Jump to content
BerkeAyt

Fuzzy Yerine Yem Olarak Ne Verebilirim?

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba, ankara da fuzzy bulamadığım için bi türlü yılanıma alamadım,sipariş ettim başka bir ilden ama haftasonu dolayısıyla geç gelicek, ve haftasonu yemlemem lazım(corn snake 40-45cm civarlarında)fuzzy yerine verebileceğim kolaylıkla bulabileceğim bir öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

BerkeAyt, Bir saat önce yazdı:

Arkadaşlar merhaba, ankara da fuzzy bulamadığım için bi türlü yılanıma alamadım,sipariş ettim başka bir ilden ama haftasonu dolayısıyla geç gelicek, ve haftasonu yemlemem lazım(corn snake 40-45cm civarlarında)fuzzy yerine verebileceğim kolaylıkla bulabileceğim bir öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Güzel kardeşim keşke yemini , teraryumunu , ısıtıcı pad ini hazır etmeden hayvanı edinmeseydin keşke ama neyse artık olan olmuş Ankarada bulabilir misin bilmiyorum ama  Eren abiye sor istersen elinde var mı diye 0505 636 69 69 sitesi de http://ankaracanliyem.com/Anasayfa , internete yazdığın zaman

-İzmirden Doydumm adlı firmaya

http://surungenyemidoydumm.com/ilan/fuzzy-donmus-fare---Ozel-vakumlu-ambalajinda---turkiye-geneli-gonderilir-736649

ulaşabilirsin nacizane tavsiyem eren abide yoksa en hızlı şekilde izmirden en azından bir paket sipariş vermen, ankaradan bulana kadar hayvancağız aç kalmasın

Rutheniu, 44 dakika önce yazdı:

Güzel kardeşim keşke yemini , teraryumunu , ısıtıcı pad ini hazır etmeden hayvanı edinmeseydin keşke ama neyse artık olan olmuş Ankarada bulabilir misin bilmiyorum ama  Eren abiye sor istersen elinde var mı diye 0505 636 69 69 sitesi de http://ankaracanliyem.com/Anasayfa , internete yazdığın zaman

-İzmirden Doydumm adlı firmaya

http://surungenyemidoydumm.com/ilan/fuzzy-donmus-fare---Ozel-vakumlu-ambalajinda---turkiye-geneli-gonderilir-736649

ulaşabilirsin nacizane tavsiyem eren abide yoksa en hızlı şekilde izmirden en azından bir paket sipariş vermen, ankaradan bulana kadar hayvancağız aç kalmasın

Hocam her şeyi tam zaten 3 kere de yemledim aldığımdan bu yana ama Ankara’da aldığım yerden tekrar almak isteyince elinde olmadığını belirtti 2 gün önce de foruma ankarada alabileceğim yerleri sordum ama maalesef cevap alamadım bu bağlamda bu tarz bi sıkınti doğdu maalesef.

BerkeAyt, 2 dakika önce yazdı:

Hocam her şeyi tam zaten 3 kere de yemledim aldığımdan bu yana ama Ankara’da aldığım yerden tekrar almak isteyince elinde olmadığını belirtti 2 gün önce de foruma ankarada alabileceğim yerleri sordum ama maalesef cevap alamadım bu bağlamda bu tarz bi sıkınti doğdu maalesef.

Dostum kusura bakma ben yılanı yeni aldın o gelicek ve henüz yem bulamadın diye anladım biraz değil fazlasıyla yanlış anlamışım😂 hakkını helal et 

Rutheniu, 3 saat önce yazdı:

Dostum kusura bakma ben yılanı yeni aldın o gelicek ve henüz yem bulamadın diye anladım biraz değil fazlasıyla yanlış anlamışım😂 hakkını helal et 

Estagfrullah hocam helal olsun😂

Bana özelden de yazmışsın sanırım ama orda da dediğim gibi alternatif aramana pek gerek yok 1 hafta rahatlıkla idare edebilir :) 

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By hacıhayri
      Chinchilla
      (Ülkemizdeki telafuz Şekliyle Çinçilya, Şinşilya, Çinçilla, Çinçila)

Bilimsel Sınıflandırma

Genel Tür:    Hayvan

Şube:    Chordata

Sınıf:    Memeliler

Sipariş:    Rodentia

Aile:    Çinçillagiller

Cins:    Chinchilla 

Bennett , 1829

Chinchilla chinchilla   Chinchilla lanigera  
      Chinchilla Üreme 

1. Cinsel Olgunluk

•    Dişiler: 4–6 aylıkken cinsel olgunluğa ulaşır, ancak sağlıklı gebelik için en az 8 aylık olmaları önerilir.
          •    Erkekler: 5–7 aylıkken üreme yetkinliği kazanır.

