Jump to content
Ardacan

Yavru Kuş Buldum Türü Cinsi Nedir? Ne Yer? Ne Yapmalı?

Recommended Posts

İş yerimizin içinde buldum. Kesinlikle uçamıyor kanatlarını kontrol ettim bir sıkıntısını göremedim yavru diye düşünüyorum. Kutuya koyup gözetimimde olacak açık bir alana bıraktım, hiçbir yuva, gelen giden kuş, ötme vs. olmadı bende iş dönüşünde yanımda getirdim. Muhabbet kuşlarımla aynı kafese koymak yerine ( 1 kafesim var) ve zaten fazla kalmasını planlamadığım için (uçana kadar) kutuya koydum içine kapak ile su koydum kuş yemim var fakat yiyebilir mi bilmiyorum ne vermek ne yapmak lazım? Olabildiğince sıcak tutucam haşlanmış yumurta, kuş yemi falan vermeyi denicem bilenler varsa yardımcı olur musunuz. Ayrıca lütfen "keşke doğasına bıraksaydınız" ,"yuvası vardır" ,"bıraksanız annesi babası gelip ilgilenirdi" gibi yorumlar yapmayın. Dediğim gibi zaten bekledim aradım ama ne gelen oldu nede bi yuva bulabildim.

IMG_20231004_201352.thumb.jpg.7e208033628cce47142932959e7c9297.jpg

IMG_20231004_190738.thumb.jpg.fbb81f30fc1cbbb967a57bbb971b04e9.jpgIMG_20231004_190750.thumb.jpg.9ad548faaef32a0b4439a09f69fcf8d6.jpg

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By alperentozer
      Geckom sabah uyandığımda deri değiştirmişti sadece kafasının üstünde kalmıştı bende cımbız yardımıyla ona yardım ettim kafasının üstündeki büyük parçayı aldım ve bi sorun yoktu aksama kadar gece eve geldiğimde gözü kapalıydı açamıyordu öğlen oldu hala aynı hareket ediyor fakat görmüyor önünü gözü tamamen kapalı lütfen yardım edin 
    • By Charnolooze
      Canlım son deri değişiminde kuyruğunu ısırıyordu her deri değişiminde yapar bunu deriyi atmak için ben yardımcı olurum ıslak kulak pamuğu ile son değişiminden sonra kuyruğunda bi gariplik var göze batan sağlığı konusunda endişem var kuyruğunu sanki biri tutup çevirmiş orası iltihap yada ödem olmuş gibi görünüyor başına daha önce böyle birşey yada benzeri bir olay gelen varsa lütfen yardımcı olun

• By Halilgunes
      Merhabalar 2 hafta önce belki biraz daha fazla sürede iş yerinde süpürge yaparken bir crematogaster kraliçesine denk geldim zaten aradığım için hazırlıklıydım ve aldım kraliçeyi sanırım crematogaster sizde bakarsanız çok sevinirim test tüpünde kırmızı bir kılıfta çekmecede bakıyorum tabiki hava alıyor 1-2 kanat döktü yumurtladı ama hâlâ başka kanatları duruyor ve onları dökmüyor yumurtalar iyi gibi gözüküyor ancak pek bir büyüme gözlemedim daha vakti var sanırım eski görsellerini bırakacağım ilk yumurtlamadan sonraki fotoğrafları bunlar kanat durumu da görseldeki gibi ve bugün baktığımda döktüğü kanadı etrafta bulamadım yemiş olma ihtimali var mı nereye gider bu kanat tür ve genel durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

• By alp_kuzgun
      L12 canlı kabuk atarken dişi kabukta kalmış. Henuz yeni kabuk attığı için yeme atlıyor mu denenmedi ama abdomen iyi durumda. Canlı benim değil bir dostum hesabı olmadığı için konuyu acil olarak onun yerine açmamı rica etti takip edecek ona iyileşme sürecinde yapması gerekenler hakkında bilgi verebilirseniz çok iyi olur. Müdahale etmeli mi yoksa sonraki kabuğa kadar standart bakıma devam edip iyileşmesini mi beklemeli? (Nem vs uygundu diyor. Neden başına gelmiş olabilir?)

• By Jrsylar
      Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce tarantula hobisine başladım araştırmalarım sonucunda başlangıç türü olarak sayılan yer türü olan grammostola pulchripes sling bir tarantula aldım canlım 3 haftadır yem sorunsuz yiyordu ama bu 2 haftadır yem kabul etmiyor ve sürekli yuvasında oluyor ve nemli yerden toprak alıp yuvasının önünü kapatıyor ve bacaklarında kararmalar var bende bu gözlemlerden yola çıkarak kabuk atabiliceğini düşünüyorum bu yüzden canlıyı rahatsız etmemek için kendimce böyle küçük bir çözüm buldum bu küçük kaba yemini koyuyorum buradan yemini yiyebilirmi ? 'Koyduğum yem canlıdır sürekli kontrol ediyorum'

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.