Jump to content
Sign in to follow this  
ardaqu

3 Yaşında erkek BD um kist

Recommended Posts

3 Yaşında erkek BD um bugun beslerken deri değiştirdiğini gordum. sonra sol arka ayagında derisi ile farklı renkte siyah pullu bir cıkıntı keşfettim daha cok kist gibiydi veya o tarz birşey konu hakkında nette birsey bulamadım pek. Birde hiç buna benzer bi saglık sorunu yasamamıstı . kumları hep temizdir ve mikrop kapmıs olacak bir yarasıda yoktu. Deri değişiminden oncede boyle bir siskinlik dikkatimi cekmemisti. Fakat bu şişkinlikte dediğim gibi pullu ve orasıda deri değiştiriyor ancak bariz bir cıkıntı. Ne olabilir veya ne yapıla bilir ? bilgisi olan varmı acaba ? :cry:  :help:

Linkleri düzenledim ve ölçülerini düzelttim.

Kistten öte o kısımdaki deri bir sebepten dolayı ölmüş gibi görünüyor.

Teraryumunda keskin bir kısım veya o yarayı açabilecek bir cisim var mı?

Veya spotun altında fazla ısınan bir kısım varsa yakmış da olabilir diye düşünüyorum.

Her iki şekilde de Terramicin deri merhemini kullanmanızı tavsiye ederim biraz düzeltecektir o yarayı.

öncelikle tesekkurler. Olmesinden bende suphelendim ancak normal deri gibi değişiyor ve pulları var yani emin olamadım . Merhemi temin ettim hemen kullanacagım bakalım nasıl sonuç verecek. Teraryumunda keskin bir kose yok aslında spotlarda yakar ölçüden yuksek umarım bir sekilde duzelir tesekkur ederim tekrar.

Biraz şişlik de var aslında. Bir süre terramicin kullanın eğer şişlik inmiyor ise iç kısımın temizlenmesi de gerekebilir.

Daha önce başına gelen arkadaşlar var ise onlar da yardımcı olur belki.

Geçmiş olsun

Varsa diken  gibi birşey de saplanmış olabilir, kuşumuzun başına gelmişti. Vücut onu zamanla dışarı iterken böyle tümör gibi bişey oluşmuş. Sonra kuruyarak kendisi düşmüştü.

Geçmiş olsun...

Ne yazıkki terramicin henuz sonuc vermedi buyumede yok ancak sabit durumu doku düşmüyorda . Ilık suyla bi yumusarmı diye baktım sonuc alamadım. İçindede diken kesik iltihap varmı diye baktım birsey bulamadım. Bir veterinerede bas vurdum ama malum ulkemizde surungenler konusunda tecrubeli zaten cok az veteriner var. Baska bilgisi olan olursa gunceldir lutfen oneride bulunun tesekkurler.

Istanbuldaysaniz avcilarda Istanbul Universitesi Veterinerlik Fakultesine goturun asiri derece profesyonel bi yer surungenlerden cok iyi anliyorlar yilanimi goturmustum kafasina bant yapistigi icin hayatimda insana bile boyle ilgi gormedim.24 saat acili bile var

Biraz gec olmus tabi ama bir kac ay once iyice buyuyen kist kasta değil sadece dıs deride imiş basarılı bir operasyonla alındı.

Biraz gec olmus tabi ama bir kac ay once iyice buyuyen kist kasta değil sadece dıs deride imiş basarılı bir operasyonla alındı.

Sevindim. Geçmiş olsun. Umarım sağlıkla yaşamaya devam eder bundan sonra  :nazar: :nazar: :nazar:

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.