Jump to content
Saruhan

Ball Pythonum Hasta Mı

Recommended Posts

davranışlarında herhangi bir sorun var mı yem yememe,kusma,hareketsizlik gibi. terrariumun  nem derecesi nedir.taban malzemesi ne kullanıyosun gibi temel bilgileri verir misin yardımcı olmaya çalışacağım.

Posted (edited)

deri evresine girmiş ancak 1 gün kadar evde yoktum ve ısısı 20 derecenin altına kadar düşmüş  geldiğimde teraryumdan çıkardım teraryumu komple boşaltıp bakteri vb oluşuma karşı yıkadım sonra 1.2 yabancı forumda araştırma yaptım hem deri evresi hem de yediği yemeği sindiremediği için dermatit belirtileri göstermeye başlamıştı ılık suda biraz baticon banyosu yaptırdım kafasını sokmadım tabi ki sonra teraryumun içine taban malzemesi olarak kağıt havlu serdim normalde torf talaş vb kullanıyordum sıcaklık oranını 33+ ya sabitledim nem oranınıda deri evresi oranında ayarladım sabaha kadar bekledim aralıklarla nemini kontrol ettim başka bir tepki veriyor mu diye gözlemledim sabah 8 e kadar sıcak saklanma alanında bekledi sonra çıkıp tuvaletini yaptı kafasındaki derinin kalktığını gördüm ve videoda görünen kuru lekeler kalmamıştı ısı ve nem oranı hala aynı şuan sıcak alana pek gitmiyor 24 25 derece olan soğuk alanında takılıyor (sanırım birazda kusmuştu emin değilim)

Edited by Saruhan

derinin tamamını atana kadar gözlemle nemi yüzde 65-70 arasında tut 1-2 hafta sonra deriyi atmış olur yüksek ihtimalle.geçmez ise yine yaz.terrariumun sıcaklığı 24-25 in altına düşmesin.bir sorun olduğunu sanmıyorum.deri dönemine girdiği zaman sıcaklık ve nem düşük olduğu için deriyi parça parça atıyor olabilir.

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.