Jump to content
bozbirbaykus

Neden Sürüngen Hobisi ?

Önerilen İletiler

İyi geceler Reptula ailesi. Size merak ettiğim ve üzerinde uzun süredir düşündüğüm bir soru sormak istiyorum. Bildiğiniz üzere sürüngen, eklembacaklı gibi egzotik türleri besleyen insan sayısı çok fazla değil. 'Şu anda beslemekte olduğunuz veya beslemek istediğiniz canlı ve bu canlıyı beslemeyi seçmenizdeki sebepleri' benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

tarihinde bozbirbaykus tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kara kaplumbağası beslemek istiyorum.

 

- Tüysüz olmalarından dolayı,

Köpekleri çok severim eskiden köpekte besledim ama günde 2 kere sabah akşam gezdirme durumu. Terastaydı ama çok soguk havalarda eve aldığımızda tüy dökmesi ve kendine has kokusu vs. herkesin hoşuna gitmeyebilir.

- Gürültüsüz olmalarından dolayı.

Beslenen canlı kurbağa ise anca bazen vıraklar, kertenkeleler ses çıkarmaz, tarantulalar zaten dertsiz tasasız en kolay canlılar.

- Belli bir alanda olmalarından dolayı.

Kedi, köpek gibi evde serbest takılmalarına gerek yok, ortalığı dağıtmaz eşyaları kemirmezler. Teraryuma koy yemini, uvb gerekiyorsa uvb, sıcaklık gerekiyorsa sıcaklık, nem gerekiyorsa nemine bak tamam ( Zaten bunlarla da uğraşmazsak çok çok sıkıcı olurdu)

 

Sürüngenler işte güzel canlılar :)

 

tarihinde cascocass tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Genel olarak Tarantula için konuşucak olursam eğer beslemiş olduğum türlere görede her türün karakterlerinin farklı olması,beslenmeleri,kabuk değiştirmeleri ve onlarca detayın verdiği haz ( evet kesinlikle abartmıyorum her bir detayı farklı bir haz benim için ) insanda heyecan yaratan duygular oluşturuyor.Bunun yanında canlı ile bir bağ zaten kendiliğinden kuruluyor.Belki hobide çok eski olmasamda,ele alıp sevilecek bir canlı olmasada kesinlikle bana göre özel bir bağ yaratan her şeyiyle zevk veren bir canlı türü olduğunu söyleyebilirim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben tek bir türden bahsedeyim :D 

Hobiye başlama sebebim sadece ve sadece bukalemunlar idi. Onların o esrarengiz renk değiştirme huyları, dillerini mızrak gibi fırlatıp geriye çekmeleri, insanın yüzüne şapşal şapşal bakmaları.

Ve evinin bir kısmında gerçek bir orman habitatının bulunması beni cezbeden yönleri.

Hem de diğer bir çok canlıdan farklı olarak tüyleri yok, sesleri yok, ağır sorumlulukları yok.

Akvaryumdaki gibi sadece izleme ile kalmayıp ele de alabiliyorsunuz.

Bir iletişim oluyor yani aranızda.

Ayrıca çevremdekilerin benden olan beklentilerini karşılamam gerekirdi :muzdans:

Evde bukalemun besliyorum dediğimde senden de normal birşey beklenmezdi zaten diyorlar :hey:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İşyerinde can sıkıntısından internette takılıyordum, sözlüklerden birinde evde yılan beslemek diye bir başlık gördüm ''ulan dedim! niye olmasın''. Daha öncesinde çocuk yaşlardayken sincap, balık, tavşan, su kaplumbağası gibi canlılar beslemiştik. Evimizin salonunda bulunan uzun ince sehpanın bir tarafını koltuğun üzerine koyardım, kaydırak haline geldiği zaman balıkları onun üstünde kaydırır geri suya atardım :D Hayvanlarla uzun zamandır haşır neşirdim yani ancak egzotik canlılar için anlattığım gibi bir tesadüfün olması gerekiyormuş, o şekilde başladım. Birçok sürüngen ve eklem bacaklı besledim, onlar hakkında ne bulursam okurum, öğrenmenin sonu yok ve son olarak özellikle yeni başlayan arkadaşlardan okumalarını, bilgi edinmelerini, canlı almadan önce tüm gereksinimlerini temin ettikten sonra canlıyı almalarını, ne olursa olsun onların da bir can olduğunu ve buna göre davranmalarını rica ediyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sakallı Ejder :D

 

Vallahi bende çoook uzun zamandır istiyordum sadece videolarını izlemekle yetiniyordum rc model drone diecast model ve tatlı su balık camiası içerisinde aktifim ama hep aklımda sürüngen ama sakallı ejder olmalı diye istek vardı en sonunda bu istek beni sardı ve kaynakları araştırdım bir çok forum güncel değildi sonra Sürüngen dostları kanalını buldum oradan burası ve evet hayalim gerçekleşecekti şuan yapım aşamasında olan Kendimi Hazır Hissetmem İçin Yardım Edin konu başlığında sordum soruşturdum ve halen daha devam ediyorum lakin iş yoğunluğum sebebiyle paylaşım yapamıyorum en yakın zamanda yapılan işleri paylaşacağım fotoğraflar hazır 

 

bu da böyle bir hikaye işte :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: nizar
      yasal sürüngenler hakkında pek bir bilgi yok gibi forumda olsa bile eksik yada çok eski 
    • Yazan: İrfab
      5 Aylık ball pythonumu bikaç denemeden sonra kabul etmeyince ilk kez assist feeding ile besledim üzerinden 3 hafta geçti tekrar denedim ancak yine kabul etmedi ısıtıcı pedi var ancak şehir dışında kaldı oda sıcaklığı 24-27 derece arasında ve kısa süreli tatil sebepli bir bölge değişikliği yaşadı bunlarla bir ilgisi var mıdır. Tekrar ne zaman denemeliyim, kabul etmezse tekrar assist feeding yapmalı mıyım? cevap verirseniz çok sevinirim
    • Yazan: İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?
    • Yazan: Egemen27
      Merhabalar, ailem ve ben yakın tarihte ilk sürüngenimizi sahiplendik. Kendisi sağlıklı bir Leopard Gecko ve gerçekten çok sevdiğimiz bir aile ferdi gibi oldu bize. 
      Bu sene Üniversiteye gidiyorum. Gideceğim Üniversite yaşadığım şehirde olduğu için taşınmamayı ve koleksiyonumu genişletmeye karar verdim. Zaten ailem de hevesli 😂.
      Şu an aslında Fire Skink düşünüyorduk. Fakat almadan ve her şey kesinleşmeden önce sormak istedim. Türkiye'de üreticisini kolayca bulabileceğim başka ne türler var ? Yılanları özellikle çok seviyorum. Ball Python ve Western Hognose favorilerim fakat ne bulursam atlayacak durumdayım. Eğer bulursam yemini (tahminen kemirgenleri) nereden bulabilirim ?
      Özellikle dondurulmuş istiyorum. Bilgilendirebilecek olan var ise veya tavsiyesi olan lütfen yazsın şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: Egemen27
      Merhabalar. Hobinin genç ve yeni bir üyesiyim. Bir Leopar Gecko sahibiyim ve elimde böcek kolonileri var. 32 litrelik bir akvaryumum var ve içine ne koyabileceğimi düşünüyordum. Açıkçası hayvanın sağlığı benim için en önemli şey. Çok küçük olması nedeniyle herhangi bir sürüngen almayı düşünmüyorum. Başka bakabileceğim böcekçil hayvanlar var mıdır diye sormak istedim. Önerilerinize açığım ve şimdiden teşekkürler.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×