2. Çiftleşme Dönemi

•    Chinchillalar mevsimsel üreyen hayvanlardır. Genellikle Kasım – Mayıs ayları arasında çiftleşirler.
          •    Çiftleşme zamanı, dişinin kızgınlık (östrus) döneminde olur. Bu dönem 30–40 gün arayla tekrar eder ve 2–3 gün sürer.

3. Çiftleşme Davranışları

•    Dişi kızgınlıkta huzursuz, hareketli olabilir.
          •    Erkek dişiyi kovalar, üzerine atlar.
          •    Başarılı bir çiftleşme sonrası yerde tüy yumağı görülebilir.

🍼 Gebelik ve Doğum

4. Gebelik Süresi

•    Chinchillalar'da gebelik süresi oldukça uzundur: 105–115 gün (yaklaşık 3,5 ay).
          •    Bu nedenle yılda genellikle 1–2 kez doğum yaparlar.

5. Yavru Sayısı

•    Ortalama 1–3 yavru doğar (nadiren 5).
          •    Yavrular gelişmiş halde doğar:
          •    Tüylüdür,
          •    Gözleri açıktır,
          •    Doğumdan birkaç saat içinde yürüyebilirler.

6. Emzirme

•    Anne, yavrularını 6–8 hafta boyunca emzirir.
          •    Bu süre içinde yavrular hızla gelişir.

👶 Yavru Bakımı

•    Yavrular anneye çok bağımlıdır, ilk günlerde fazla elle tutulmamalıdır.
          •    Doğum sonrası kafes sessiz, güvenli ve temiz tutulmalıdır.
          •    Anne, yeterli besin almazsa yavruların gelişimi zayıf kalır.

⚠️ Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.    Akraba çiftleşmesinden kaçınılmalı (genetik hastalık riski).
          2.    Çok sık doğum anne sağlığını bozar. En az 6 ay ara verilmelidir.
          3.    Gebe dişiler stresten korunmalı (yüksek ses, ani hareket, sık taşınma zararlıdır).
          4.    Doğum sırasında sorunlar yaşanırsa veteriner desteği şarttır.

.

.

CİNSİYET AYRIMI;

RENK VARYASYONLARI

GERÇEK KALİTELİ KÜRK RASYONU YEM KARIŞIMI

Chincilla Yemi Yapım Listesi 67 Farklı Tohum Karışımı !

İçindekiler;

1-)Buğday
      2-)Arpa
      3-)Yulaf
      4-)Mısır
      5-)Ak Darı
      6-)Pirinç
      7-)Yeşil Mercimek
      8-)Kırmızı Mercimek
      9-)Beyaz Çekirdek
      10-)Siyah Çekirdek
      11-)Kabak Çekirdeği
      12-)Fiğ
      13-)Burçak
      14-)Bakla
      15-)Bezelye
      16-)Soya 
      17-)Kolza
      18-)Kenevir
      19-)Haşhaş
      20-)Keten
      21-)Aspir
      22-)Kaliteli Karışık Muhabbet Kuşu Yemi
      23-)Kaliteli Karışık Kanarya Yemi
      24-)Kaliteli Buğdaysız Güvercin Yemi (vividbird)
      25-)Rapiska
      26-)Çılbır Tohumu
      27-)Fasulye
      28-)Fındık
      29-)Fıstık
      30-)Ceviz
      31-)Süpürge Tohumu
      32-)C.P. Etlik Tavuk Peleti
      33-)C.P. Yumurtalık Tavuk Peleti
      34-)C.P. Kuzu Büyütme Peleti
      35-)C.P. Buzağı Büyütme Peleti
      36-)C.P. Hindi Peleti
      37-)Kaz Peleti
      38-)Yonca Peleti
      39-)Chia Tohumu
      40-)Ruşeym
      41-)Kinoa
      42-)Kaliteli Kuru Köpek Maması
      43-)Kaliteli Kuru Kedi Maması
      44-)Havuç Tohumu
      45-)Ispanak Tohumu
      46-)Yonca Tohumu
      47-)Turp Tohumu
      48-)Mavi Haşhaş Tohumu
      49-)Hindibaba Tohumu
      50-)Çim tohumu
      51-)Marıe Thistle Tohumu
      52-)Balkabağı Tohumu
      52-)Kurutulmuş ebegümeci
      53-)Kurutulmuş Top kekik
      54-)Sorgum
      55-)Maş Fasülyesi
      56-)Kurutulmuş Melas Küspesi
      57-)Keçi Boynuzu
      58-)Kurutulmuş Kuşburnu
      59-)Kurutulmuş Kiraz
      60-)Kurutulmuş Dut
      61-)Kurutulmuş AynıSefa Çiçeği
      62-)Kurutulmuş Dar Yapraklı Sinirli Ot
      63-)Kurutulmuş Çilek Yaprağı
      64-)Susam
      65-)Deve Dikeni Tohumu
      66-)Zerdeçal
      67-)Yucca Schidigera

