AFT 7 Oluşturuldu: 21 Ocak, 2021 bu yengeç türü hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi Alıntı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 21 Ocak, 2021 gönderildi Cüce tatlı su yengeçleri. Bakımı kolay ama genel olarak yaşam alanındaki diğer türlerle anlaşamayan canlılardır. Özellikle küçük ve yavaş yüzen balıkları yerler. Diğer balıklarıyla besleyen de var ama risktir bence değmez. 25° ortalama sıcaklık ve ortalama 7ph su değeri idealdir. Sağlıkları açısından dışarı çıkıp hava almaları iyi olur, bunun için akvaryuma kaya ya da dışarı çıkmalarını sağlayacak bitkiler konulabilir. Diğer canlılarla besleyecekseniz Akvaryumda bolca saklanma yeri olmalıdır ama en mantıklısı paludaryumda beslemektir. Filtre ve aydınlatma şart mı bilmiyorum ama sağlıklarını kesinlikle olumlu etkiler. Biyolojik isimlerini bilmiyorum. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi BEN ALICAM da karides kurusu salatalık ve balık yemi yiyebiliyormuş galiba bunlar yeterli olurmu Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi yahiayavuz, 49 dakika önce yazdı: Cüce tatlı su yengeçleri. Bakımı kolay ama genel olarak yaşam alanındaki diğer türlerle anlaşamayan canlılardır. Özellikle küçük ve yavaş yüzen balıkları yerler. Diğer balıklarıyla besleyen de var ama risktir bence değmez. 25° ortalama sıcaklık ve ortalama 7ph su değeri idealdir. Sağlıkları açısından dışarı çıkıp hava almaları iyi olur, bunun için akvaryuma kaya ya da dışarı çıkmalarını sağlayacak bitkiler konulabilir. Diğer canlılarla besleyecekseniz Akvaryumda bolca saklanma yeri olmalıdır ama en mantıklısı paludaryumda beslemektir. Filtre ve aydınlatma şart mı bilmiyorum ama sağlıklarını kesinlikle olumlu etkiler. Biyolojik isimlerini bilmiyorum. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi kuru alan ve yarım cm su şeklinde teraryum yaptım uygunmudur çok hassaslarmıdır yani ısıtıcı ped şartmı Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi yahiayavuz, 52 dakika önce yazdı: Cüce tatlı su yengeçleri. Bakımı kolay ama genel olarak yaşam alanındaki diğer türlerle anlaşamayan canlılardır. Özellikle küçük ve yavaş yüzen balıkları yerler. Diğer balıklarıyla besleyen de var ama risktir bence değmez. 25° ortalama sıcaklık ve ortalama 7ph su değeri idealdir. Sağlıkları açısından dışarı çıkıp hava almaları iyi olur, bunun için akvaryuma kaya ya da dışarı çıkmalarını sağlayacak bitkiler konulabilir. Diğer canlılarla besleyecekseniz Akvaryumda bolca saklanma yeri olmalıdır ama en mantıklısı paludaryumda beslemektir. Filtre ve aydınlatma şart mı bilmiyorum ama sağlıklarını kesinlikle olumlu etkiler. Biyolojik isimlerini bilmiyorum. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi suyu arıtma suyumu olmalıdır başka canlı olmayacak 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi uzun yolda kargoda dayanırmı ist dan manisaya ekstra dikkat etmem gereken birşey varmı cevaplarsanız çok sevinirim nette hiç bilgi yok 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 21 Ocak, 2021 gönderildi Bende bir dönem bakmıştım. Paludarium kurmanız gerekiyor yani hem su olacak hem de kara. Suyun dışına çıkıp nefes alması için taş ve kütük tarzı cisimler konulmalıdır yoksa nefes alamaz ve maalesef ölür. Arıtılmış su kullanmanız çok önemlidir ben yengecimi bu yüzden kaybettim çok dikkat edin, en az 1 hafta suyu ağzı açık bir şekilde dinlendirin. Yem olarak kurutulmuş karides, dip yemi, canlı balık, dondurulmuş somon. Benim yengecim en çok somonu seviyordu sizde farklı yemler vererek test edebilirsiniz. Yurtdışında çoğu kişi repashy ile besliyor. Arada bir sebze ile beslemenizi öneririm salatalık, haşlanmış ıspanak gibi. İç filtre takmayacaksanız sık sık su değişimi yapmanız gerekir özellikle balıkla besledikten sonra. Tek bakılması uygundur diye balıkları yerler. Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa sorabilirsin. İyi günler. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi XPlot, 6 dakika önce yazdı: Bende bir dönem bakmıştım. Paludarium kurmanız gerekiyor yani hem su olacak hem de kara. Suyun dışına çıkıp nefes alması için taş ve kütük tarzı cisimler konulmalıdır yoksa nefes alamaz ve maalesef ölür. Arıtılmış su kullanmanız çok önemlidir ben yengecimi bu yüzden kaybettim çok dikkat edin, en az 1 hafta suyu ağzı açık bir şekilde dinlendirin. Yem olarak kurutulmuş karides, dip yemi, canlı balık, dondurulmuş somon. Benim yengecim en çok somonu seviyordu sizde farklı yemler vererek test edebilirsiniz. Yurtdışında çoğu kişi repashy ile besliyor. Arada bir sebze ile beslemenizi öneririm salatalık, haşlanmış ıspanak gibi. İç filtre takmayacaksanız sık sık su değişimi yapmanız gerekir özellikle balıkla besledikten sonra. Tek bakılması uygundur diye balıkları yerler. Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa sorabilirsin. İyi günler. istanbuldan manisaya gelicek kargo ile dayanırmı ? paludarium da 0.5/1 cm yeterlimi öyle söylediler bana ? çok hassasmıdır ısıtıcı ped gereklimi ? haftalık yada günlük diyeti nasıl olmalıdır ? ekstra dikkat etmem gereken birşey varmı ? bu arada bir dişi bir erkek almayı düşünüyorum uygunmudur ? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi XPlot, 12 dakika önce yazdı: Bende bir dönem bakmıştım. Paludarium kurmanız gerekiyor yani hem su olacak hem de kara. Suyun dışına çıkıp nefes alması için taş ve kütük tarzı cisimler konulmalıdır yoksa nefes alamaz ve maalesef ölür. Arıtılmış su kullanmanız çok önemlidir ben yengecimi bu yüzden kaybettim çok dikkat edin, en az 1 hafta suyu ağzı açık bir şekilde dinlendirin. Yem olarak kurutulmuş karides, dip yemi, canlı balık, dondurulmuş somon. Benim yengecim en çok somonu seviyordu sizde farklı yemler vererek test edebilirsiniz. Yurtdışında çoğu kişi repashy ile besliyor. Arada bir sebze ile beslemenizi öneririm salatalık, haşlanmış ıspanak gibi. İç filtre takmayacaksanız sık sık su değişimi yapmanız gerekir özellikle balıkla besledikten sonra. Tek bakılması uygundur diye balıkları yerler. Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa sorabilirsin. İyi günler. sadece yengeç bakıcam ne kadar sürede bir değiştirmem gerekiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 21 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) Suyun yüksekliği önemli değil yeter ki dışarıya çıkıp nefes alabilsin. Oda sıcaklığı 24-26 derece yetecektir ısıtıcı ped olacağını sanmıyorum. 1 tane alırsanız daha iyi olur kabuk değiştirirken sıkıntı yaratabilir ve boy farkı olursa kavga ederler. Günlük besleyebilirsin miktarı çok hatırlamıyorum 😔Sorularınızı tek bir başlık altında 'spam' yapmadan yazarsanız sevinirim ve tek bir kişiye sorularınızı yöneltmezseniz daha doğru olur burada benden daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar var. 21 Ocak, 2021 tarihinde XPlot tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 21 Ocak, 2021 gönderildi XPlot, 8 dakika önce yazdı: Suyun yüksekliği önemli değil yeter ki dışarıya çıkıp nefes alabilsin. Oda sıcaklığı 24-26 derece yetecektir ısıtıcı ped olacağını sanmıyorum. 1 tane alırsanız daha iyi olur kabuk değiştirirken sıkıntı yaratabilir ve boy farkı olursa kavga ederler. Günlük besleyebilirsin miktarı çok hatırlamıyorum 😔Sorularınızı tek bir başlık altında 'spam' yapmadan yazarsanız sevinirim ve tek bir kişiye sorularınızı yöneltmezseniz daha doğru olur burada benden daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar var. kusura bakmayın çok aktif biri değilim affola son bir soru sormak istiyorum kabuk değişiminde benim yapmam gereken birşey varmı ? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 21 Ocak, 2021 gönderildi Hayır yok kendi halledecektir. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 21 Ocak, 2021 gönderildi Hem otçul hem etçil canlılar, bu sebeple ne bulurlarsa yerler. Size tavsiyem En az 2 çeşit kuru yem 2-3 çeşit canlı yem ve 1-2 çeşit bitkisel yem ile günde az az sık sık besleyerek diyetini oluşturabilirsiniz. Köpek maması ile beslediğini söyleyeni bile okumuştum. Yemin kalitesi de önemli. Canlı yemler de çoğu akvaryum calısında olduğu gibi yengeçlerde de önemli. Grindal ve Beyaz Kurt ev ortamında kolayca üretilebilen canlı yemlerdir. Alternatif olarak canlının boyuna göre un kurdu ve morio kurdu da verilebilir ama yağlanma yapmaması için dikkat edilmelidir. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 21 Ocak, 2021 gönderildi Suya gelince, klorundan arınmış çeşme suyu kullanabilir ya da su düzenleyici kullanabilirsiniz ama en iyisi ortalama 7ph değerinde arıtma su kullanmak. Düzenli olarak ne kadar kirlendiğine bağlı haftada 2 kez %50 su değişimi iyi olur. 22-23° suda da yaşarlar önemli olan sabit su sıcaklığı. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Karayels 161 22 Ocak, 2021 gönderildi yahiayavuz, 14 saat önce yazdı: Cüce tatlı su yengeçleri. Bakımı kolay ama genel olarak yaşam alanındaki diğer türlerle anlaşamayan canlılardır. Özellikle küçük ve yavaş yüzen balıkları yerler. Diğer balıklarıyla besleyen de var ama risktir bence değmez. 25° ortalama sıcaklık ve ortalama 7ph su değeri idealdir. Sağlıkları açısından dışarı çıkıp hava almaları iyi olur, bunun için akvaryuma kaya ya da dışarı çıkmalarını sağlayacak bitkiler konulabilir. Diğer canlılarla besleyecekseniz Akvaryumda bolca saklanma yeri olmalıdır ama en mantıklısı paludaryumda beslemektir. Filtre ve aydınlatma şart mı bilmiyorum ama sağlıklarını kesinlikle olumlu etkiler. Biyolojik isimlerini bilmiyorum. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi tür bilgisi yanlış. bu tür vampir yengeçtir Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 22 Ocak, 2021 gönderildi tür bilgisi yanlış. bu tür vampir yengeçtirDoğrudur. Ben vampir yengeçlerin gözleri renkli olur diye biliyordum. Teşekkür ederim. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 29 Ocak, 2021 gönderildi yengecim geldi şuan karides kurusu dip yemi ve salatalığım var somon gibi dondurulmuş balık etlerini nasıl verebilirim canlı yemim yok maalesef verebileceğim en sağlıklı yiyecek hangisi olur ? TEŞEKKÜRLER 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Salamander 370 29 Ocak, 2021 gönderildi AFT, 8 dakika önce yazdı: yengecim geldi şuan karides kurusu dip yemi ve salatalığım var somon gibi dondurulmuş balık etlerini nasıl verebilirim canlı yemim yok maalesef verebileceğim en sağlıklı yiyecek hangisi olur ? TEŞEKKÜRLER Hayırlı olsun 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 29 Ocak, 2021 gönderildi yengecim geldi şuan karides kurusu dip yemi ve salatalığım var somon gibi dondurulmuş balık etlerini nasıl verebilirim canlı yemim yok maalesef verebileceğim en sağlıklı yiyecek hangisi olur ? TEŞEKKÜRLER Hayırlı olsun.Sera'nın Crabs Natural adlı bir yemi var. Petshoplarda varmıdır bilmiyorum ama internette vardır mutlaka. Onun dışında Kerevit ve Karides yemleri de kullanabilirisiniz. Tetra markasının kerevit yemi vardı. Haftalık diyetine kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelye eklemeniz sindirim sitemine faydadır. Ama tavsiyem canlı yem olarak tubifex, kan kurdu, grindal falan bulamam derseniz en azından un kurdu almanız. Canlı yem sağlığı için önemli. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 29 Ocak, 2021 gönderildi Salamander, 11 dakika önce yazdı: Hayırlı olsun teşekkür ederim 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 29 Ocak, 2021 gönderildi yahiayavuz, 3 dakika önce yazdı: Hayırlı olsun. Sera'nın Crabs Natural adlı bir yemi var. Petshoplarda varmıdır bilmiyorum ama internette vardır mutlaka. Onun dışında Kerevit ve Karides yemleri de kullanabilirisiniz. Tetra markasının kerevit yemi vardı. Haftalık diyetine kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelye eklemeniz sindirim sitemine faydadır. Ama tavsiyem canlı yem olarak tubifex, kan kurdu, grindal falan bulamam derseniz en azından un kurdu almanız. Canlı yem sağlığı için önemli. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi TEŞEKKÜRLER un kurdu verilebilirmi sadece canlı yem olarak un kurdu yeter mi crabs natural yemini mi alıyım yoksa kerevit yemini mi günlük diyetinde hepsinden vermelimiyim yoksa her gün birinden mi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 29 Ocak, 2021 gönderildi TEŞEKKÜRLER un kurdu verilebilirmi sadece canlı yem olarak un kurdu yeter mi crabs natural yemini mi alıyım yoksa kerevit yemini mi günlük diyetinde hepsinden vermelimiyim yoksa her gün birinden mi Tek çeşit kuru yem kullanmayın bence ikisini de alın, yem çeşitliliği her zaman iyidir. Ve haftada 1 kez boyutuna göre un kurdu verilebilir. Hiç yoktan iyidir. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
AFT 7 29 Ocak, 2021 gönderildi yahiayavuz, 7 dakika önce yazdı: Tek çeşit kuru yem kullanmayın bence ikisini de alın, yem çeşitliliği her zaman iyidir. Ve haftada 1 kez boyutuna göre un kurdu verilebilir. Hiç yoktan iyidir. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Diğer dediğiniz canlı yemleri nereden temin edebilirim un kurdu onların yerini tutarmı birde günde karides kurusu dip yemi kerevit yemi ve crebs natural hepsinden mi vermeliyim yoksa gün gün bölmelimiyim ara öğün olarak haftada kaç kez salatalık versem uygundur gören ve bilgisi olan herkez cevaplarsa sevnirim fikirleriniz benim için önemli :)) Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yahiayavuz 77 29 Ocak, 2021 gönderildi Diğer dediğiniz canlı yemleri nereden temin edebilirim un kurdu onların yerini tutarmı birde günde karides kurusu dip yemi kerevit yemi ve crebs natural hepsinden mi vermeliyim yoksa gün gün bölmelimiyim ara öğün olarak haftada kaç kez salatalık versem uygundur gören ve bilgisi olan herkez cevaplarsa sevnirim fikirleriniz benim için önemli )İnternette kesinlikle vardır, sanırsam tek yengeciniz var yani fiyattan endişe etmenize gerek de yok çok uzun süre yeticektir çünkü. 4 kuru yeminiz varsa bi gün ikisini diğer gün ikisini verebilirsiniz ya da gün gün verebilirsiniz. En mantıklısı 3 gün kuru yem 3 gün canlı yem bir gün bitkisel yem ama un kurdu çok tüketildiğinde yağlanma olabileceğinden hafta 1 kez vermek yeterli, en azından alabilirseniz diğer canlı yemleri alana kadar. Yani 5 gün kuru yem 1 gün bitkisel besin (haşlanmış bezelye ya da ıspanak idealdir) ve bir gün un kurdu idealdir. Onun dışında diyebileceğim ana yem olarak Sera Crabs Natural kullanın sonuçta yengeçler için üretiliyor. LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
XPlot 380 30 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) Merhabalar yengecinizi nereden aldığınızı söyleme şansınız var mıdır? İsterseniz özelden de yazabilirsiniz. 30 Ocak, 2021 tarihinde XPlot tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş