Jump to content
taylan

Sebebi bilinmeyen bir hastalık..

Önerilen İletiler

Az önce nöbetçi veterinere kedimi gözürdüm kısa bir özet geçeyim belki böyle bir vaka gören duyan olmuştur tavsiyesi olan vardır diye konu açmak istedim.

 

Kedimin dün hafif denge kaybı vardı yerinden kalkarken savruluyordu. Bugün hemen veterinere gözürdüm iç kulağa baktı konu  denge olunca temiz çıktı. Vitamin mineral eksikliği olabilir dedi vitamin iğnesi yaptı iç dış parazit ve karma aşılarını yaptı 4-5 gün sonra devam ederse detaylı test yaparız dedi eve geldik. Gündüz birşeyi yoktu akşam 11 gibi eve geldim yanıma gelirken önce düştü sonra ayağa kalkınca sanki boynu kırılmış gibi tamamen sola dönüp etrafında dönmeye başladı yere düştü göz bebekleri hiç durmadan titremeye ve sağ sola dönmeye başladı kaldırdım sevdim bana gelmeye çalıştı tekrar düştü apar topar gene veterinere gittik. Sinir sistemi kaynaklı olabilir dedi ama sebebini herhangi bir testle belirlemek mümkün değil sinir sistemi hastalıkları sindirim veya dolaşım sistemi gibi tespit etmek mümkün değil dedi. Önce b vitamini iğnesi yaptı bir serum bağladı sanırım idrar söktürüyor hatırlamıyorum. Evdeki böceklerin sokma ihtimaline karşı tarantula adında bir iğne yaptı zehir etkilerini mi ne seyreltiyormuş tam anlamadım. 3 gün boyunca b vitamini uygulayacak diğer bir ihtimal düşme ve başını çarpma sonucu travmada olabilir. En son ihtimalle sinir sisteminde sonradan açığa çıkan bir rahatsızlık olabilir ve bunu tedavi etmemiz mümkün değil dedi.

 

 

6 gün uygulanan ilaç ve serumlar.

 

İzotonik sodyum klorür

b vitamini c vitamini

tarantula (iğnenin kapsülünde böyle yazıyordu)

kortizon (son 3 gün)

 

6 günde kafanın geri dönmesi ve göz bebeklerinin kayması geçti sadece denge kaybı kaldı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun... Şu veteriner arkadaşların böyle acil durumlarda hayvanın genel zayıflığını hiç düşünmeden bombardıman halinde iç-dış parazit, kuduz, karma bilmemne yapmalarına gerçekten çok sinirleniyorum. Biz tetanos tehlikesi için gittiğimizde grip aşısı, hepatit vs. hepsini birden yapmaları gibi bişey. Her hayvanın bünyesi kaldırmayabiliyor çünkü. Öte yandan serum bağlanması ve vitamin iğnesi bence iyi olmuş, bazen cidden hayat kurtarıyor bunlar. Bana ilk etapta zehirlenme gibi gelmişti, köpeğimiz bir kez geçirdi. Şu 2 gün çok önemli zehirlenme varsa, etkileri yavaş yavaş vücuttan atıldığı için yavaş yavaş normale dönüyor. Hayvanlar duygularımızı çok hissettiginden hasta bakımında en önemlisi bence sahibinin sakin durabilmesi, en kötü ihtimali en son düşünün. Evde çok kafayı çarpıp da travmatik birşey olacağını sanmam çünkü kendiminkilerden biliyorum, çok hızla çarpmalarına veya üstlerine birşeyler devrilmesine rağmen kolay kolay birşey olmuyorlar. Tek sıkıntı, genel kanının aksine ev kedileri balkon gibi yerlerden düşerse ölebiliyor öyle kalkıp gidemeybiliyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Parazitler de bu tip sinirsel semptomlara sebep olabileceğinden parazit tedavisi yapılmıştır diye düşünüyorum Gülay hanım. Benim de aklıma epilepsi geldi ama bir kriz titreme sıçrama gibi birşey yok anladığım kadarıyla o yüzden epilepsi değildir diye düşünüyorum. Kafa, boyun tramvası olsa boyun sürekli bir yöne doğru eğik olur sadece arada bir değil. Eğer bir çözüm bulunmazsa haftaya okulda olcam isterseniz hocalarıma danışabilirim. Geçmiş olsun..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Bu sabah 7 gibi gittim tekrar. Durumunda iyi yada kötü değişiklik yok. Ama karanlık loş ve sessiz ortamda semptomlar yavaşlıyo ışıklı ortamda artıyor aşırı tepki veriyor gözler gene kayıyor boyun sola düşüyor. İkinci seruma geçilmiş. Daha hiç idrar yapmamış. Sadece bekliyoruz akşam gene gideceğim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Veterinerden geldim şimdi. Semptonlarda azalma olmuş boynu eskisi gibi dönmüyor ama ışık kaynağı gene tetikliyor dün gece ki kadar olmasa da. Serum ve iğnelere devam. Azalsa da göz kayması kalıcı olabilir dedi. Bekliyoruz şimdilik...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Ara ara durumu haberdar edersen güzel olur. Merak ettim bende. Sinir sistemi veya dolaşım sistemi gibi hastalıkları sadece test ile mi belirlemek imkansız yoksa hiç mi belirleyemiyorlar ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dolaşım için birşey demedi. Sinir sisteminden kaynaklanan hastalıklarda adı bilinen bulguları gösteren bir hastalık değilse sadece sinir sistemindeki genetik bir bozukluktan kaynaklanıyorsa müdahale etmemiz pek mümkün değil zaten tespit de edemeyiz dedi. Hayvanda ciddi koordinasyon kaybı var ve kafa tikli gibi geri dönüyo tamamen gözlerde sağ sola hızlıca kayıyor. Birazdan tekrar gideceğim dün yavaşlamıştı bunlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Az önce yanına uğradım büyük oranda düzelme var ışığa tepkisi bitmiş. Göz bebekleri normale dönmüş kafada artık geri dönmüyor. Uyguladığı serumları bugünde uygulayacak yarın taburcu olacak. Gerisini evde gözlemleyeceğiz zaten değişiklik olmaz ise arkadaşımın önerdiği başka bir veterinere daha götüreceğim. Ama şuan ki durumda tedaviye cevap verdi gibi duruyor umarım tekrarlamaz. Yarın uyguladığı serum ve iğnelerin tam ismini alıp ilk sayfaya ekleyeceğim belki başkasına lazım olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bugün evine kavuştu. Önce her yere girip çıktı. Bayağı bir söylendi miyavladı sonra uyudu. Şuan sadece denge kaybı var kafanın geri dönmesi ve gözlerin sağ sola hızlıca kayması bitti. Halsizlik yok yürürken dengesini kaybedip düşsede kalkıp yürümeye devam ediyor. Yemek yemesi normal.  Uygulanan ilaç ve serumları ilk mesaja ekleyeceğim belki ilerde birine lazım olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlaç isimleri için teşekkür ederiz aklımızda bulunsun. Üzümcük en kısa zamanda tam normale döner inşallah, dönmese bile hayati tehlikesi olmasın yeter...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×