PİYASADA DOLAŞAN SIRADAN ÜRETİCİ YEM RASYONU;

Standart Sıradan Yem Formülü ( 10 kg için )

1 kg. Yonca unu veya GRANÜL şeklinde değişik otlar 2.5 kg. Kaliteli bir kuzu yemi 1.5 kg. Yulaf 1.2 kg. Kırılmış mısır 1.2 kg. Kırılmış buğday (elek altı da olabilir) 1 kg. Kaba kepek 600 gr. Kuru üzüm (elek altı da olabilir), mümkünse yıkanıp tekrar kurutulmalı 500 gr. Çiğdem (kaliteli ve dolgun) 100 gr. Kabak çekirdeği (küçük ve tuzlu) 200 gr. Fiğ (kırılmış olması tavsiye edilir) 200 gr. Burçak  
      Chinchilla İçin Kullanabilir Kuru Otlar

KURU OTLAR YONCA HARİÇ HER GÜN SINIRSIZ SÜREKLİ ÖNLERİNDE OLMALIDIR YONCA HAFTADA 1 VEYA 2 KERE VERİLEBİLİR FAZLA VERİLMESİ SAKINCALIDIR!

KURU TİMOTY (BROM) OTU

Kuru Brom otu nedir?

Bromus , kendi kabilesi Bromeae'de sınıflandırılan büyük bir ot cinsidir . Bunlar yaygın olarak bromlar , brom otları , hile otları veya satranç otları olarak bilinir. Bilimsel literatürdeki tür sayısı tahminleri 100 ila 400 arasında değişmektedir, ancak bitki taksonomistleri şu anda yaklaşık 160-170 tür tanımaktadır.

KURU ÇAYIR OTU
      KURU Çayır Otu Nedir?
      Çayır otları, uzun zamandır hayvan yemi olarak kullanılan, yeniden tohumlanan yıllık ve çok yıllık otsu bitkilerin bir karışımıdır. Mera veya çayırda birlikte yetiştirildiğinde, bu derin köklü otlar, ot benzeri sazlar ve kamışlarla birlikte, çeşitli ve dayanıklı bir bitki topluluğu oluşturur.

KURU YULAF SAMANI

KURU Yulaf Samanı Nedir?
      Yulaf samanı, hasat edilen yulaftan geriye kalanlardır. Yulaf samanı iki türdür. Yulaf samanı yeşil renkte olan ve sarı renkte olan. Yeşil rengindeki yulaf samanı henüz tam olgunlaşmamış yulafın hasat edilmesinden elde edilirken sarı rengindeki yulaf samanı olgunlaşmış yulaftan elde edilmektedir.

KURU ARPA SAMANI

KURU ARPA SAMANI NEDİR?
      Arpa samanı protein açısından buğdayla kıyaslandığında daha besleyici ve hayvanların daha iyi gelişmesini sağlar. Arpa samanı daha doyurucu besin içeriklerine sahiptir. Buğday samanı ile yeterli seviyede besleyemediğiniz hayvanlarınızı arpa samanıyla daha verimli biçimde besleyebilirsiniz.

KURU BUĞDAY SAMANI
      KURU Buğday Samanı Nedir?
      Buğday samanı, tahıl üretiminde tane ve saman ayrıldıktan sonra buğdayın yan ürünüdür. Buğdayın kuru sap kısmından oluşur. Buğday samanı, piroliz için cazip hammaddelerden biridir. Bunun nedeni, yüksek bolluğu ve yaygın bulunabilirliğidir.

