Jump to content
akudra

Cyriopagopus Minax Bakımı

Önerilen İletiler

Cyriopagopus Minax

Yaygın adı : Tayland black

Yaşadığı bölgeler: Myanmar, Tayland

Habitat: Tayland tipik  muson iklimi yaşar. Rüzgarlar Ekim-Mart veya Nisan ayları arasında ("kuru mevsim" olarak bilinir) kış aylarında kuzeydoğudan eserken, yağmur taşıyan muson rüzgarları Nisan veya Mayıs-Eylül ayları boyunca güneybatıdan eser ("ıslak mevsim" ”). Malay Yarımadası'nın Tayland kısmı, tipik olarak, yılda ortalama 2.600 mm (100 inç) olan büyük miktarda yağış alır. Yüksek rakım noktaları dışında, iç kesimlerde sıcaklıklar kıyı boyunca olduğundan biraz daha yüksektir. Ülkenin güneyinde ve merkezinde, sıcaklıklar aydan aya çok az değişirken, kuzeydeki tepelerde yağışlı mevsimde daha serindir. Bangkok'ta en yüksek sıcaklıklar Nisan'da (genellikle en sıcak ay) ortalama 35°C (95°F), ancak Aralık'ta 21°C'ye (70°F) düşer.

Sıcaklık/basınç: Sıcaklığı 78°-84°F (25.5°-27.8°) arasında tutuyorum. Nem %70-80 arasında tutulur. Bunu iki haftada bir substratın yarısını nemlendirerek yapıyorum.

Muhafaza: O kazıcı bir türdür, bu nedenle yetişkinime oyması için sekiz inç (20.32 cm) substrat veriyorum.

Substrat :Bir kapta  üç inç substrat, örümcek yavruları için şarküteri kabı ve sub-adult'tan yetişkine kadar bir teraryumda sekiz inç (20.32 cm) kullanıyorum. (Alt tabaka olarak sertlik için turba yosunu, vermikülit, hindistancevizi lifi ve kir karışımı kullanıyorum).

Saklanma alanı: Bu türün saklanmaya ihtiyacı yok, kendi yuvasını yapar. Substratı değiştirdiğimde, muhafazanın köşesinde oyuk açmak için iki inçlik (5,08 cm) bir delik açıyorum.

Yiyecek tercihleri:

İlk önce 1/2" (1.27 cm) boyuna ulaştığında meyve sineği ile besledim. Yavru cırcır böceklerini denettim Şimdi Tayland black'ıma bir (1) - bir inç Blaptica dubia hamamböceği veya haftada beş (5) yetişkin cırcır böceği veriyorum. Bu tür iyi bir yiyicidir.

Su ihtiyacı: Tankta su kabı bulundururum. Benimkinin içtiğini hiç görmedim. Alt tabakayı teraryumda nemli tutarım.

Büyüme hızı: Bu türün büyüme hızı hızlıdır. Bu tarantulayı 1/2" (1.27cm) boyutunda bir örümcek yavrusu olarak satın aldım. İlk yıldan sonra üç inç (7,62cm) uzamıştı. Sabit besleme ve düşük 80 fahrenheitlardaki sıcaklıklarda, bu boyuta ulaşacak. iki yıl içinde dört inç (10.16 cm) olması muhtemel.

Yetişkin boyutu: Beş inç (12,7 cm) bacak uzunluğuna ulaştıklarını  okudum.

Huy: Savunmacı doğaları nedeniyle, ele alınması önerilen bir tür değillerdir. Yaklaşılırsa genellikle savunma pozisyonuna geçerler

.RealHMinax_afc64ae2b48d128dd432d22ffa876fa5.jpg.fc60f9e79caccfbe31704a09865c3bc4.jpg

 

KAYNAKÇA: http://www.mikebasictarantula.com/Hap-minax-care-sheet.html

 

image.png

  • Like 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×