Jump to content
Harun27

Tarantula Karma Besleme Nasıl Yapmalıyım?

Önerilen İletiler

Arkadaşlar merhaba, tarantulam için çekirge tartara ve dubialar ile karma besleme yapmak istiyorum. Kafama takılan konu bunların yağ değerleri düşük. Arada yağ takviyesi için ayrıca kurt vermeli miyim? Karma besleme nasıl yapmalıyım bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarantulanız ne boyutta slingmi adultmu ? Ben durumu L3-5 arasındaki slingler olarak yorumlayayım birden fazla canlı bakılıyorsa çeşitlilik her zaman iyidir imkan var ise tabi, ama tek bir canlı içinde özelikle sling boydaki bir canlı için çok fazla canlı yem çeşidi bulundurmakta sıkıntı çünkü hepsi farklı zamanlarda ve aralıklarda verileceği için bir müddet sonra boyları büyüyecek ve tarantulanın korkup red edeceği boylara gelecek.. birde diğer husus tamamen canlının karakterine ve damak tadına bağlı tartarayı sever dubiayı red eder belki yada tam tersi ben şu ana kadar mikro un kurdu ve yavru dubia verdim tartarayı 2 kere denedim kabul etmedi bende ondan  bozmuyorum menüyü 2 deneme un kurdu 1 deneme dubia yapıyorum.. 

 

Benim düşüncem ve tecrübem bu yönde hatta konu hakkında daha tecrübeleri arkadaşlarda vardır ve ekleme yapabilir..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Boyutu l7. 2 yemleme üst üste dubia verdiğimde üçüncüye kabul etmediğini biliyorum, kombinlemek önemli. Bu noktada tartara dubia çekirge üçlüsü yeterli olur mu yoksa menüye kurtu da eklemem gerekiyor mu?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Harun27, 1 dakika önce yazdı:

Boyutu l7. 2 yemleme üst üste dubia verdiğimde üçüncüye kabul etmediğini biliyorum, kombinlemek önemli. Bu noktada tartara dubia çekirge üçlüsü yeterli olur mu yoksa menüye kurtu da eklemem gerekiyor mu?

ayda 4 kere beslıosan bı kere vermen yeterlı olur bence ama un yerıne morıo versen daha cok hoşuna gider die dusunuyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yetişkinler için genelde şu ana kadar denk geldiğim ve takip ettiğim besleme videolarında kurt olarak morio kurdu ve böcek olarak dubia ağırlıklıydı.. un kurdu çok nadir deniyorlar..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Protein ve yağ dengesini sağlamak yeterli olacaktır. Bunun için minimum 2 farklı canlı yem vermek uygun. Dubia ve un kurdu/morio kurdu canlının boyutuna uygun olarak seçilebilir. Dubia canlı gerekli proteini, kurtlar da gerekli yağ ve yağ asitleri vb. metabolikleri sağlayacaktır. Eğer imkan varsa sürekli olmasa bile çeşit arttırmak fayda sağlar.

 

Üst üste defalarca ve uzun süre boyunca sadece yüksek protein veya yüksek yağ içeren tek çeşit yem ile beslenen canlının gelişimi potensiyelinden daha yavaş gerçekleşebilir, dış iskelet değişimlerinde sorun yaşama ihtimalleri artabilir. İmkanlar dahilinde kaçınmakta fayda var. Uç örnekler dışında canlı için ölümcül sonuçlarına henüz denk gelmedim.

 

Cırcır ve çekirge aslında içerdiği besin değerleri açısından en ideal yemlerden sayılabilir fakat hem uzun süreli muhafazası hem de evde üretimi oldukça zor. Cırcır için en büyük sorun ses ve koku. Çekirgelerin birçok türü için yine koku ve yüksek sayılabilecek nem ile beraber iyi havalandırma dengesine sahip ortam sağlamak oldukça zor. Bu sebeple yılda birkaç sefer kısa sürede tüketecek miktarda cırcır veya çekirge siparişi ile bu çeşitlilik sağlanabilir.

