Jump to content
Emre_zr

Karides Üretim Akvaryumu Için Yardım

Recommended Posts

Öncelikle herkese merhaba, bu konuda araştırma yaptım ancak benim sorum şu, 100-35-35 ortadan bölmeli karides üretim akvaryumu kuruyorum ve taban malzemesi kullanimi konusunda ikilemde kaldım. Bir kesim taban malzemesi olarak siyah hagen kum kullanın derken diğer kesim üretimde taban malzemesi şart değil demiş (çünkü dip çekimi yaparken yavru karideslere zarar verme durumu çok yüksek sonuçta üretim akvaryumu, bu yüzden dip çekimi yapmayı düşünmüyorum). Bu konuda düşüncelerinizi almak istiyorum.

Diğer soruya gelince, ben normalde taban malzemesi kullanmayacaktim, onun yerine tabana sadece Moss serecektim. Akvaryumun tabanına beyaz fon yapistirip dipteki pisliği daha net görmek istiyorum. Soru şu akvaryum tabanina taban malzemesi kum vs kullanmadan beyaz fon yapistirsam karideslerde strese girme veya renklerinde canlılığı kaybetme gibi bir sorun olur mu?

Birde akvaryuma 1 ya da 2 tane salyangoz atabilirim. Onda da tür öneriniz varsa yazabilirsiniz :)

Karides olarak önceliğim mavi kadife karides, ikinci sırada kiraz karides var ama çokta istemiyorum açıkçası. Varsa başka öneriniz tavsiyelere açığım.

Şimdiden teşekkür ederim 😊

Öncelikle bitkili bi akvaryum kuracaksan taban malzemesi şart ve siyah hagen iş görür. Karides akvaryumu denilince bitkisiz olmaz zaten. Eğer hobiye yeni başlıyorsan co2 istemeyen bitkilere bak. Ben ilk başladığımda co2 oranını ayarlayamadığımdan tüm karideslerim ölmüştü. Geçenlerde yeniden akvaryum aldım bitkileri yerleştirdim. Yakında karidesde eklicem içine. Forumlarda bu işte sağlam abiler hep kiraz karidesden uzak durun derdi haberin olsun. görünüş açısından Sarı neonlar çok güzel eğer kırmızıda istiyorsan Bloody Marry de alabilirsin. 

Yeni araştırmalarımi yaptım, üretim tankı olacağı için kum koymicam. Taban Moss kaplanacak ve pipo filtre kullanicam. Tur olarak kiraz karides düşünmüyorum zaten, akvaryum dünyasının lepistesi gibi onlar benim gözümde 😀 (Lepistes severler şimdiden kusura bakmasın) mavi kadife var aklımda ilk olarak, onun haricinde bloody Mary de olabilir aslinda

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.