-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By bgrokr
Merhabalar, İş yerime gelen bir makine içinden sling olduğunu tahmin ettiğim bir örümcek düştü. İlk aldığımda çok küçüktü 1 ay içerisinde ciddi büyüme sergiledi. Yem olarak un kurdu veriyorum ancak ilk seferinde yemiyor. Un kurdunu bırakıp yaşadığı alanın kapağını kapattıktan sonra 2 kere yedi. Türü hakkında bir bilgim yok, bu yüzden de düzgün bir yaşam alanı oluşturamadığımı düşünüyorum. Her türlü bilgi ve desteğiniz için çok mutlu olurum.
Mavi kapakta olan fotoğraf bulduğum ilk gün. İkinci fotoğraf 17 gün sonrası. Üçüncü fotoğraf 45. gün.
(Un kurtlarını buğday unu, mısır unu ve elma, ayva gibi meyveler ile besliyorum)
-
By Arthur!.0
Yaklaşık 1 buçuk ay önce aldığım sling L1 murinus bu gün kontrol ettiğimde torfun yüzeyinde ters şekilde ölü olarak buldum.
Ama neden öldüğü hakkında bir fikrim yok attığım tüm yemleri yiyen bir canlıydı ve son zamanlarda hiç belirti yoktu aldığım günkü gibi hızlı ve iştahlıydı.nem ayarı iyiydi sadece havalar soğuk olduğu için sıcaklık 20 derece civarıydı.ve aldığımda kargoda bir ayağı kopmuş şekilde geldi
Kabuğa kadar yaşatamadım malesef muhtemelen ayağındaki yara yüzünden öldü.
-
By ERA_TERRA
Konu ile ilgili uzman değilim ama "Yaşanılmış olaylardan" ve "kişilerden" öğrendiklerimi derleyerek bu yazıyı yazma gereği duydum.
Tabii herkesin tahmin edebileceği gibi önceliğimiz bir "Acil"e gitmektir. Fakat vakit kaybetmeden yapılabilecek "basit iki adımdan oluşan" ilk müdahale, sürecin daha hafif atlatılmasına da yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
***Sıcak uygulama: Zehrin protein yapısını bozmak için uygulanır. (Dayanılabilecek sıcaklıkta uygulanmalı. Örn: sıcak su veya başka bir ısı kaynağı)
***Soğuk uygulaması: Damar daralması (vazokonstriksiyon) ile zehrin yayılım hızının düşürülmesi. (Örn: Buz torbası, soğuk su)
Karşılaşılabilecek Semptomlar:
-Kalp çarpıntısı
-Mide bulantısı
-Ciltte aşırı hassasiyet
-Kramplar
-Isırılan bölgede morarma
-Terleme
-Titreme
Not: Semptomlar ve seviyeleri, kişiden kişiye ve zehrin dozuna göre farklılık gösterecektir. Alerjik bir bünyede çok daha yıkıcı olabilir.
Not-2: "Acil"e gitmeden önce senaryonuzu yazmayı unutmayın. Sonuçta "Ne ısırdığını" soracaklardır. Cevaben "maculata" veya "stromatopelma" gibi benzer bir cevap vermek istemezsiniz.
-
By AkrepBey
Merhabalar a.geniculata türü sub adult tarantulam morio kurduna ilk tepki olarak atliyor ama maalesef yemiyor abdomeni bayagi bir küçük kaldi ve bulundugu teraryumda stresli oldugunu düsünüyorum 1-2 günlügüne yogun bakim ünitesine aldim(bu aksam) ölü yem koydum herhangi bir sorun teskil eder mi yoksa 1-2 gün stresi azalir olù yemleri yer kendini toplayabilir mi ?
-