Jump to content
halil eren yoldas

Bukalemunuma Terraryum Yaptım Ultra Viole Işık Aldım Terraryumda Siyah Olmaya Başladı Eskiden Terraryumun Da Açık Yeşil Oluyordu

Recommended Posts

Merhaba

Bukalemunuzun türü nedir? Hangi canlı yemlerle besliyorsunuz ?

Edited by XPlot

Hamam böceği türlerini denemeni öneririm veya çekirge, cırcır daha hareketli oldukları için daha çok dikkat çekerler. Doğadan aldığını düşünmüyorum fakat aldıysan geri bırakırsan harika olur.

• Like 1

Birinin hediye etmiş olması veya bir yerden satın almış olmak ne yazık ki doğadan koparıldığını değiştirmiyor. Bilmiyor olabilirsin bu normal bir şey gerekli araştırmayı da yapıyorsun gördüğüm kadarıyla yani canlının sağlığını düşündüğünde ortada, ancak bundan sonra yapılması gereken en iyi şey doğal ortamına bırakmak, istediğin kadar iyi baksan da iyi ortam sağlasan da sonuç değişmeyecek ölümle bile sonuçlanabilir veya hep bu şekilde stresli olarak dolaşacak bu duruma razı olacağını düşünmüyorum o da bir canlı sonuçta. Biz bu hobide doğada yaşayan canlıların doğal ortamından koparılmasına karşıyız, çok eskiden beridir esaret altında üretilen doğa yüzü görmemiş canlıları besliyoruz ve bunlarında doğaya bırakılarak doğanın dengesinin bozulmasına da karşıyız. Yani en mantıklısı hobi olarak beslemesi en uygun  canlıları almak olur bukalemunlar başlangıç için biraz zor ve maliyetli olabilir yemen bukalemunu bulabilirsin ama onun yerine beslemeyi düşünürsen araştırmanı yaparak crested gecko, leopard gecko gibi canlılar ile başlamanı öneririm, herkes yardımcı olmaya çalışmış umarım canlı açısından da en iyi olan şeyi yaparak doğasına geri bırakırsın şuan ki baktığın ortamda bile çok fazla eksik var uvb lambasından tut teraryum ortamına kadar. Doğasına bıraktığında bizimle de o anki videosunu paylaşabilirsen sevinirim. Hobiye daha uygun canlılarla devam etmen dileğiyle. İyi hobiler herkese.

• Like 2
  • Thanks 1

XPlot, 2 saat önce yazdı:

Hamam böceği türlerini denemeni öneririm veya çekirge, cırcır daha hareketli oldukları için daha çok dikkat çekerler. Doğadan aldığını düşünmüyorum fakat aldıysan geri bırakırsan harika olur.

Doğadan almadım ve daha 2 buçuk 3 aylık onu yiyebilirmi

halil eren yoldas, 7 dakika önce yazdı:

Doğadan almadıkki

halil eren yoldas, 6 dakika önce yazdı:

Bino007, 16 dakika önce yazdı:

Birinin hediye etmiş olması veya bir yerden satın almış olmak ne yazık ki doğadan koparıldığını değiştirmiyor. Bilmiyor olabilirsin bu normal bir şey gerekli araştırmayı da yapıyorsun gördüğüm kadarıyla yani canlının sağlığını düşündüğünde ortada, ancak bundan sonra yapılması gereken en iyi şey doğal ortamına bırakmak, istediğin kadar iyi baksan da iyi ortam sağlasan da sonuç değişmeyecek ölümle bile sonuçlanabilir veya hep bu şekilde stresli olarak dolaşacak bu duruma razı olacağını düşünmüyorum o da bir canlı sonuçta. Biz bu hobide doğada yaşayan canlıların doğal ortamından koparılmasına karşıyız, çok eskiden beridir esaret altında üretilen doğa yüzü görmemiş canlıları besliyoruz ve bunlarında doğaya bırakılarak doğanın dengesinin bozulmasına da karşıyız. Yani en mantıklısı hobi olarak beslemesi en uygun  canlıları almak olur bukalemunlar başlangıç için biraz zor ve maliyetli olabilir yemen bukalemunu bulabilirsin ama onun yerine beslemeyi düşünürsen araştırmanı yaparak crested gecko, leopard gecko gibi canlılar ile başlamanı öneririm, herkes yardımcı olmaya çalışmış umarım canlı açısından da en iyi olan şeyi yaparak doğasına geri bırakırsın şuan ki baktığın ortamda bile çok fazla eksik var uvb lambasından tut teraryum ortamına kadar. Doğasına bıraktığında bizimle de o anki videosunu paylaşabilirsen sevinirim. Hobiye daha uygun canlılarla devam etmen dileğiyle. İyi hobiler herkese.

Dostum @Bino007 zaten anlatmış sen almasan bile bu canlı zaten doğaya ait . Sana onu arkadaşın vs vermişse bile doğadan alındığı apaçık ortada canlının türü Akdeniz Bukalemunu ayrıca Türkiye'de bulunan bir yerli tür hatta @CyBeRr ( Kaan abinin) yazdığı Akdeniz bukalemunu ile ilgili şöyle bir yazısı var:

Hobi de Akdeniz Bukalemunu:

YAZISI:

Akdeniz bukalemunları hobide pek bulunmamaktadır. Bunun sebebi çok fazla renk çeşitliliği olmamasıdır. Fakat Ülkemizde bulunan Akdeniz bukalemunları doğadan toplanıp bilinçsiz hobici!!'ler tarafından beslenmeye çalışılıyor. Hatta bazı satış sitelerinde doğadan toplanıp fahiş fiyatlara satılmaya da çalışılıyor çoğu zaman. Lütfen bu konuda biraz bilinçli davranalım. Böyle ilanlar gördüğümüzde ya satan kişiyi uyaralım ya da ilanı şikayet ederek en azından bu konuda haberi olmayan vatandaşlarımızın bu canlıları almasını engellemiş oluruz.

