Jump to content
surungenpazarı

Meyve sineği ( Kültürü Hazırlamak ) + Resimli anlatım

Recommended Posts

Merhabalar;

 

Şimdide meyve sineği kültürü hazırlamayı anlatacağım umarım faydası dokunur.  :)

 

20150811_181106.jpg

 

- Bardağın 1/3 kadar hazırladığımız mamayı ekliyoruz ( mümkünse yurt dışından hazır mama temin edin.)

 

20150811_181437.jpg20150811_181454.jpg

 

- 1/2 kadar Ro su ekliyoruz (normal şişe suyuda olur)

- Plastik kaşık ile yavaşça karıştırıyoruz.

 

20150811_181614.jpg20150811_181632.jpg

 

- Yüzeye aktif maya ekliyoruz ve 20,50 adet kadar tahıl (çok fazla aktif maya eklemeyin.)

 

20150811_181730.jpg20150811_181753.jpg20150811_181807.jpg

 

- Kağıt malzeme dürüldükten sonra bardağa eklenir.

 

20150811_182031.jpg20150811_182110.jpg20150811_182209.jpg

 

- 50/100 adet kadar koloni yetişkin meyve sineği ekliyoruz kabımıza.

- Kapta rakam yazar yere havalandırma yapmayı unutmayın pamuk koyabilirsiniz delip.

- Kültür 10-15 günde hazır hale gelir ve binlerce meyve sineğiniz olacaktır.

- 2 Haftada bir kültürlerinizi yeni kaplara alınız.

- Bardaklarda hafif nemli olmalıdır çok az şekilde.

- Sıcaklık önemli oda sıcaklığında olmalı kültürler.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ev yapımı mama hazırlamak sorun değil, zor da değil. Bende mama kaynaklı bir çökmede olmadı şu ana kadar  ev yapımı mama ile :nazar:

 

Ama kıvam ayarlamak hayati öneme sahip bence, bulunduğu ortam nemine, sıcaklığına ve hatta içine atılacak sineklerin adult olmaya yakınlıklarına göre kıvam ayarlamak lazım. Bu kadar abarttığıma bakmayın el alışıyor çok zor değil  :dil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ev yapımı mama hazırlamak sorun değil, zor da değil. Bende mama kaynaklı bir çökmede olmadı şu ana kadar  ev yapımı mama ile :nazar:

 

Ama kıvam ayarlamak hayati öneme sahip bence, bulunduğu ortam nemine, sıcaklığına ve hatta içine atılacak sineklerin adult olmaya yakınlıklarına göre kıvam ayarlamak lazım. Bu kadar abarttığıma bakmayın el alışıyor çok zor değil  :dil:

Kesinlikle katılıyorum. Ben de başlarda ölçü kullanıyordum ama şuan biraz göz kararı olarak yapıyorum.

Gerçi son zaman'larda tembellik çöktü üzerime, sadece joshfrogs mama kullanıyorum. Nedense joshfrogs un maması ile kültür ev yapımı mamadan 2 kat daha hızlı ürüyor.

Bira mayasından kaynaklı olabilir belki de.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×