Resident rosea 1 Posted December 8, 2020 Leopard gecko'm hangi morph ve hangi morph erkekle çiftleştitmeliyim Lütfen morphlardan anlayanlar yazsın Share this post Link to post Share on other sites
AlkımCem 12 Posted December 9, 2020 Canlının anne babasının morphunu bilmiyorsanız kesin bir şekilde morphunu söylemek imkansızdır söylense bile sadece tahminden ibaret kalır. Morphu kesin belli olmayan bir canlının da oluşabilecek genetik bozuklukları önlemek amacıyla çiftleştirilmesi doğru değildir. Pet olarak bakılması en doğru olandır. 3 Share this post Link to post Share on other sites
miraç 51 Posted December 9, 2020 AlkımCem, 17 dakika önce yazdı: Canlının anne babasının morphunu bilmiyorsanız kesin bir şekilde morphunu söylemek imkansızdır söylense bile sadece tahminden ibaret kalır. Morphu kesin belli olmayan bir canlının da oluşabilecek genetik bozuklukları önlemek amacıyla çiftleştirilmesi doğru değildir. Pet olarak bakılması en doğru olandır. Bende katılıyorum bizim söylediğimiz şeyler kesin olmıcaktır canlının çiftleştirilmemesi daha uygun olur Share this post Link to post Share on other sites
Resident rosea 1 Posted December 9, 2020 AlkımCem, 1 saat önce yazdı: Canlının anne babasının morphunu bilmiyorsanız kesin bir şekilde morphunu söylemek imkansızdır söylense bile sadece tahminden ibaret kalır. Morphu kesin belli olmayan bir canlının da oluşabilecek genetik bozuklukları önlemek amacıyla çiftleştirilmesi doğru değildir. Pet olarak bakılması en doğru olandır. Sht X sunglow radar giant Share this post Link to post Share on other sites
Resident rosea 1 Posted December 9, 2020 miraç, 1 saat önce yazdı: Bende katılıyorum bizim söylediğimiz şeyler kesin olmıcaktır canlının çiftleştirilmemesi daha uygun olur Sht X sunglow radar giant Share this post Link to post Share on other sites
AlkımCem 12 Posted December 9, 2020 Anne, baba morphu doğru ise canlıda bell albino ve eclipse geni het e düşmüş fenotipte görünmüyor. Renkten anlaşıldığı üzere tangerine de görülmüyor kendi fikrimce morphuna super hypo diyebilirim. Share this post Link to post Share on other sites
Resident rosea 1 Posted December 9, 2020 AlkımCem, 2 saat önce yazdı: Anne, baba morphu doğru ise canlıda bell albino ve eclipse geni het e düşmüş fenotipte görünmüyor. Renkten anlaşıldığı üzere tangerine de görülmüyor kendi fikrimce morphuna super hypo diyebilirim. Peki hangi morphla eşleyebilirim Share this post Link to post Share on other sites
mesut kalan 104 Posted December 9, 2020 eşlenmiş morphlar yanlış genler hem tremper hem bell albino genleri taşıyor benim kanatimce üretilmemesi gereken bir canlı Share this post Link to post Share on other sites
AlkımCem 12 Posted December 9, 2020 mesut kalan, 14 dakika önce yazdı: eşlenmiş morphlar yanlış genler hem tremper hem bell albino genleri taşıyor benim kanatimce üretilmemesi gereken bir canlı üstteki yorumumu 2 aynı albino türü olduğunu düşünerek yaptım eğer dediğiniz gibi 2 farklı albino geni barındırıyorsa bende aynı fikirdeyim üretilmemesi gerektiğini düşünüyorum 1 Share this post Link to post Share on other sites
Resident rosea 1 Posted December 9, 2020 AlkımCem, Bir saat önce yazdı: üstteki yorumumu 2 aynı albino türü olduğunu düşünerek yaptım eğer dediğiniz gibi 2 farklı albino geni barındırıyorsa bende aynı fikirdeyim üretilmemesi gerektiğini düşünüyorum Tamam teşekkürler 1 Share this post Link to post Share on other sites