Jump to content
ebu

Teraryum Yapmak Için Gerekenler

Recommended Posts

Merhaba. Daha önce hiç teraryum veya akvaryum kurmadım. 20x20x20 veya bir tık büyük/küçük bir boyutta nano air akvaryum alıp teraryum kurmak istiyorum. Veya direkt su doldurup akvaryum yapıp balık yerine karides ve salyangoz koymak istiyorum.

Pomza taşı, aktif karbon, torf, moss gibi malzemeler kullanmayı düşünüyorum. Direkt alacaklarım aşağıda. Fazlalık veya eksik var ise söylerseniz sevinirim.

Genta Sıkıştırılmış Torf Cocopeat 5 Lt : Amazon.com.tr

Faf Fresh Air Filter Aktif Karbon Kömür Bazlı 8-30 Mesh (1 Kg) : Amazon.com.tr

MF Botanik Kırmızı Pomza Taşı 8-16 Mm 5 Litre Volkanik Ponza Lav Taşı : Amazon.com.tr

Moss şu anlık bir tek bu var. Uygun fiyatlı bir site varsa atabilirsiniz.

Fissidens Fountanus Tele Sarılı 5x5Cm Yeni Sarım Canlı Bitki

Bu tele sarılı geliyor ya, direkt tel ile alıp akvaryumun içine mi koyacağım? Bir de ilk başta pomza taşı ve üstüne aktif karbon en son torf ekleyip onun üzerine de bunları koyacağım sonra jelatin veya delikli bir küçük kap yardımıyla suyu direkt olarak dökmek yerine yavaş yavaş dökeceğim o su ortalama 2 gün kaldıktan sonra suyun ortalama %50'sini falan boşaltıp yeni su ekleyip ne kadar beklemem lazım? Doğru mu yapıyorum?

Çeşme suyu veya arıtma hangisini kullanayım?

Edited by ebu

Alpdnz, 28 dakika önce yazdı:

Karınca için teraryumu yoksa diğermi.

Karınca değil. Böceklerin kaçabilme ihtimali var ve fobim var. Karides için yapmayı düşünüyorum. Ek olarak Nerite, Anaç Karides vb. 

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Egzotik karıncam
      Madagaskar tıslayan hamam böceklerim için yaptığım teraryum paylaşmak istedim önerilere açığım    
    • By baranuslu
      Crested geckomun teraryumu için pet shoptan böyle bir şey aldım, pet shoptaki kişi "mango kökü" dedi  ama bu bir mangrove kökü mü yoksa yati kökü mü emin olamadım. Birkaç kez kaynar suya koydum ve suyun rengini sarı yaptı, teraryumuma eklemek için ne yapmalıyım? 

• By akudra
      Merhabalar,30x30x30 boyutunda veya o civarlarda teraryum arıyorum.
      pleksiden kendi imal edebilen arkadaşlar varsa onlardan da alabilirim.
    • By Kuzeyoz
      Elinde 30 30 45 teraryum satan varsa ulaşabilir mi? veya cam teraryum yapan tanıdığınız var mı.
    • By pelinist88
      Merhabalar,

Elimde 30x30x30 cm ve 20x20x30 cm exo terra marka teraryumlar var, taşındığım ve artık kullanmadığımız için satıyorum. 575 tl ve 500 tl aklımdaki fiyatlar. Bunlar dışında exo terra suluk, kaya ve ısıtıcılı kaya vs mevcut elimde. İsteyenler mesaj atabilir.