Jump to content
legendaryberk

arkadaşlar yardım

Önerilen İletiler

Ağzının içinde bi problem var mı, yara irin gibi hayvanda genel olarak başka belirtiler var mı? onlardan da bahsederseniz daha net bişeyler ortaya çıkar. Ağız çürüme başlangıcı ya da metabolik kemik hastalığı olabilir. Hayvanın mevcut yaşam şartlarını da yazarsanız daha rahat yardımcı oluruz.

Selamlar...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gayet sağlıklı gözüküyor renkleri canlı hergün banyosunu yaptırıyorum sabahları istediği gibi geziniyor odada tekrar istediğinde teraryumuna giriyor odanın sıcaklığı genelde 28 29 derece.ağzının içinde yarası yok,çok iştahlı yalnız şüphelendiğim bir şey var 2 gün önce ben mandalina yerken mandalina kabuğunu yemek istedi bende yedirdim 2-3 küçük parça şeklinde o günden sonra oldu şişkinlik acaba mandalina mı zararlı geldi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hocam kalsiyum ve D vitaminine başlayın yediklerini çeşitlendirin, diğer arkadaşlarda ilgileneceklerdir, her türlü değişikliği bizimle paylaşın. Mevcut belirtiler beni iki ihtimal üzerinde yoğunlaştırdı ağız çürümesi başlangıcı ya da metabolik kemik hastalığı başlangıcı dilerim her ikisi de değildir, ağızda bakteriyel enfeksiyonda olabilir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sebzeleri bol su ile yıkayıp durulamanızda yarar olacaktır bundan sonraki günlerde. Mouthy rot gibi geldi banada. Eğer mümkünse ağzı açık şekilde fotoğraflayabilir misiniz ?

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bana da mouthy rot gibi geldi. Sebze olarak ne veriyorsunuz? Marul, göbek agirlikli besliyorsanız, fazla okzalik asitten olmuştur. Mandalina da aynı şekilde. Tere,roka, ebegümeci, karahindiba gibi sebzelerle besleyin. Özellikle tere çok faydalı, kalsiyumunu da eksik etmeyin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

iguanalarin gunde 4-6 saat UVB almalari lazim. Eger disari birakiyorsaniz gunduz saatlerinde UVB altinda durmak yerine dolasiyor olabilir. Mutsuz olacak biraz ama daha az dolasmasina izin verebilirsiniz belki huzursuz olduysaniz. Bu bir neden olabilecekmis gibi geldi. Rengi ve sagligi yerinde gorunuyor resimlerden aslinda.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bana sorarsanız bence hasta değil, belki zorlanarak yediği birşey biraz tahriş etmiş filan olabilir....

ağızda görülen bir durum yok...oratmı da bence normal...kabuk kırıkları yerine bence daha az ağızına girebilecek şeyler kullanmanız daha iyi olabilir... ben mesela suni çim yaptım altını...ağız çürümesi hastalığını çok iyi bilirim o sürede resmen damak ve dişler çarpılıyor ve ağızda simsiyah bir yara oluşuyor.... asitli yiyecek dokunmuş olabilir bu arada ona da dikkat etmek lazım....

ama temelde bence sorun yok.....kalsiyum ve d3 e önem verirrseniz bence sorunu olmayacaktır....havalar sıcak soğuk karıştı biraz ona da dikkat edin sorun çıkmayacaktır....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×