Kaktüs 18 Posted January 20, 2021 20210120_131032_1.mp4 Yardımınıza ihtiyacım var bugün kargodan tarantula aldım ve death curl pozisyonunda olduğunu farkettim videoda çok hafif bir hareket var gibi geldi bana sizce hareket varmı Tarantula yoğun bakıma aldım bi sos kabına peçete koydum ve ıslattım sonra kabı sıcak bir yere(ısıtıcının yanına) koydum Başka yapmam gerekenler varmı yardım ederseniz sevinirim 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bali 4 Posted January 20, 2021 ben tarantula beslemedim ama sizden öncede bir çok böyle vakalar vardı genelde bilen kişilerin dedikleri şeyleri yapmışsın gibi gözüküyor zaten ayrıyaten karanlık bir ortamda bırakmanı öneririm. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
DEKİ 53 Posted January 20, 2021 Pek yapacak bişey yok kışın malum hava soğuk canlılar dayanamıyor karanlık sıcak biryere götür çok kurcalama canlıyı sadece kontrol et 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
XPlot 379 Posted January 20, 2021 Geçmiş olsun, umarım canlınızı kurtarabilirsiniz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaktüs 18 Posted January 20, 2021 XPlot, 31 dakika önce yazdı: Geçmiş olsun, umarım canlınızı kurtarabilirsiniz. Teşekkür ederim Quote Share this post Link to post Share on other sites
Salamander 370 Posted January 20, 2021 Kaktüs, Bir saat önce yazdı: 20210120_131032_1.mp4 Yardımınıza ihtiyacım var bugün kargodan tarantula aldım ve death curl pozisyonunda olduğunu farkettim videoda çok hafif bir hareket var gibi geldi bana sizce hareket varmı Tarantula yoğun bakıma aldım bi sos kabına peçete koydum ve ıslattım sonra kabı sıcak bir yere(ısıtıcının yanına) koydum Başka yapmam gerekenler varmı yardım ederseniz sevinirim Geçmiş olsun bu havalarda almak mantıklı değil başka birşey yapmanıza gerek yok düzelmesi zaman alır umarım düzelir gelişmeleri bizimle paylaşın 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaktüs 18 Posted January 20, 2021 Salamander, 10 dakika önce yazdı: Geçmiş olsun bu havalarda almak mantıklı değil başka birşey yapmanıza gerek yok düzelmesi zaman alır umarım düzelir gelişmeleri bizimle paylaşın Düzelmesi ne kadar sürer sizce Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaktüs 18 Posted January 20, 2021 Yaklaşık 6 saattir canlım sıcak ve karanlık bir yoğun bakımda kontrol amaçlı kapağını açtım ve ışığa raeksiyon olarak diye düşünüyorum bir ayağını çok az oynattı ilerleyen zamanlardaki durumlarını burada paylaşacağım 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Salamander 370 Posted January 20, 2021 Kaktüs, 4 saat önce yazdı: Düzelmesi ne kadar sürer sizce Canlıyı takip edin bizimle paylaşın süresi belli olmaz 1 ayda sürebilir umarım düzelir. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Egedogantemur 7 Posted January 20, 2021 Kaktüs, 5 saat önce yazdı: Düzelmesi ne kadar sürer sizce Merhabalar ben de böyle bir durum yasadiydim size yaptiklariniz dışında bir önerim daha var canlınız yazdığınız gibi ışığa reaksiyon veriyor ise 1 hafta içinde geçicektir merak etmeyin durumu daha kötüye giderse tarantulayı ters çevirip kürdan veya şırınga ile ağzına su verebilirsiniz benim canım çok daha kötüydü ışığa reaksiyon bile veremiyordu ağzına su vermek canlıya baya kondisyon kazandırdıydı ve altındaki peceteyi 3-5 günde bir değiştirmenizi öneriyorum ortam çok nemli olduğu için birde tarantula dişkiladiginda bakteri veya küf üretebilir peçete tekrar geçmiş olsun umarım iyileşir gelişmeleri bizimle paylaşırsınız Quote Share this post Link to post Share on other sites
Egedogantemur 7 Posted January 20, 2021 Salamander, Bir saat önce yazdı: Canlıyı takip edin bizimle paylaşın süresi belli olmaz 1 ayda sürebilir umarım düzelir. Ek olarak endişelenme gerek yok senin canlının durumu iyi görünüyor benim canım bile 1 haftada iyileştiyse seninkinin daha erken bile kurtulabilecegini söyleyebilirim ama en garantisi canlınin yürüdüğünü görene kadar ilk yardım kabında bekletmendir Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaktüs 18 Posted January 20, 2021 Egedogantemur, Bir saat önce yazdı: Ek olarak endişelenme gerek yok senin canlının durumu iyi görünüyor benim canım bile 1 haftada iyileştiyse seninkinin daha erken bile kurtulabilecegini söyleyebilirim ama en garantisi canlınin yürüdüğünü görene kadar ilk yardım kabında bekletmendir Canlım tamamen hareketsiz durumda ama.bahsettiğim hareket o kadar küçük bi hareket ki belki hareket etmemiş bana öyle gelmiş bile olabilir Yarın tekrar kontrol edicem hareket yoksa şırıngayla su damlatıcam Quote Share this post Link to post Share on other sites
emre.akkan1 9 Posted February 1, 2022 Kaktüs, 20.01.2021 - 21:28 yazdı: Canlım tamamen hareketsiz durumda ama.bahsettiğim hareket o kadar küçük bi hareket ki belki hareket etmemiş bana öyle gelmiş bile olabilir Yarın tekrar kontrol edicem hareket yoksa şırıngayla su damlatıcam Noldu merak ettim öyle konulara bakarken kurtuldumu hayvancagız, insallah kurtulmustur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
emiraltun 32 Posted February 4, 2022 canlının son durumu nedir ? Quote Share this post Link to post Share on other sites