 

Canlı yemlerde çeşitlilik kadar önemli bir başka konu gutload, konuyu okuyan herkes için tamamlayıcı olacağını düşünerek ilgili konuların linkini de paylaşıyorum.

 

 

 

 

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 11.04.2021 - 15:59 yazdı:

 birde diğer husus tamamen canlının karakterine ve damak tadına bağlı tartarayı sever dubiayı red eder belki yada tam tersi

 

Örümceklerde veya diğer etçil beslenen eklembacaklılarda bu şekilde av seçiciliği yoktur. Birçok kişi canlısı herhangi bir sebepten dolayı belli süre boyunca yemediği için veya besleme sırasında çeşitli etkenlerden ürküp uzaklaştığı için bu yanlış düşünceye kapılabiliyor. Murinus gibi bazı türler savunmaya geçtiklerinde bir süre boyunca avlanma içgüdüleri baskılanır. Bu durumlar dışında canlının cüssesine uygun olduğu sürece istisnasız herşeyi yerler. Öyle ki geçmişte steril üretim canlı yemler bulmakta zorlanan eski hobiciler canlılarına kış aylarında geçici süre idare etmek için çiğ tavuk eti vb. verdiklerini söylerler. Sağlıklı bir seçenek değil elbette, özellikle çiğ et gibi besinler hem çeşitli parazitleri bulaştırma riski olduğu için hem de bütün yem tabir edilen (whole food) tipte olmadıklarından kullanılması tavsiye edilmez. Yine de denemek isteyenler kendileri de yaşam alanına bir parça bıraktıklarında canlının onu bulduğu gibi yemeye başlayacağını gözlemleyebilir.

 

  • Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: rengoku
      Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)
       
      a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif
    • Yazan: rengoku
      Merhabalar, yaklaşık 1 ay kadar önce yavru bir tarantula edindim. Tarantulam kabuk değiştirdi ve biraz büyüdü yaşam alanını orantılı şekilde büyütmek istiyorum ama taban malzemesiyle alakalı bir sıkıntı çekiyorum(daha doğrusu aklıma takılan bağzı şeyler var).Hindistan cevizi torfu bulamadım büyük ve tanıdığım bir petshopa gittim orda talaş kullanabilirsin dediler bende biraz talaş satın aldım. L3 bir vagans için talaş kullanmam sıkıntı yaratır mı yani nem tutma konusunda ve canlıya rahatsızlık verir mi 
      yanıtlarsanız çok mutlu olurum ilk canlım ve forumda yeniyim
    • Yazan: exotic med
      Merhabalar aşağıya ball piton canlı besleme videomu bırakıyorum🐍🐭
      ayrıca abone olup beğenmeyi unutmayın🤙🏽🚨
       
    • Yazan: eneskalayli
      Selamlar herkese,

      Mümkünse İstanbul içerisinde Lasiodora Parahybana öncelikli yer türlerinden en fazla l8 canlı arayışındayım. Yoğunluklu araştırmamı Parahybana üzerine yapmış olduğum için öncelikli olarak parahybana istiyorum fakat önerileriniz doğrultusunda farklı türlere de yönelmem mümkün. Daha önce karınca ve mantis besledim. Tarantula konusunda uzun zamandır isteğim var fakat bilgim yetersiz kalacağı için cesaret edip almıyordum. Artık yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum, güzel bir çocuk edinmek istiyorum fakat elde edebileceğim kanalları bilmiyorum.

      Bu arkadaşları nerelerden elde edebiliriz nasıl fiyatlar ödemek makuldur, bilgilendirebilrseniz çok memnun olurum.

      Keyifli hobiler...
    • Yazan: Furkiiiiii
      Dostlarım L3 olana kadar çok güzel besleniyordu L3 olunca beslenmeyi bıraktı yemiyor sizce sorun nedir?(Türü=T.Vagans)

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×