Jump to content
armut

Mexican Leaf Frog Bakımı

Önerilen İletiler

Merhabalar, mexican leaf frog yurt dışında yavaş yavaş popülerleşmeye başlayan bir tür. Her ne kadar Türkiye'de besleyen görmesemde belki ileride umarım ülkemize de gelebilir.

 

Mexican leaf froglar adından da anlaşılacağı üzere Meksika kökenli bir ağaç kurbağasıdır. Benim en sevdiğim özellikleri ise siyah ve sarı noktalı gözleri.

 

 

 

Bir çift yetişkin mexican leaf frog için 45 45 60 bir exo terra teraryum yeterli olucaktır. Tüm amfibilerde olduğu gibi su kalitesi çok önemlidir. Kesinlikle çeşme suyu kullanılmamalıdır. Zoo Med'in repti safe ürünü ülkemizde olmadığı için en iyi opsiyon içme suyudur. Gene çoğu amfibide gerektiği gibi boğulmayacakları geniş bir su kabı gerekir. Su hergün değiştirilmelidir. Sıcaklık için 23-24 derece idealdir. 30 derece civarında bir baskling alanı gerekir. UVB kullanılırsa yararlı olur. Taban malzemesi olarak coco peat sphagnum moss karışımı veya streillik açısından peçete kullanılabilir. Bence bio aktif bir teraryum daha iyi olucaktır. %50 nem idealdir. Sabah uyandığınızda ve akşam yatmadan önce fısfıs yapmanız yeterli olucaktır. Tırmanması için dallar ve bulabilirseniz cork bark kullanabilirsiniz. Dalların keskin olmadığından emin olun aksi takdirde kurbağanıza zarar verebilir.

 

Mexican leaf frog'lar çoğu amfibi gibi böcekçildir. Çekirge, cırcır, dubia, tartara, bsf larvası gibi yemler verilmelidir. Un kurdu ve morio kurdu az olsada verilebilir. Haftada 2-3 kez canlı yemler kalsiyum tozuna bulanmalıdır ve 2 haftada bir multi vitamine bulanmalıdır.

 

Handing ise çoğu amfibide olduğu gibi önerilmez. Sadece handling yapmak zorunda olduğunuz zamanlarda ellerinizi içme suyu ile yıkadıktan sonra yapınız.

 

 

 

 

image.png

tarihinde armut tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×