yalp_92 1 Posted September 23, 2023 Kırmızı yanaklı su kaplumbağası icin UVA/UVB ışık gerekliliğinden söz ediliyor. Gectigimiz yillarda iki sefer 10-15 cm çapa erisinceye kadar iki sefer beslemis olmama ragmen bu isiticilari kullanmadim ama bu sefer daha bilincli bi sekilde bu hobiye donmek istiyorum. Urun fiyatlarina baktigimda yuksek rakamlarla karsilastim. Ankaracanliyem urunlerinde şu urunu gordum. https://www.ankaracanliyem.com/hobi-pet-malzemeleri/infrared-isitici-ampul-100-w Bu urun canlinin gerkli ısı ihtiyacini karsilar mi. Bilgi sahibi arkadaslardan yorumlarini rica ediyorum. Herkese iyi hobiler. Quote Share this post Link to post Share on other sites
royal 4 Posted September 26, 2023 Merhaba, ısı lambası olarak kullanılabilir. Infrared her surungende olduğu gibi ben gece döngüsü için kullanmıştım uvbyi kapatınca. Isı olarak alabilirsiniz ancak yine UVB lamba lazım. 5.0 tropik gerekiyor. Sabah uvb + (sıcaklığa göre) Seramik ısıtıcı Akşam (uyumadan once, uvb kapatıp) sadece infrared kullanabilirsin. Quote Share this post Link to post Share on other sites