KURU RYEGRASS SAMANI
      KURU Ryegrass Nedir?
      Ryegrass olarak da bilinen Lolium Multiflorum, geniş yapraklı , çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir. Özellikle süt verimini arttırdığından dolayı çiftçiler tarafından süt otu olarak adlandırılsa da yaygın bilinen adı Reygras 'tır. Enerji ve protein değeri çok yüksek olan reygras, kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir.

KURU YONCA SAMANI
      Kuru Yonca Samanı Nedir?
      Bu, hayvancılık için en kaliteli yemlerden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda bir ticari üründür. Özellikle gebe veya emziren hayvanlar ve iş hayvanları için idealdir. Besin İçeriği Yüksek protein ve kalsiyum içerir. Haftada 1 veya 2 kere Tam Kurutularak verilmelidir!

KURU MARALFALFA SAMANI
      KURU MARALFALFA SAMANI
      Maralfalfa, "Pennisetum sp." olarak bilinen bir bitki türüdür. Bu bitki, özellikle hayvan yemleri üretimi için yetiştirilir. Sıcak ve nemli bölgelerde üretilir. Ana kullanım alanı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için yem olan maralfalfa otunun yaprakları ve sapları yüksek besin değerine sahiptir.

TUZ VE MİNERAL İHTİYAÇLARI

Chincillaların kafesinde mutlaka mineral block yalama taşı bulunması gereklidir ihtiyaç halinde hayvan her an kullanabilmelidir benim tavsiyem ROYAL BLOCK 3 kg olanından alıp kırıyorum kafesine asıyorum bütün şekilde koyarsanız üzerine dışkılayacağı için kullanılmaz hale gelir kırarak her kafes değişiminde küçük parçalar halinde verebilirsiniz.

İçerik: Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Mangan:152 mg, Kobalt: 15 mg, Çinko: 230 mg, Bakır:175 mg, Demir: 1.050 mg, Selenyum, İyot ve diğer besleyici unsurlar. İçeriğin tamamını görmek için lütfen ürün etiketine bakınız.

CHİNCİLLA BANYO YAPIMI VE KUM TÜRLERİ 

Chincilla Banyo Kumu Fahiş Fiyatlara Satılmaktadır Yukarıda Zaten Kullanılabilecek Volkanik Kumları Adlarını Sıraladım Bunu Herhangi Bir Maden Ocağından Komik Rakamlara Alabilirsiniz Veya Botanik Bitki Satıcılarından Uygun Fiyatlara Temin Edebilirsiniz Ve Bu Listenin Şampiyonu Olan ''Odun Külü'' Çoğu Pide Fırınlarından ÜCRETSİZ Temin edebilirsiniz Çoğu Pideci ''MEŞE'' odunu kullanır En iyi Odun Külü Meşedir.
      METAL 20-25 KGLİK BİR KOVAYI PİDE FIRININA GÖTÜRÜP O KOVAYI VERİN VE DIŞARIYA ATACAKLARI O ODUN KÜLÜNÜ SİZİN İÇİN O KOVAYA KOSUNLAR ERTESİ GÜN ALIN ARDINDAN BİRTANE UN ELEĞİ ALIP FIRINDAN ALDIĞINIZ KÜLÜ GÜZELCE ELEYİN MİCRONİZE ÜCRETSİZ BANYO KUMUNUZ OLMUŞ OLACAK EN DOĞAL EN SORUNSUZ EN KALİTELİ CHİNCİLLA KÜRKÜ İÇİN BANYO MALZEMESİ ''ODUN KÜLÜ'' DÜR 

Su İhtiyacları ;

Damacana Suyu Kullanılmalıdır Gün Aşırı Tazelenmelidir 

Bilyeli Kemirgen Suluğu Kullanılmalıdır Açık Kaplardan Su Verdiğiniz Taktirde dökerek Kendini Ve Kafesini Islatacaktır.

VİTAMİN TAKVİYESİ

Röhnfried Gervit-W

İÇERİK;
      Hangi Vitaminler Var?

