Jump to content
ekin_place

Sakallı Ejder Kalsiyum

Önerilen İletiler

arkadaşlar sakallı ejder için kalsiyum kaç yaşına kadar gerekli hangisini almalıyım link atar mısınız günde ya da haftada ne kadar vermeliyim lütfen cevap verin uygun fiyatlı link atarsanız da sevinirim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ekin_place, 21 dakika önce yazdı:

arkadaşlar sakallı ejder için kalsiyum kaç yaşına kadar gerekli hangisini almalıyım link atar mısınız günde ya da haftada ne kadar vermeliyim lütfen cevap verin uygun fiyatlı link atarsanız da sevinirim.

 

diablo, 18.11.2014 - 23:21 yazdı:

Bearded Dragon alacaklar mutlaka her kelimesini okumalıdır. Ayrıca Bearded Dragon bakmak bir hayli masraflıdır. Hangi hayvanı bakacaksanız bakın siz bir can alıyorsunuz, ve ona imkanlarını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Rica ediyorum bu imkanları yerine getiremeyecek olanlar bir heves uğruna alıp canlıya eziyet etmesinler. Alacak olanlar, bakmak isteyenler önce tüm hazırlıkları yapsınlar, yaşayacakları alanı kursunlar teraryumlarını ışıklarını herşeyini alsınlar en sona sadece canlıyı teraryuma bırakmak kalsın. Önce canlıyı alıp geçici yerlerde bakıp sonra teraryuma almak canlıyada sizede eziyet olur. Acele etmeden sindire sindire işlerinizi yapın.

 

BEARDED DRAGON(POGONA VITTICEPS 

 

YAŞAM ALANINI HAZIRLARKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

 

Alacağınız dragonun yeterince hareket edebilmesi ve kendini doğada hissedebilmesi için yapacağınız teraryum yeterince geniş olmalıdır. Küçük teraryumlar şaışaracaksınız ama dragonun endişe duymasına yol açar ve büyüme sorunlarını ortaya çıkarır. Bu durumda ufaktan itibaren yapabildiğimiz en büyük teraryumu yapmamız dragonun sağlığı açısından iyi olacaktır.

 

Bearded Dragon Boyutu               Teraryum Boyutu

Yeni doğan bearded dragonlar       75 litre

25-40 cm arası dragonlar               150 lt veya daha fazla

40-50 cm arası dragonlar               En az 190 litre olmalı

50 cm ve daha büyük                       En az 280 litre olmalı

 

Çöl sürüngenleridir. Avustralya da yaşarlar. Karada çölün üstünde vakjtlerini geçirirler. Bir kaya bulup öğlen güneşinin tadını çıkarırlar. Zemin her zaman yükseklikten büyük olmalıdırki yeterli şekilde tabanda dolaşabilsin.

İdeal ölçüt 100 cm uzunluk 50 cm yüksekliktir. 

 

Çöl de yaşadıkları için neme ihtiyaçları yoktur. 

 

 

IŞIKLANDIRMA 

 

Işıklandırmayı iki başlık altında inceleyeceğiz. Öncelikle gündüz gezerler gece uyurlar dolayısıyla güneş ışığından faydalanırlar ve UVB KESİNLİKLE TERARYUMUNUZDAQ BULUNMASI GEREKİR.

Çölde yaşadıkları için en az 10.0 oranında UVB lambası kullanılmalıdır.

Bu lambalar elektrikçiden bulunmaz. Petshopların bir kısmında vardır. En iyi çözüm internet siparişleridir.

Kompakt floresan, normal floresan ve halojen şekilde olmak üzere 3 farklı çeşitte bulunabilir. Halojen olanlar UVB nin yanı sıra ısıda sağladıkları için en iyi yöntem bana kalırsa o olur. Hayvan uvb nin olduğu yere değil sıcağın olduğu yere gidiyor. Yani iki ampul koyulsa biri uvb biri ısıtıcı spot olsa hayvan ısıtıcı spotun altına gider. Dolayısıyla kompakt floresan alındığında yanına en az 60 wattlık spot lamba koyulmalıdır. Işıklar teraryumun üstünde ve dragonun ulaşamayacağı yerde olmalıdır. Ulaşırsa yanıklar meydana gelebilir. Unutulmamalıdırki her 6 ayda bir uvb floresanlar etkisini kaybetmektedir. Bu durumda yenisi alınmalıdır. 

