Jump to content
Berk Said

Türkiye'de bukalemun bakımı;

Recommended Posts

Bir satış sitesinde dolaşırken böyle bir ilan gördüm bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu işi hobi olarak ve severek yapan ve canlıları doğal ortamından farksız şartlarda yaşatan kesim dışında sırf ilginç olduğu için "Bukalemun besliyorum." deyip, ilgiyi üstüne çekmek için bukalemun besleyenler(!)  şekil 1A'da görüldüğü gibi kuş kafesinde besleyerek canlıya işkence etmekte. Bu duruma siz ne diyorsunuz ?

İlk başta doğadan yakalanmış akdeniz bukalemuna benzettim. Fakat yemen bukalemunu sanırım. Sahibi ilgisiz olunca tabi normal..  Birde satan kişinin diğer ilanında papağan kafesini özel tasarlanmış hobi kafesi diye satmasıda ilginç  :)

Yemen değil Akdeniz bukalemunu. Özel beslediğim bukalemun lafının yalan olduğu görüntüden belli.

O yüzden bunu Türkiye'de bukalemun bakımı başlıklı bir konuda paylaşmak biraz yanlış gibi.

En güzel başlık Bahtsız bukalemunlar olabilir.

Bana bile yılda 10-15 Akdeniz bukalemunu buldum diye mesaj-arama geliyor. Ben ne kadar bıraktırmaya çalışsam ve başarılı olsam da bir başkası yine doğada görüp kuş kafesine koyup elle kurutulmuş karides vererek beslemeye çalışıyor. Ve işin kötüsü beslediklerini sanıyorlar maalesef. :(

Haklısınız, başlık biraz yanlış oldu ama başlıkta hitap etmek istediğim kesim hayvancıkları bahtsız duruma düşüren bu ilanı veren arkadaş gibi olan kesimdi :-) Bana da çevremde "Bukalemun buldum seninkiyle çiftleştirelim mi ?" gibi teklifler geliyor, ne desem bilemiyorum tabii :cry:  :iyigeceler:

Yemen değil Akdeniz bukalemunu. Özel beslediğim bukalemun lafının yalan olduğu görüntüden belli.

O yüzden bunu Türkiye'de bukalemun bakımı başlıklı bir konuda paylaşmak biraz yanlış gibi.

Bana bile yılda 10-15 Akdeniz bukalemunu buldum diye mesaj-arama geliyor. Ben ne kadar bıraktırmaya çalışsam ve başarılı olsam da bir başkası yine doğada görüp kuş kafesine koyup elle kurutulmuş karides vererek beslemeye çalışıyor. Ve işin kötüsü beslediklerini sanıyorlar maalesef. :(

Bu karides fikri petshoplardan cıkıyor heralde, ben de sırf bu yıl 3 vakaya sahit oldum..

Bu karides fikri petshoplardan cıkıyor heralde, ben de sırf bu yıl 3 vakaya sahit oldum..

Kurutulmuş karides hayatımda gördüğüm en dandik yem sanırım samandan farkı yok :D Pet shopların sahtekarlığı abi aynen öyle  :D

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.