Berk Said 0 Posted September 17, 2016 Bir satış sitesinde dolaşırken böyle bir ilan gördüm bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu işi hobi olarak ve severek yapan ve canlıları doğal ortamından farksız şartlarda yaşatan kesim dışında sırf ilginç olduğu için "Bukalemun besliyorum." deyip, ilgiyi üstüne çekmek için bukalemun besleyenler(!) şekil 1A'da görüldüğü gibi kuş kafesinde besleyerek canlıya işkence etmekte. Bu duruma siz ne diyorsunuz ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
LENNY 1 Posted September 17, 2016 İlk başta doğadan yakalanmış akdeniz bukalemuna benzettim. Fakat yemen bukalemunu sanırım. Sahibi ilgisiz olunca tabi normal.. Birde satan kişinin diğer ilanında papağan kafesini özel tasarlanmış hobi kafesi diye satmasıda ilginç Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,127 Posted September 17, 2016 Yemen değil Akdeniz bukalemunu. Özel beslediğim bukalemun lafının yalan olduğu görüntüden belli. O yüzden bunu Türkiye'de bukalemun bakımı başlıklı bir konuda paylaşmak biraz yanlış gibi. En güzel başlık Bahtsız bukalemunlar olabilir. Bana bile yılda 10-15 Akdeniz bukalemunu buldum diye mesaj-arama geliyor. Ben ne kadar bıraktırmaya çalışsam ve başarılı olsam da bir başkası yine doğada görüp kuş kafesine koyup elle kurutulmuş karides vererek beslemeye çalışıyor. Ve işin kötüsü beslediklerini sanıyorlar maalesef. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Berk Said 0 Posted September 17, 2016 Haklısınız, başlık biraz yanlış oldu ama başlıkta hitap etmek istediğim kesim hayvancıkları bahtsız duruma düşüren bu ilanı veren arkadaş gibi olan kesimdi :-) Bana da çevremde "Bukalemun buldum seninkiyle çiftleştirelim mi ?" gibi teklifler geliyor, ne desem bilemiyorum tabii :cry: :iyigeceler: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Günah Keçisi 8 Posted September 18, 2016 Yemen değil Akdeniz bukalemunu. Özel beslediğim bukalemun lafının yalan olduğu görüntüden belli. O yüzden bunu Türkiye'de bukalemun bakımı başlıklı bir konuda paylaşmak biraz yanlış gibi. En güzel başlık Bahtsız bukalemunlar olabilir. Bana bile yılda 10-15 Akdeniz bukalemunu buldum diye mesaj-arama geliyor. Ben ne kadar bıraktırmaya çalışsam ve başarılı olsam da bir başkası yine doğada görüp kuş kafesine koyup elle kurutulmuş karides vererek beslemeye çalışıyor. Ve işin kötüsü beslediklerini sanıyorlar maalesef. Bu karides fikri petshoplardan cıkıyor heralde, ben de sırf bu yıl 3 vakaya sahit oldum.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grommash 50 Posted September 18, 2016 Yemen değil Akdeniz bukalemunu. Özel beslediğim bukalemun lafının yalan olduğu görüntüden belli. O yüzden bunu Türkiye'de bukalemun bakımı başlıklı bir konuda paylaşmak biraz yanlış gibi. En güzel başlık Bahtsız bukalemunlar olabilir. Bana bile yılda 10-15 Akdeniz bukalemunu buldum diye mesaj-arama geliyor. Ben ne kadar bıraktırmaya çalışsam ve başarılı olsam da bir başkası yine doğada görüp kuş kafesine koyup elle kurutulmuş karides vererek beslemeye çalışıyor. Ve işin kötüsü beslediklerini sanıyorlar maalesef. Bu karides fikri petshoplardan cıkıyor heralde, ben de sırf bu yıl 3 vakaya sahit oldum.. Kurutulmuş karides hayatımda gördüğüm en dandik yem sanırım samandan farkı yok Pet shopların sahtekarlığı abi aynen öyle Quote Share this post Link to post Share on other sites