Montium 59 Posted November 20, 2014 Tuataralar her ne kadar kertenkeleye benzeseler de timsahların kertenkele olmadıkları gibi farklı, kendilerine özgü bir bilimsel gruba aittirler. Kafalarının üstündeki üçüncü bir göz ile ışığı algılayabilir ve böylece avcı hayvanlar arkadan yaklaşırsa gölgelerini fark edip kaçabiliyorlar diye tahmin ediliyor. Örnek fotoğraf: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tuatara Quote Share this post Link to post Share on other sites
Halelujah 0 Posted November 23, 2014 Çok agresif bir canlı Avustralya gibi izole bir kıtada diğer Avustralya yerlisi hayvanlar gibi ilginç evrimler geçirmiş.Ev ortamında zor olur bence çünkü eski olmalarından gelen bir aptallıkları ve çok agresiflikleri var.Beardedlarda da 3.göz olayı var ayrıca diye biliyorum.Belki akrabalardır Yabancı ülkelerde belki bulunabilir ama İngilizlerin Tarantula forumunda Tuatara arıyorum diyen vardı.Birisi dalga geçer gibi ''Haaa ?,iyi şanslar sana'' demiş sanırım bu yorumdan bulunması zor olduğu sonucuna varabiliriz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batutanker 0 Posted November 23, 2014 Bulunması inkansız gibi birşey neticede avrupadaki üreticilerde yok amerikada olanlar var fakat avustralyada yaşasak ancak oralarda üreticiler olabilir. 3. Gözde çoğu sürüngende var bunlar ama tuataranınkisi en gelişmişi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batutanker 0 Posted December 12, 2014 2010 yılında ozel bir hayvanat bahcesine amerikadan uramostyx diye gosterip getirtmiştik. fakat 1,5 ay sonra öldü malesef. canlı gormek nasip oldu. aslında görsellik açısından çok özel bir canlı degil fakat turleri ciddi tehdit altında cb si varmı peki gerçekten yoksa illaki wc mi bulunabiliyor ben hiç besleyeni göremedim internette. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Montium 59 Posted December 12, 2014 2010 yılında ozel bir hayvanat bahcesine amerikadan uramostyx diye gosterip getirtmiştik. fakat 1,5 ay sonra öldü malesef. canlı gormek nasip oldu. aslında görsellik açısından çok özel bir canlı degil fakat turleri ciddi tehdit altında cb si varmı peki gerçekten yoksa illaki wc mi bulunabiliyor ben hiç besleyeni göremedim internette. Altta linki olan sitede "... you’ll never own one. They are strictly protected and never allowed out of their home country anymore." yazıyor. Yani sanırım yetkili kuruluşlardan ve Yeni Zelanda hükümetinden onay alınırsa beslenebiliyor sadece. Onay almak için de üretim yapacak bir resmi kuruluş olmak lazım herhalde, bir hayvanat bahçesi mesela. :sigara: Bize Tuatara yok yani, doğasında güzeller. http://www.reptilesmagazine.com/Lizard-Species/Tuatara/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Montium 59 Posted July 25, 2015 Ben çok cahillik etmişim. Tuataralara gerekli değeri verip okumamışım pek. Meğersem hem 100 yıldan uzun yaşayabiliyorlarmış hem de kuyrukları koparsa yeniden uzuyormuş (eskisi kadar uzamıyor galiba, başka uzuvları da bu özelliğe sahip mi bilmiyorum). 111 yaşından yaşlı olduğu söylenen erkek tuatara Henry hâlâ üreyip çocuk sahibi olabiliyor bile. :şok: :matrix: Burada tuatara fotoğrafları var doğal ortamından, kuyruğu yeniden uzamış bir tane de var: http://www.ryanphotographic.com/tuatara.htm Bu da Prens Harry hazretlerinin Southland Museum and Art Gallery ziyareti ve eline aldığı, kraliçeden de yaşlı geniş aile babası Henry ile ilgili bir haber :arştır: : http://www.odt.co.nz/news/dunedin/341765/locals-enjoy-prince-even-tuatara-namesake 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
diablo 16 Posted August 25, 2015 Ben atlamışım bu konuyu. Vay be. 111 yaş olayı ilgimi çekti. Kaplumbağalar gibi. Bu fotoğrafta hoşuma gidenlerden.. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Orhi Borhi 11 Posted October 25, 2019 Yalnız canlı 👌MAMA MİA👌 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yetkin 248 Posted January 14, 2021 Pangeanın dağılması ve kretase yok oluşu ile soyu nerdeyse tamamen tükenmiş kertenkelelerden daha eski Sphanodontia grubunun kalan son üyesi bu açıdan çok değerli bir canlı bence daha ayrıntılı bilgi için şu videoyu da izleyebilirsiniz: 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites