Jump to content
Sign in to follow this  
surungenpazarı

Bukalemun - röntgen

Recommended Posts

Dişi bir bukalemundan alınmış olmalı. Yumurtaları görüyorsunuz

evet muhtemelen gebelik dönemi kontrolünde çekilmiş bizim tr'de bu kadar uğraşılır mı yada uğraşılsada imkan var mı teknolojik açıdan bilemedim  :)

Aslında çoğu veteriner de kedi köpek vs canlı için röntgen çekiliyordur. Fakat sürüngenler için kullanılan cihazlar farklı mıdır onu bilemiyorum. Ki hoş röntgen çekilse de müdahale edebilecek veteriner hekimlerin sayısı çok olmadığı için pek anlamı olmayacaktır.

Işığın dozu değiştirerek tüm canlılarda röntgen çekiliyor. Herşey kedi köpekteki kadar net görülür, teşhis de konulabilir belki ama dediğiniz gibi tedavi ne kadar yapılabilir tartışılır. Çünkü hem bilen az hem bilseler de deneyim azlığından dolayı genelde fazla müdahalede bulunmak istemiyor hekimler..

kesinlikle sürüngenleri bir kenara bırakalım jako afrika papağanımı bile tedavi ettirebilmek için en az 4,5 veterinere gittim en son istanbul üni. vet. kısmına gidip çözüm bulabildik. O yüzden hobiye başlayanlar kendi canlılarının sahibi,doktoru hatta bir ebeveyni oluyor  :)

kesinlikle sürüngenleri bir kenara bırakalım jako afrika papağanımı bile tedavi ettirebilmek için en az 4,5 veterinere gittim en son istanbul üni. vet. kısmına gidip çözüm bulabildik. O yüzden hobiye başlayanlar kendi canlılarının sahibi,doktoru hatta bir ebeveyni oluyor  :)

Serhat Hoca ilgilenmiştir papağanınızla. Kendisi kanatlı ve egzotik hayvanlar konusunda oldukça bilgili. Özellikle de kanatlılar konusunda..

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.