flaws 0 Posted October 4, 2025 1 tane yavru cg alacağım bunun için 35x35x45 teraryum alıcam buna yavru iken canlı yem ve mama ile beslicem canlı yemler un kurdu tartara olucak aklımda bi kaç soru var onları kesinleştirmeden almak istemiyorum 1. üreme dönemleri ne zmn oluyor bunların en uygun ne zmn alınabilir yani o zamana kadar bende ayarlicam yerlerini vs. 2. direkt belirttiğim teraryumda beslesem sorun olurmu bazı yerlerde küçük alın ilk diyolar sonra büyültürsünüz diyorlar 3. canlı yem işini farmlamama gerek varmı yani tartara bittikçe alsam olurmu farmlamam biraz zor olabilir benim için 4. yavruyken her gün besleniliyormuş 3 gün un kurdu 2 gün atrtara 2 gün mama ile beslesem olurmu 5. canlı yem alternatifi repashy türkiyede satan bulamadım yurtdışından söylersem gümrükde kalma ihtimali var önerebileceğiniz yer veya alternatif ürün varmı Quote Share this post Link to post Share on other sites
Egzotik karıncam 6 Posted October 4, 2025 flaws, 2 saat önce yazdı: 1 tane yavru cg alacağım bunun için 35x35x45 teraryum alıcam buna yavru iken canlı yem ve mama ile beslicem canlı yemler un kurdu tartara olucak aklımda bi kaç soru var onları kesinleştirmeden almak istemiyorum 1. üreme dönemleri ne zmn oluyor bunların en uygun ne zmn alınabilir yani o zamana kadar bende ayarlicam yerlerini vs. 2. direkt belirttiğim teraryumda beslesem sorun olurmu bazı yerlerde küçük alın ilk diyolar sonra büyültürsünüz diyorlar 3. canlı yem işini farmlamama gerek varmı yani tartara bittikçe alsam olurmu farmlamam biraz zor olabilir benim için 4. yavruyken her gün besleniliyormuş 3 gün un kurdu 2 gün atrtara 2 gün mama ile beslesem olurmu 5. canlı yem alternatifi repashy türkiyede satan bulamadım yurtdışından söylersem gümrükde kalma ihtimali var önerebileceğiniz yer veya alternatif ürün varmı merhabalar üremesi çin belli bir yaşın ve gramın üstünde olması lazım canlıının ,Dedeiğiniz ölçüde besleyebilirsiniz ama sonra büyünve birde eş alırsanız büyütün bence çünkü o ölçüler min. ölçüler ama yavruyuda yetişkinide 30 30 45 te beslersiniz ben yetiçkin cgmi 40 40 55 teraryumda tutuyorum, kendiniz canlı yemi bitikçe alabilirsiniz ama daha maliyetli olur, unkurdu bence vermeyin pek ben tartara cırcır ve meyve veriyorum un kurdu canlı için iyi değil artı olarak canlı yemlere d3 lü kalsiyumda dökmelisiniz ayda 1 de multuvitamin, gümrükte kalabilir yanlıy hatırlamıyorsam o tür ürünler için veterinerden belgemi ne gerekiyordu Quote Share this post Link to post Share on other sites
flaws 0 Posted October 4, 2025 Egzotik karıncam, 3 saat önce yazdı: merhabalar üremesi çin belli bir yaşın ve gramın üstünde olması lazım canlıının ,Dedeiğiniz ölçüde besleyebilirsiniz ama sonra büyünve birde eş alırsanız büyütün bence çünkü o ölçüler min. ölçüler ama yavruyuda yetişkinide 30 30 45 te beslersiniz ben yetiçkin cgmi 40 40 55 teraryumda tutuyorum, kendiniz canlı yemi bitikçe alabilirsiniz ama daha maliyetli olur, unkurdu bence vermeyin pek ben tartara cırcır ve meyve veriyorum un kurdu canlı için iyi değil artı olarak canlı yemlere d3 lü kalsiyumda dökmelisiniz ayda 1 de multuvitamin, gümrükte kalabilir yanlıy hatırlamıyorsam o tür ürünler için veterinerden belgemi ne gerekiyordu repashy vs. siz nereden temin ediyosunuz ve veteriner belge verirmi cg için Quote Share this post Link to post Share on other sites
flaws 0 Posted October 4, 2025 flaws, 5 dakika önce yazdı: repashy vs. siz nereden temin ediyosunuz ve veteriner belge verirmi cg için edit: repashy yerine atakanpetshopda Tropical Gecko Cream Yemi 100ml 50gr bunu buldum Quote Share this post Link to post Share on other sites
Egzotik karıncam 6 Posted October 6, 2025 flaws, 04.10.2025 - 20:18 yazdı: repashy vs. siz nereden temin ediyosunuz ve veteriner belge verirmi cg için cg ye belge değil ürün içnalmnız gerek ama pekte emin deilim siz araştırırsınız, tropicalinkini kulanbilirsiniz başka sorunuz varsa sorasilirsiniz iyi günler 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,129 Posted November 26, 2025 flaws, 4.10.2025 - 14:15 yazdı: 1 tane yavru cg alacağım bunun için 35x35x45 teraryum alıcam buna yavru iken canlı yem ve mama ile beslicem canlı yemler un kurdu tartara olucak aklımda bi kaç soru var onları kesinleştirmeden almak istemiyorum 1. üreme dönemleri ne zmn oluyor bunların en uygun ne zmn alınabilir yani o zamana kadar bende ayarlicam yerlerini vs. 2. direkt belirttiğim teraryumda beslesem sorun olurmu bazı yerlerde küçük alın ilk diyolar sonra büyültürsünüz diyorlar 3. canlı yem işini farmlamama gerek varmı yani tartara bittikçe alsam olurmu farmlamam biraz zor olabilir benim için 4. yavruyken her gün besleniliyormuş 3 gün un kurdu 2 gün atrtara 2 gün mama ile beslesem olurmu 5. canlı yem alternatifi repashy türkiyede satan bulamadım yurtdışından söylersem gümrükde kalma ihtimali var önerebileceğiniz yer veya alternatif ürün varmı 1- Un kurdu yerine yavru dubia çok daha sağlıklı olacaktır. Yemi kaptan alıştırırsanız o da ileride sizi zahmetten kurtarır. Aynı şekilde mamayı da kabına koyarak alıştırmanız iyi olacaktır. 2- Üretim yapan kaldı mı bilmiyorum ama genelde yavrular nisan mayıs gibi çıkardı. Tabi tam bir sezonu olmadığı için biraz daha belirsiz. Onun dışında Nudo Concept yasal olarak crested getirdi onlara bakabilirsiniz. Faturalı ve belgeli olarak. 3- Bence yeterli olacaktır, hatta canlı çok küçük olursa o boyut yerine ilk başta yeme vs alışana kadar daha basit ihtiyaçlarını karşılayabilecek sade bir plastik kap tarzı teraryum daha iyi olacaktır. 15lt civarı olabilir. Üstü sineklik olsun dipte de peçete olsun bir kaç dekor, saklanma mağarası ve yem kapları yeterli. 4. Dubai daha kolay ve sıkıntısız olacaktır tartaralar kaçabiliyor 5. Canlı yemi sürekli kapta bulundurup mamayı da 2 günde bir yapıp akşamları alırsanız iyi olacaktır. Günde 1-2 kez de fısfıslama yapabilirsiniz. 6. Tropical gayet iş görecektir. Diğer ürünler maalesef giremiyor. Ben zamanında Veteriner reçetesi yazdırıp alıyordum ama o da oldukça zahmetli bir iş o yüzden Tropikal'den devam Quote Share this post Link to post Share on other sites