 

Teraryumda iki bölme olmalıdır: Soğuk alan ve sıcak alan. Sıcak alanda uvb lamba ve spot ampul olmalıdır. Isıtıcı lambanın altındaki sıcaklık 40 dereceye çıkmalıdır. 

Soğuk bölge ise 27 derecelerde olmalıdır. daha soğuk olamamalıdır.

 

Isıtıcı spot lambayı herhangi bir elektrikçide bulabilirsiniz. Spot ampul demeniz yeterlidir. 

 

 

 

SUBSTRAT 

 

Çoğu zaman tartışmaya açık bir konu. Tavsiye edilen renksiz gazete kağıdı, kağıt havlı, peçete gibi temizlemesi kolay malzemelerdir. Ben kendi teraryumumda yeni doğduğu andan itibaren dragonuma ince silis kumda baktım. 9 aylık oldu ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat kumda bakacaksanız mutlaka dragonunuz büyüyene kadar verdiğiniz yemleri kuma atmayınız, elden veya cımbız yardımı ile veriniz ki yeme yapışan kumlar dragonun midesine gitmesin.  Büyüdükten sonra kum çok sıkıntı olmuyor.

 

 

Dekorasyon çok önemli. Basking spotun altında kaya, kütük yada onu ısıya yaklaştıracak ve tüm vücudunu koyabileceği geniş bir alan lazım. Teraryuma zemin alanını çok işgal etmeyeceği şekilde çeşitli dallar koyulabilir. Ayrıca hem sıcak hemde soğuk bölgede saklanması için mağaralar olmalıdır.

 

 

BESLENME

 

Dragonlar hem etçil hem otçuldur. Dragonların beslenmeleri yaşlarıyla farklılık gösterir. Mesela yavruyken %80 etçil, %20 otçul beslenmelidirler. Adulta hale geldikten sonra bu oran tam tersi olabilir. Eğer üretim düşünülüyorsa protein vermek her zaman daha işlevseldir.  Teraryumda hergün yenilenen taze su kabı olmalıdır..

 

Dragona verilecek yem iki gözünün arasında kalan bölgeden daha büyük olmamalıdır. Aksi takdirde boğazına sıkışıp kötü sonuçlara yol açabilir.  Hergün yiyebildiğği  kadar böcek verilmelidir. Ne zaman yemeği keserse o zaman böcekler terraryumundan alınmalıdır.  Özellikle yavrulara her beslenmede kalsiyum takviyesi yapılmalıdır. Kalsiyum tozu alınıp alınan böcekler kalsiyum tozuna bulanıp dragona verilmelidir. Kalsiyum dragonlar için olmazsa olmazdır.  Kemiklerin gelişmesi için zorunludur. Dragonlar için d3 süz kalsiyum kullanmalıyız.

Vitamin takviyeside aynı şekilde toz halınde alınmalı ve toza bulanmalıdır. fkat vitamini 2 haftada bir yapmalıyız. daha fazla yaparsak zehirlenmeye yol açabiliriz.

 

 

Burada güvenli sebzelerin bulunduğu link var arkadaşlar:

 

http://www.thebeardeddragon.org/bearded-dragon-nutrition-data.php#veg

Güvenli bitkiler:

http://www.thebeardeddragon.org/bearded-dragon-nutrition-data.php#plants

 

Güvenli meyveler:

http://www.thebeardeddragon.org/bearded-dragon-nutrition-data.php#fruit

 

 

NOT: KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE PORTAKAL-AVAKADO-LİMON-GREYFURT GİBİ MEYVELER VERİLMEMELİDİR!!! 

 

Bence siz bir inceleyin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bberkppisgin, 08.05.2021 - 12:50 yazdı:

Exo terra öneririm çok başarılı marka Petcalvit daha orta fiyatlı daha uygun

petcalvit daha iyi yapışıyor. kalite olarak ikisini de kullandım ama exo terrayı yavru olan da kullanmadığım için onun hakkında bir şey diyemicem. bu arada yapıştırmanın daha etkili olması için yemlerin üstüne hafiften su püskürtebilirsiniz hem canlınızın su ihtiyacı da karşılanmış olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×