berkayburgaz 0 Posted February 25 Arkadaşlar herkese iyi günler. Yavru corn snake bakacağım. Canlıyı henüz almadım. 40genişlik 25 derinlikte üstten kapaklı teraryumum var. 8w 20*20 ısıtıcı pedim var. Evim genel olarak soğuk ve az güneş görür. Evin sıcaklığı kış aylarında kalorifer de kullansam 25 derecenin altına düşüyor. Isitici pedi kullanirken termostat kullanmam gerekiyor mu bazi videolara baktim fakat nasil baglayacagimi cok anlayamadim. Onerebileceginiz biraz duzgun (devresi açıkta olmayan) bir model var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jonathan 41 Posted March 1 problu bir termostat almanı öneririm. Bira yapım malzemesi satan yerlerde vardır. Probu teraryum içine sok yere değecek şekilde yerin ısısını ölçsün. Pedin fişini de termostata tak. o gerekli ısıda sabit kalmasını sağlar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
selimzoekik 2 Posted March 1 Jonathan, 8 saat önce yazdı: problu bir termostat almanı öneririm. Bira yapım malzemesi satan yerlerde vardır. Probu teraryum içine sok yere değecek şekilde yerin ısısını ölçsün. Pedin fişini de termostata tak. o gerekli ısıda sabit kalmasını sağlar. hocam birşey soracağım güvenlik açısından ısıtıcı pedler mi daha güvenli yoksa egzo terranın heat cable si mi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jonathan 41 Posted March 7 selimzoekik, 01.03.2025 - 23:00 yazdı: hocam birşey soracağım güvenlik açısından ısıtıcı pedler mi daha güvenli yoksa egzo terranın heat cable si mi o kablo ısıtıcılar genelde çok sayıda teraryumu aynı anda tek kaynaktan ısıtmak için. Güvenlik olarak bir farkları olduğunu sanmıyorum zaten çok yüksek watt larda değiller. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites