Jump to content
Ejderhan Ustuner

Mantis Macerası İle Tekrar Tekrar Merhaba :)

Recommended Posts

Herkese Merhabalar

foruma uzun süre ara verdim iş hayatı, çoluk çocuk, ekonomik derken artık bizim evladı da börtü böceğe alıştırma adına peygamber devesi beslemek istiyorum projeye başladım öncelikle dikey bir vivaryum tasarladım 60 boy 30  taban 30 genişlik olan 20 cm zemin yüksekliği ( torf vb işlemler için gerekli alan) açılır kapaklı olacak üstü kapalı arası çelik sineklik olup üstten bitkilerin gelişimi için gerekli ışıklandırma tabi yapabilirsem otomatik fıslamada yapacağım içerisine de ağaç kavuğundan oluşturup dikey mini sarmaşık ağaç yosunu bir kaç doğadan alınmış bitki kökü zemine ise nemi koruyabilmek adına Sukulent yapacağım. 

Şimdi içerisindeki canlılar.
 mantis koymayı düşünüyorum lakin temini konusunda wc olmasını çok istemiyorum ama L1 Olarak doğadan bulabilirsem adaptasyonunu daha iyi sağlayacağımı umuyorum şuanda tam yumurtlama mevsiminin sonu gibi düşünüyorum çıkanlarda olabilir bu yüzden bir çamlık alana gidesim var ekip olarakta gidebiliriz

Şuanlık bu kadar bakalım ilerleyen süreci nasıl devam ettireceğiz buradan belli olacak

Şimdilik Kendinize İyi bakın Canlılarımıza bol sağlık dilerim

• Like 2

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Güven GÜLERYÜZ
      Merhaba dostlar,

Kısa bir süre önce balkonumda ki yediverenime sevimli ve güzel yeşil bir Peygamberdevesi yumurta yaptı.
      Yediverenim ortalama 1 yıldır balkonumda.
      Geçtiğimiz günlerde sulama yaparken tanımlayamadığım bir şey ile karşı karşıya kaldım.
      Bu ne diye baktım lakin pekte önemsemedim.
      Bir sonra ki gün yine kontrol ettiğimde bu sefer bir peygamberdevesi gördüm.
      Beni fark ettiğinde bana doğru baktı.
      Minik bir selamlaşmadan sonra, yumurtanın ona ait olduğunu anlamak pek zor olmadı

Benim için çok keyif verici bir durum olsa da yediveren için nasıl bir durum olur onu pek bilemiyorum.
      Yumurtaya yaşamalı Peygamberdevesi ise onunla kalmalı diye onları rutin izlemeye aldım.
      Balkonumda farklı farklı bitkilerim mevcut.

Sevgili peygamberdevesi ile 4 günlük bir selamlaşma ve dertleşmemiz ardından, bir sonra ki gün balkonda onu kontrol ederken artık orada olmadığını fark ettim.
      Bu arada bir kaç bitkimde bitlenme olmuştu.
      O bitli çiçekleri peygamberdevesinin olduğu alana götürdüm.
      Eksik olmasın bitleri fark etti ve bir kısmını yedi.

Şimdi peygamberdevesi 2 gündür yok.
      Sizlere sormak istediğim soru şudur.

Peygamberdeveleri yumurtalarını terk edip gider mi?
      Bir peygamberdevesi yumurtası 3 ile 6 ay süre zamanında kuluçkalama sağlıyormuş.

Bir taşınma durumum var ve yediverenimde ki dalı da koparıp atmak istemiyorum.
      Büyük ihtimalle gittiğim yerde bahar gibi yumurtalar çıkacaktır.
      Ve gideceğim alan bir köy. Bundan ötürü onlar için gayet doğal bir ortam. İSTANBUL dan çok daha iyi olacaktır.

Fakat aslı soru şu bu peygamberdevesi yumurtaları için gelir mi?
      Geri dönerse geldiğin de bizler olmayacağız.
      Dönerse ne kadar sürede döner?

Bilgisi, tecrübesi, deneyimi olan sevgili dostlar yardımcı olursa çok sevinirim.
      Konu hakkında bilgisi, tecrübesi yani kısacası deneyimi olmayanlar sırf yorum yapmak için yorum yapmazlarsa çok makbule geçer.

• By boran_gndz
      Arkadaşlar türü nedir 

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.