraf koymuşum 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Prof.Dr.Reptile 208 Posted November 17, 2020 XPlot, 20 dakika önce yazdı: Yeni canlılar ekliyorum: Kara kaplumbağası: İçindeki etleri tamamen temiz halde buldum ve eve getirip sıcak su ile yıkayıp steril ettim. Merak edenler varsa Eymir Gölünde buldum. Fener Balığı: Yukarıdaki balıkla aynı işlemleri uyguladık fakat bunu beyaza boyamadım. Sizde denerseniz boyamayın çünkü boyayınca dişlerinin arası kapanıyor ve dişler belirgin kalmıyor. Ne zaman bunu görsem korkarım 😂. Çorbasını deneyen var mıdır bilmiyorum ama size de öneririm. Başka koleksiyonunuzdan parçalar varsa görmek isterim gerçekten güzel çalışmalar elinize sağlık. İyi forumlar ... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
XPlot 380 Posted November 17, 2020 Prof.Dr.Reptile, 2 dakika önce yazdı: Başka koleksiyonunuzdan parçalar varsa görmek isterim gerçekten güzel çalışmalar elinize sağlık. İyi forumlar ... Teşekkürler yakında ekleyeceğim fakat karantinada olduğumuzdan garaja inemiyoruz. Yakında keçi boynuzu, geyik boynuzu ve yengeçleri eklemeyi düşünüyorum. Unuttuğum başka şeyler de olabilir yakında ekleyeceğim. İyi hobiler. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeaxyWolf 27 Posted November 17, 2020 Gerçekten hoş bir paylaşım olmuş kendim de tahnit ile ilgilenen biri olarak gerçekten iyi duyulası bir koleksyon oldugunu söylemek isterim kendi koleksyonumdan minik bir kesit bu da Kuzu kafasını çig biçimde kasaptan alıp tahnitledikten sonra çok sagde göründü çini mürekebi ile boyayıp üzerini kazıyarak bu hale getirdim Domuz un üst dillerinden bir tanesi alt dişleri malesef kırıldıkları için projelerde kulanılamadılar ancak bu şekilde sade ve güzel bir kolye oldu 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
XPlot 380 Posted November 18, 2020 @TeaxyWolfTeşekkür ederim. Sizinki de çok güzelmiş. Yakında bende yapmayı düşünüyordum fakat beyini ve diğer etleri nasıl kafadan sıyırdınız? https://www.youtube.com/user/WHITEBONEREFLECTION/videos bu kanal belki sizin ilginizi çekebilir bakmanızı öneririm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeaxyWolf 27 Posted November 18, 2020 @XPlot evet dediginiz gibi beyini temizlemek biraz sıknıtı olabiliyor bunun hakında youtube de çok video var kafadaki derinin büyük bir kısmını sıyırdıktan sonra yüksek ateşte haşlıyorum ben kuzu gibi büyük canlılarda sıkıntı olabilir ancak hamster kuş sürüngen gibi canlılarda daha uzun süre kayantarak kafanın eklem yerlerinden ayrılmasını saglarsınız daha sonra beyni ve dalagı çıkartıktan sonra yap boz gibidir 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites