-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By ravenouscortex
Latince İsmi: Pamphobeteus sp. Cascada
Doğal Yaşam Alanları: Ekvador, Güney Amerika'nın batısı
Boyut: Vücut uzunlukları 8-9cm, bacak açıklıkları 20 cm'ye kadar büyüyebilir.
Yaşam Süresi: Erkekler ortalama 3-5 yıl, dişiler ise 15 yıldan fazla yaşam süresine sahiptir.
Dış Görünüş ve Cinsiyet ayrımı: Slingler turuncu abdomen üzerinde siyah üçgen desenlere ve mavimsi gri bir karapaksa sahiptir. Juvenile boyuta geldikçe karapaks kısmına açık pembe renkte desenler oluşur ve abdomendeki siyahlıklar yayılmaya başlar. Yetişkin dişiler kahverengi-siyah vücut rengine ve kırmızı abdomen kıllarına sahiptir, erkekler ise mor femur ve karapaks desenlerine kavuşur.
Büyüme Hızı: Orta - hızlı. L2 olarak edindiğim canlı 6 ayın sonunda 4 kabuk atarak aşağıda gördüğünüz juvenile boya ulaştı. Bu süre ortam sıcaklığına göre değişebilir, ideal sıcaklık aralığı 22-28°C'dir.
Davranış: Dış etkenlere karşı ürkek ama yeme karşı iştahlı ve atiktir. Sling ve juvenile evrede fırsatçı kazıcı, adult boyda klasik new world (yeni dünya) yer türü davranışları gösterir. Kışkırtıldığında kaçmaya veya abdomeni havaya kaldırıp bombalama pozisyonuna geçmeye eğimlidir fakat devam edildiğinde tehdit pozisyonuna girmekten kaçınmaz, yine de her canlının kendine has karakterinin olduğunu unutmamak gerek. Başlangıç türü olarak uygundur fakat ülkemizde bulunması zordur.
Teraryum: Yetişkin canlılar için 40L saklama kabı veya 60*40*18 boyutlarında bir teraryum kullanabilirsiniz. Fırsatçı kazıcı oldukları için yavruluk döneminde kendi boyu kadar torf koyarsanız kendine uygun bir mağara oluşturacaktır. Teraryumda hem nem tutması hem de dekorasyon amacıyla yosun kullanabilirsiniz. Ayrıca yükseğe tırmanıp düşerek kendisini yaralamaması için sığ bir teraryum kullanmalısınız.
Nem, Havalandırma ve Sıcaklık: Hafif nemli ortamı severler, benim canlım fısfıs yaptığım bölgede durmayı seviyor. Kabın üçte birini nemli tutmanız yeterli olacaktır, isteğe göre su kabı da kullanabilirsiniz. Nemli ortamın küfe sebep olmaması adına kabın yanlarına çapraz havalandırma açmanızı öneririm, ayrıca nemin buharlaşması ve havalandırmaya yarıdmcı olması için kapak kısmına da delik açmak gerekir. Daha düşük derecelerde de yaşayabilmelerine rağmen 22-28°C aralığında tutmanız düzenli büyüme için önemlidir.
Kullanığım Kaynaklar:
https://www.giantspiders.com/species/pamphobeteus-spp/
https://www.thetarantulacollective.com/caresheets/pamphobeteus-sp-platyomma
-
By ozge09
Bukalemunum deri değişim döneminde şu anda. Az yemek yiyor bikaç kerede kustu. Kendi ayakları üstünde bile zor duruyor. Göz refleksleride çok yavaş. Birden böyle oldu neden olmuş olabilir???? Daha dün çok iyiydi.
-
By mutlu
Yılanımı 2.5 yaşında, 65 cm civarı olarak cidden olmaması gereken bir boyda sahiplendim. Sonrasında düzenli besleme ve ortam ile istikrarlı bir büyüme elde ettim.
Fakat şu ilk Corona Yasaklarında beslenmesi ciddi bir sekteye uğradı. Sonrasınsa benim taşınmam ile daha da kötüye gitti ve yaklaşık 6 ay aşırı düzensiz beslendi. Sonrasında rayına bir şekilde oturtsamda vücudu olması gerektiği gibi kare değil, üçgen bir formda, ayriyetten kafa ve boyun kısmı vücuduna göre küçük ve sıska kaldı. Daha detaylı olarak yardımcı olmak isteyenler olursa özelden çeşitli fotoğraflar ve beslenme çetelesini atabilirim. Teşekkürler.
~4 yaşında dişi 152cm 2740gr Boa C.
~135x45x45 cage - dondurulmuş beslenme
-
By tunecchi
2 dişi 2 erkek panda mice almayı düşünüyorum beraber bakabılırmıyım aynı yaşam alanında ya da erkekleri ayrı dişileri ayrı bakmammmı daha iyi olur (aşırı üremeden)
-
By Burak_
Birkaç hafta farklı yerlerde araştırma yaptıktan sonra nigrita yılan bakımı hakkında temel bilgileri öğrendim fakat sonuçta bir canlı bakıcam ve saçma bir yanlış yaparak sağlığına zarar vermek ya da ömrünü azaltmak istemiyorum şansa bırakmak da istemiyorum o yüzden öğrendiğim her şeyi madde madde yazıcam forumdaki bu konuda özellikle nigrita hakkında bilgili, besleyen kişiler eksikliklerimi, fazlamı, doğrumu ve yanlışımı söylerse hobiye yavaştan girmek istiyorum.
• Nigritalar ortalama 20 yıl yaşar ve 1.80 boyuna kadar uzayabilirler
• Yemek konusunda seçici değillerdir ağırlıklı olarak donmuş yavru fare ile beslenmesi gerekir ama besin çeşitliliği olsun diye arada tavuk, civciv, bıldırcın, yumurta da yiyebilirler
• Yavruyken haftada bir donmuş yavru fare verilir tüysüz olandan, yılan biraz büyüdükten sonra da en az 10 günde bir 2 yavru fare verilir. Tamamen yetişkin olduktan sonra ise 10 günde 1 yetişkin donmuş fare ile beslenir
• Donmuş fareyi vermeden önce sıcak suda bekletip buzunu tamamen çözüp sıcak olmasını ve yılanın daha rahat yiyecek olduğunu anlaması için kaynar suya batırılıp çok az bekletilebilir hayvanın ağzını yakmadan ya da kaynar su bırakmadan
• Teraryumu ortalama 1 metre bir akvaryum ile sağlanılabilir, bir uca ısıtıcı ped koyulur diğer uca içine girebileceği büyüklükte bir kap su koyulur (Isıtıcı pedin ayarını ve suyun kaç günde bir değiştirilmesi gerektiğini bilmiyorum) zemine havlu kağıt veya "Snake bedding" koyulabilir (Bunu da bilmiyorum ne sıklıkla değişilmesi lazım)
• Teraryumu güneş ışığından korumamız lazım teraryum ışığıyla gece gündüzü yaşatmamız lazım (Gece gündüz konusunda emin değilim ve hayvanı kurutmaması için hangi ampulü tercih etmeliyim)
• Yavru nigritaların piyasa fiyatı hakkında bilgim yok 1000tl civarı olarak biliyorum
Umarım yanlışım yoktur, varsa da az vardır bu konudaki verdiğim temel bilgilerin eksiğini fazlasını doldurkuktan sonra umarım ben başta olmak üzere hobiye nigrita ile başlayacak kişilere iyi ve doğru bir rehber olur çünkü gördüğüm kadarıyla ball, corn, milk türü yılanların çok daha yaygın olması sebebiyle onlara kıyasla nigritalar için o kadar da bilgi yok internette şimdiden bilgisini eksik etmeyen hobicilere çok teşekkür ederim
-