Jump to content
Berkay Cambaz

Cambazoglu Berkay

Önerilen İletiler

 Merhaba sayın reptula ailesi, pomphobetus cinsi tarantulayla başladıgim bu hobiyi benimsedim ve neredeyse alabildigim tüm canlilarin tecrubelerini edindim. Bu hobiye gönül vermis insanlarin yardimi oldukca yuksek faktörü oldu özellikle enes abimin. Enes abimden Versicolor almıştım ve bu eşsiz canlınin tecrubesini enes abim sayesinde tatmistim ayni zamanda guray abim sercan abim ve ismini kalbimde sakladigim abilerimin katkısı bu hobiyi git gide yayginlastirdi. Lise öğrencisiyim. Adım Berkay. Arkadas çevremde farkli ama bu grupta siradan bir kisiyim :) Istanbulda yasiyorum. Istanbulda olupta arkadas olmak isteyen olursa kapım her daim açık bu kadar kendimi tanıttığımi dusunuyorum. Iyi gunler diliyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: zeynepdalar
      Merhaba. Ben Zeynep Dalar. 15 yaşındayım. İstanbul’da yaşıyorum. Her türlü hayvanı çok seviyorum ve uzun zamandır gecko istiyordum. Bakımı hakkında her türlü bilgiyi biliyorum. 
    • Yazan: Arzu Yalman
      Merhabalar,
      Ben Arzu Yalman,42 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum daha önce hiç sürüngen beslemedim ancak kedi,köpek,tavşan hamster her türlü balık,kümes hayvanı gibi bir çok türde hayvan besledim crested geckolar uzun zamandır araştırdığım ve istediğim ancak Türkiye'de güvenilir bir üretici bulamadığım için alamadığım bir canlıydı.Bu canlıya gerekli ekipmanları sağlayabileceğimi düşünüyorum şimdiden her şey içim teşekkürler.
    • Yazan: Gokhanuzumlu
      Merhabalar,Ben Gökhan Üzümlü İstanbul'da oturuyorum ve 44 yasindayim daha once bir kere leopard gecko baktim ancak hic bir crested gecko bakmadim ancak yeterli bilgiye sahip oldugumu dusunuyorum.
      Teşekkürker.çekiliş için herkese iyi şanslar
    • Yazan: ecem şimal.üzümlü
      Merhaba ben Ecem Şimal Üzümlü,
      İstanbulda ailemle yaşıyorum,16 yaşındayım Vefa Anadolu Lisesin'nde okuyorum,doğa ve doğaya dair her şeyi çok seviyorum.Ailem de aynı şekilde her turlu canlıyı çok sever ve evde hayvan beslememe izin verirler.Yaklasik 1 yil arkadaşımın bana verdiği bir iguana besledim ancak hiç gecko beslemedim buna rağmen haklarında 3-4  aydır bir araştırma yaptım ve tereryum kurulumu,besleme ve sagliklari hakkinda yeterli bilhim oldugunu dusunuyorum.
      Crested Geckolar hakkında bildiğimiz bilgileri vermemizi istemissiniz:
      Öncelikle Crested Geckolar gececil canlilardir ve gunduzleri genelde saklanip(bu yuzden tereryumlarinin en ust kisminda magara bulunmalidir)geceleri avlanirlar,tırmanma konusunda oldukça iyidirler bu yüzden bir crested gecko 'nun tereryumunda mutlaka dal ve bitkiler olmalıdır,tereryum sicakligi sabahlari bu 26-28derece olmalıdır. Geceleri ise sicaklik 22derece olmalıdır tereryumu ısıtmak için ısıtıcı mat soğutmak için ise bilgisayar fanı kullanılabilir,taban malzemesi olarak torf kullanılır,nem %60 oranında olmalıdır bu yüzden gun de en az iki defa tabana şu puskurtulmelidir,beslenme için ise unsurdu ve cırcır böceği verilebilir ayrıca meyve de yerler muz püresi şeftali püresi nektari  püresi verilebilir tereryum boyununenine gore daha uzun olması gerekir.
      Crested geckolar hakkındaki bilgilerim bunlar eğer eksiğim var ise ogrenebilecegimi ve uygulayabilecegimi dusunuyorum tereryum kurumu için ayirabilecegim miktar 1200-1300 arasi ancak eğer mühim bir şey olursa üzerine biraz daha para koyabilirim.Cekilis için herkese iyi şanslar diliyorum.tesekkurler

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×