meraklısı 0 Posted July 16, 2021 Selam 4 defa akdeniz bukalemunu besledim fakat hiç bir bilgim yoktu ışıklandırmayla nemle sıcaklıkla ilgili (hiç biri ölmedi kendi rızamla bıraktım) şimdi bilgi ediniyorum uzunluğu 75, yükseliği 60, eni 50 cm olan bir teraryum yaptırıcam akvaryum camından üzerinede sineklik taktırıcam adanada yaşıyorum kışın oda sıcaklığı doğal gazla 20-27 arasında değişiyor yazında klima ile birlikte 20-25 derece oluyor oda sıcaklığı ışık almalı mıyım ışık alırsam teraryumun üzerine nasıl kurabilirim hangi uygun fiyatlı ampulü tercih etmeliyim alt taban malzemesi ne olmalı hangi ağaç dalı türünü tercih etmeliyim söylerseniz çok sevirim eksik yazdığım ve gerekli olan bir şey varsa söylerseniz çok sevinrim ona göre fiyat çıkartıp bukalemun arayışına geçeceğim şimdiden teşekkür ederim Quote Share this post Link to post Share on other sites
Swalfken 189 Posted July 16, 2021 Yine akdeniz bukalemunu besliyicekseniz bu işe hiç girişmeyin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
meraklısı 0 Posted July 16, 2021 Swalfken, 4 dakika önce yazdı: Yine akdeniz bukalemunu besliyicekseniz bu işe hiç girişmeyin. neden? Quote Share this post Link to post Share on other sites
YushLeN1 102 Posted July 16, 2021 meraklısı, 53 dakika önce yazdı: neden? Türkiyenin bu konuda en tecrübeli isimleri bile esarete alıştıramadı bu hayvanı,alıştığı ender olaylarda bile ya ömrü kısa oluyor ya da üremiyor.Zaten doğada da nesli tükenme sınıfına girmek üzere.Lütfen ellemeyin şu canlılara👍👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PadeN 24 Posted July 17, 2021 meraklısı, 11 saat önce yazdı: Selam 4 defa akdeniz bukalemunu besledim fakat hiç bir bilgim yoktu ışıklandırmayla nemle sıcaklıkla ilgili (hiç biri ölmedi kendi rızamla bıraktım) şimdi bilgi ediniyorum uzunluğu 75, yükseliği 60, eni 50 cm olan bir teraryum yaptırıcam akvaryum camından üzerinede sineklik taktırıcam adanada yaşıyorum kışın oda sıcaklığı doğal gazla 20-27 arasında değişiyor yazında klima ile birlikte 20-25 derece oluyor oda sıcaklığı ışık almalı mıyım ışık alırsam teraryumun üzerine nasıl kurabilirim hangi uygun fiyatlı ampulü tercih etmeliyim alt taban malzemesi ne olmalı hangi ağaç dalı türünü tercih etmeliyim söylerseniz çok sevirim eksik yazdığım ve gerekli olan bir şey varsa söylerseniz çok sevinrim ona göre fiyat çıkartıp bukalemun arayışına geçeceğim şimdiden teşekkür ederim Doğadan alma canlıların beslenmesini önermiyoruz. Alışamayıp ölüyorlar. Dediğiniz gibi öyle bir tane normal lamba takmakla olmuyor maalesef. Bunun uvbsi var ısı lambası var buhar makinesi var. Bi tane ısı lambası yakınca sorunlar çözülmüyor. Doğadan canlı almayın... Quote Share this post Link to post Share on other sites
meraklısı 0 Posted July 17, 2021 YushLeN1, 11 saat önce yazdı: Türkiyenin bu konuda en tecrübeli isimleri bile esarete alıştıramadı bu hayvanı,alıştığı ender olaylarda bile ya ömrü kısa oluyor ya da üremiyor.Zaten doğada da nesli tükenme sınıfına girmek üzere.Lütfen ellemeyin şu canlılara👍👍 anladım bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Quote Share this post Link to post Share on other sites
meraklısı 0 Posted July 17, 2021 çok teşekkür ederim Quote Share this post Link to post Share on other sites