Bukalemunların en büyük düşmanı strestir. Stresli olmasını da renklerinden kolaylıkla anlayabiliriz. Eğer koyu renk ve tonlarındaysa o bukalemun bir sebebe bağlı olarak strese girmiştir. Bu şekilde bir canlı genellikle esaret altında yem yemez su içmez. Buna bağlı olarak da bir süre sonra ne yazık ki ölür.

Bazı petshoplar da bu suça ortaklık edip hamile canlıları bile satmaktadırlar. Bu durum ile bir çok kez karşılaştım ve bana ulaşan bir çok insan oldu "Akdeniz Bukalemunu buldum ne yapmalıyım?" diye. Bu durumda yapılabilecek en güzel şey çok kötü haldeyse en fazla bir kaç gün misafir edip su içmesini, yem yemesini sağlayabilirsek, kendisini toparladığında doğaya salmaktır. Belli bir yetişkinliğe gelmiş bukalemun o zamandan sonra küçük bir teraryumda yaşayamaz. Eğer ki yem yedi ve stres belirtisi göstermiyorsa o zaman teraryumunu en iyi şekilde kurarak bakmalıyız. Ama yine de tavsiyem doğaya bırakılmasından yanadır.

Bu konuda ne kadar kişi bilinçlenir ise o kadar iyi olacağını düşünüyorum.

Edited by Prof.Dr.Reptile
  • Like 1
  • Thanks 1

halil eren yoldas, 1 dakika önce yazdı:

bak kardeşim sen doğadan almamış olabilirsin ama senin aldığın kişi doğadan almış veya onun aldığı adam doğadan almış, belli artık bu hayvancık doğadan koparılmış canlının uvb vb. yani birçok pahalı ekipmanlara ihtiyaç duyuyor ve bunları 6 ay da felan değiştirmen gerek bunları karşılayamayacaksan canlıya yazık etme. anlayacağın başlangıç için bukalemun bakımı baya bi zor canlının sağlığı için doğaya bırakman en güzeli olur :)

• Thanks 1

mustafa42, 13 dakika önce yazdı:

bak kardeşim sen doğadan almamış olabilirsin ama senin aldığın kişi doğadan almış veya onun aldığı adam doğadan almış, belli artık bu hayvancık doğadan koparılmış canlının uvb vb. yani birçok pahalı ekipmanlara ihtiyaç duyuyor ve bunları 6 ay da felan değiştirmen gerek bunları karşılayamayacaksan canlıya yazık etme. anlayacağın başlangıç için bukalemun bakımı baya bi zor canlının sağlığı için doğaya bırakman en güzeli olur :)

Benim aldığım adamın arkadaşının bukalemunu doğurdu bizde satın aldık doğayı hiç görmedi

illa ben buna bakacam diyorsan hemen şimdi (benim bukalemunlarla pek fazla bilgim yok) uvb sini internetten al bilgisi olan bilgi vericektir lütfen sende biraz araştırma yap.

halil eren yoldas, 5 dakika önce yazdı:

Benim aldığım adamın arkadaşının bukalemunu doğurdu bizde satın aldık doğayı hiç görmedi

Dostum bu konular hakkında çok fazla bilgin olduğunu düşünmüyorum en iyisi canlıyı doğaya salmak olucaktır . Yoksa daha fazla üzülüceksin canlının ölmesi vs gibi canlıyı direk ölüme sürüklüyorsunuz. 

• Like 2

Prof.Dr.Reptile, 1 dakika önce yazdı:

Dostum bu konular hakkında çok fazla bilgin olduğunu düşünmüyorum en iyisi canlıyı doğaya salmak olucaktır . Yoksa daha fazla üzülüceksin canlının ölmesi vs gibi canlıyı direk ölüme sürüklüyorsunuz. 

bencede

• Like 1

mustafa42, 7 dakika önce yazdı:

illa ben buna bakacam diyorsan hemen şimdi (benim bukalemunlarla pek fazla bilgim yok) uvb sini internetten al bilgisi olan bilgi vericektir lütfen sende biraz araştırma yap.

Uvb ultra viole ışıkmı

halil eren yoldas, 18 dakika önce yazdı:

Uvb ultra viole ışıkmı

Tekrar söylüyorum daha canlının neye ihtiyacı olup olmadığını ve canlının yerli tür ve esaret altında bakılamayacağını tekrar söylüyorum ultra viyole ışık mor ışık olarakta bilinir UVB dediğimiz şey ise 400-500 tl den başlar 6 ay ömrü vardır. Canlının daha nelere ihtiyaç duyduğunu bilmiyorsunuz. Tekrar söylemek istiyorum canlıyı ölüme sürüklüyorsunuz. En kısa sürede canlıyı doğaya salmalısınız canlıya bakamıyorsunuz ki zaten bir çoğumuz yem ve su kabul etmeyen bir anlıya bakamaz. Umarım gerekli uyarıları artık ciddiye alırsınız.

• Like 2

Şu sıralar forumda bukalemunla ilgili bir konu görsem akdeniz bukalemunu çıkıyor. AKdeniz bukalemununun görüntüsünü bilmediğim için ilk başta anlamadım. Ama eğer akdeniz bukalemunuysa doğaya salman daha doğru olur.

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.