Jump to content

Recommended Posts

Swalfken, 25 dakika önce yazdı:

Canlı besleme esnasında geriye kaçma, elinde bir cımbızla bekle.

İlk kez besledim fena atladı beklemiyodum ondan öylw oldu😁

• Like 1

exotic med, 18 saat önce yazdı:

Merhabalar aşağıya ball piton canlı besleme videomu bırakıyorum🐍🐭

ayrıca abone olup beğenmeyi unutmayın🤙🏽🚨

Canlı yem yerine donmuş pinky vermeni öneririm canlı verince, canlı agresifleşiyor kendini özellikle handling'de ama senin tercihin tabi

Edited by Burakq

Burakq, 02.09.2023 - 18:20 yazdı:

Canlı yem yerine donmuş pinky vermeni öneririm canlı verince, canlı agresifleşiyor kendini özellikle handling'de ama senin tercihin tabi

Bilmeden konuşmayın dostum yok öyle bir şey. Bu canlıya pinky mi versin bir de? Ben canlı beslemeyi daha çok seviyorum hem hayvanın av iç güdüsü diri tutuluyor hem de tercihim bu yönde. Elimden onlarca canlı geçti bir tanesi bile bu canlı verdi dur handling sırasında bi öpücük veriyim demedi. 

• Like 2

Swalfken, 4 saat önce yazdı:

Bilmeden konuşmayın dostum yok öyle bir şey. Bu canlıya pinky mi versin bir de? Ben canlı beslemeyi daha çok seviyorum hem hayvanın av iç güdüsü diri tutuluyor hem de tercihim bu yönde. Elimden onlarca canlı geçti bir tanesi bile bu canlı verdi dur handling sırasında bi öpücük veriyim demedi. 

Bilmeden konuşmak değil araştırıp söylüyorum onlarca kişi yanlışı söylüyorda bir tek sen mi doğruyu söylüyorsun ?

Burakq, 8 dakika önce yazdı:

Bilmeden konuşmak değil araştırıp söylüyorum onlarca kişi yanlışı söylüyorda bir tek sen mi doğruyu söylüyorsun ?

Daha once canlı yem yedigi icin agresiflesen ball duymadım ben hic ancak  kendi teraryumunda canlı beslenirse agresifleşme olabileceğini duymustum bunu belirten kaynakta belirtirken öyle bir sey hic yasamadıgını söyleyerek diyordu ama.

Burakq, 4 saat önce yazdı:

Kim söylüyor bana kaynak sunar mısın? Hiçbir şey bilmediğin pinky ver demenden belli zaten. Kendi bilgi birikimime ve tecrübelerime göre konuşuyorum ben. Elinden kaç tane yılan geçti? Uygun yem boyutunu dahi bilmiyorsun neyin kaynağı bu?

exotic med, 3 saat önce yazdı:

Daha once canlı yem yedigi icin agresiflesen ball duymadım ben hic ancak  kendi teraryumunda canlı beslenirse agresifleşme olabileceğini duymustum bunu belirten kaynakta belirtirken öyle bir sey hic yasamadıgını söyleyerek diyordu ama.

Bunu savunan hobiciler var fakat ben araştırdığım çoğu kaynakta efsane olduğunu okudum. Aynı şekilde kendi deneyimlerimde de böyle bir durumla karşılaşmadım. Canlı teraryumda agresiflik gösteriyorsa bir kağıt havlu rulosuyla kafasına birkaç kez okşar gibi dokunduktan sonda alabilirsiniz. Canlıyı av gelicek düşüncesinden çıkarıp tutulmaya daha açık bir hale getiricektir.

Canlı beslemeyi yılanlarda çok tavsiye etmem. İmkan var ise ve canlı ölü kabul ediyorsa yemi en iyisi öyle vermek. Kemirgenlerin dişleri gerçekten çok büyük ve besleme sırasında yılana zarar verme ihtimalleri var. İnternette buna benzer pek çok deneyim okuyabilirsin.
Biliyorum, ülkemizde çoğu hobici daha doğal olduğunu savunuyor fakat elinde sonunda bu canlılar tutsak yaşayan canlılar, yılanın yemek yediği sürece o yemeğin canlı olup olmadığını umursadığını sanmıyorum. Hem yılan için de daha sağlıklı olacaktır. Keyifli hobiler diliyorum.

Egemen27, 3 dakika önce yazdı:

Canlı beslemeyi yılanlarda çok tavsiye etmem. İmkan var ise ve canlı ölü kabul ediyorsa yemi en iyisi öyle vermek. Kemirgenlerin dişleri gerçekten çok büyük ve besleme sırasında yılana zarar verme ihtimalleri var. İnternette buna benzer pek çok deneyim okuyabilirsin.
Biliyorum, ülkemizde çoğu hobici daha doğal olduğunu savunuyor fakat elinde sonunda bu canlılar tutsak yaşayan canlılar, yılanın yemek yediği sürece o yemeğin canlı olup olmadığını umursadığını sanmıyorum. Hem yılan için de daha sağlıklı olacaktır. Keyifli hobiler diliyorum.

Canlı yılanlar icin genel olarak daha iyi

exotic med, Bir saat önce yazdı:

Canlı yılanlar icin genel olarak daha iyi

Neye göre ? Kaynak paylaşırsan sevinirim ben de okumak isterim. Yurt dışında ve genel olarak hobinin daha gelişmiş olduğu yerlerde yılanlara çözülmüş yem vermek tavsiye edilir. Duyduğum tek istisnalar bağzı türler ölü kabul etmediğinde mecbur olarak verilen canlı yemler.

Egemen27, 40 dakika önce yazdı:

Neye göre ? Kaynak paylaşırsan sevinirim ben de okumak isterim. Yurt dışında ve genel olarak hobinin daha gelişmiş olduğu yerlerde yılanlara çözülmüş yem vermek tavsiye edilir. Duyduğum tek istisnalar bağzı türler ölü kabul etmediğinde mecbur olarak verilen canlı yemler.

Hayır, yurt dışında ve hobinin daha geliştiği yerlerde büyük üreticilerin bir çoğu canlı veriyor hatta kendi kemirgenlerini ğretiyorlar bunu büyük küçük farketmeksizin bir çoğu hobici yapıyor

lütfen sen bana donmusun canlı yemden daha iyi olduğunu yazan bir kaynak atar mısın☺️

exotic med, 49 dakika önce yazdı:

Hayır, yurt dışında ve hobinin daha geliştiği yerlerde büyük üreticilerin bir çoğu canlı veriyor hatta kendi kemirgenlerini ğretiyorlar bunu büyük küçük farketmeksizin bir çoğu hobici yapıyor

lütfen sen bana donmusun canlı yemden daha iyi olduğunu yazan bir kaynak atar mısın☺️

Zaten sebebini yukarıda yazdım. Canlıya zarar gelebilir diye. Büyük üreticilerin yaptıkları her zaman doğru diye birşey yok. Dediğin gibi adamlar üretici. Üreticilerin çoğu paradan ve yerden tasarruf sağlamak amacı ile canlıları daha minimal bir şekilde tutar. Üreticilerin bazıları sadece canlının yaşamasını ve yavrulamasını istiyor zaten, canlının fiziksel ve mental sağlığı arka planda tutuluyor.
Canlı senin canlın, ufak bir ihtimal olsa bile ben kendi canlım olsa riske atmazdım. Tek bir çizik, tek bir denk gelen ısırık canlıyı gözünden bile edebilir. Gerek yok diye düşünüyorum ama sana kalmış.

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Em2023
      Türkiye'de evde bir yılan tutmak yasal mıdır? (Ball pitonu) Onunla ülkeden ayrılacak mıyım? lütfen cevap verin!
    • By İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?
    • By İrfab
      Elinde güzel Ball Python morpları veya Nigrita bulunanlar ya da herhangi bir tanıdığında olanlar yanıt oluşturabilirse çok sevinirim 1 yaş ve üstü istemiyorum. 
    • By Zeze97
      Yılanları sevdiğimi bilen öğrencilerim bana birkaç ay önce buldukları bir yılanı getirmişlerdi. Şimdiden söyleyeyim hayvanı kesinlikle almadık hemen doğasına bıraktık, zaten o yüzden videodaki öğrencim o kadar yılan getirdik direk bıraktırıyorsunuz diye sitem ediyor 😅 Açıkçası bilen bilir bu tarz kırsal alanlarda çok fazla batıl inanç var ve gerekli gereksiz yılan, kurbağa, kertenkele falan öldürülüyor. Ben öğrencilerimin bunu aşmasını istiyorum. Kurbağa ve kertenkele konusunda sıkıntı yaşamıyoruz artık zararsız olduklarını anladılar tutup sevip bırakarak siğil atmak, zehirlemek gibi olayların olmadığını kanıtladım birkaç kez. Ama yılan konusunda o kadar cesaretli olamadım malesef. Çocuklarda emanet sonuçta el sürdürmedim ama içten içe de çok merak ediyorum zehirli bir yılan mı değil mi? Cinsini bilen var mı?
      VID_20220601_081504(0).mp4
    • By Fatih_S
      1 ay önce sling tarantula sahiplendim. geldiğinden beri yem yemiyor stres e sokmamak için haftada 1 yem denemesi yapıyorum.kabukta olduğunu düşündüm ilk geldiği zamanlar ama kabukta olsaydı şu ana kadar atmaz mıydı?

Oda sıcaklığında

Haftada 1 nem veriyorum zemin türü olduğu için çok nem istemiyorlar diye biliyorum. 

Elimde mikro unkurdu olmadığı için orta boy unkurdunun kafa kısmını veriyorum.