Gervit-w multi vitamin ürününde canlının vücudunun ihtiyacına göre düzenlenmiş 18 adet vitamin bulunmaktadır.
      Bu vitaminler 1000 ml başına şu şekildedir :

Kolin klorür (3a890) 20.000mg, İnositol (3a900) 500mg, D-pantenol (3a842) 636mg, C vitamini 1000mg, L-karnitin (3a910) 42mg, K3 vitamini (3a710) 500mg , Niasinamid (3a315) 1500mg, B1 vitamini (3a820) 220mg, Riboflavin-5-fosfat ester monosodyum tuzu olarak B2 vitamini 1000 mg, B6 vitamini (3a831) / piridoksin hidroklorür 200mg, B12 vitamini / siyanocobalamin 1000 ug, Biyotin (3a880) 1000 ug, Folik, folik (3a316) 5.4 mg, A vitamini (3a672b) 1.000.000I.E., D vitamini (E671) / D3 vitamini 170.000IE, E vitamini (3a700) 2000 mg, Betain hidroklorür (3a925) 4.000 mg  

Kullanımı ;

100 ml suluğa 20 damla koyunuz 24 saat geçmeden geri alıp normal su koyunuz.

DİŞ BAKIMI VE SAĞLIĞI

Çinçilyalarda diş sorunu sıklıkla görülmektedir genel olarak dişleri yaşam boyu uzamaya devam eder bunu bir kaç ürün ile kontrol altına alabiliriz. Çinçilyalarda sürekli kafesin telini kemiriyorsa uzama başlamıştır hemen bir kaç ürün ile onu bu huyundan vazgeçirip normal düzene sokabiliriz

Çinçilyalarda meyve ağaçlarını kesip beyaz sirkeli su ile yıkayıp durulayıp kurutarak verebilirsiniz genel olarak kemirgenler meyve ağacı dallarını severek kemirirler başlıca şu ağaçların dallarını verebilirsiniz;
      elma, armut, ayva, kiraz, vişne, dut, kivi, şeftali, kayısı, ceviz, iğde dallarını güvenle verebilirsiniz.

Diğer Kullanabileceğiniz Ürün Önerileri de budur;

BARINMA/KAFES

Büyük boy Papağan veya Maymun Kafesleri Uygundur Ancak teller arası mesafe çok açık olmamalıdır çünkü aralardan kaçabilirler  altı ızgaralı raflı olursa taban malzeme değişimi açısından kolay olacaktır onun dışında rahat tırmanmaları açısından dikey değil de yatak telli kafesler tercih edilmelidir teraryum v.b tarz ürünler hava akışı açısından bu hayvanlarda uygun değildir

ÖZETLE MADDİ GÜCÜNÜZÜN YETTİĞİ EN BÜYÜK BOY KAFES ALIP VEYA YAPTIRMALISINIZ !!!!!!!!!

kafes örnekleri;

EGZERSİZ ÇARKLARI 
      Egzersiz Çarkları hayvan için önemlidir egzersiz çarkı olmassa hayvan yağlanır haraketleri azalır bir çok hastalıga davetiye çıkartır bu yuzden sincaplar için egzersiz çarkları zorundadır ama türkiyede malesef büyük ebatlarda yoktur sadece yurt dısında mevcut ben yinede marka ve boyut vericem sizlere internetten getirtirsiniz.

Raptor Wheels 16 inç

Kaytee Silent Spinner 12 inç

Silent Runner Pro 12 inç

Wodent Wheel 12 inç

Flying Saucer 12 inç

Trixie Exercise Wheels 33 cm

TABAN ALT MALZEMESİ 

Taban Malzemesi Olarak da  kokuyu ve çişi absorte etmesi için kedi kumu kullanılması gereklidir unutulmaması gereken tek şey en az kumun yüksekliği 5-8 cm olmasıdır ayda bir değişim yapmanız kafidir.

benim tavsiyem Ever Clean Fast Acting dir.

EKSTRA KOKU ÖNLEYİCİ ÜRÜN TAVSİYE;

Kedi Kumuna Tuz gibi Ekip Karıştırınız Kullanım Bu kadar Basit

ÜRÜN ADI : VERSEGE LAGA Deodo Apple Perfume

Chincilla Severlerin Buluşma Noktası Sürekli Güncel Etkileşim Olan Facebook Grubumuz;

https://www.facebook.com/groups/chinchillaturkey

KENDİ DENEYİM VE ARAŞTIRMALARIMLA ÖZGÜN BİR İÇERİK OLUŞTURDUM LÜTFEN EMEĞE SAYGI GÖSTERİNİZ

İZİNSİZ BİR BAŞKA YERLERDE PAYLAŞMAYINIZ

AKLINIZA ÇİNÇİLLA İLE İLGİLİ SORULAR GELİRSE SEVE SEVE CEVAPLARIM

SAYGILAR....

• By hacıhayri
      PROJE ALTTA BULUNAN SEMENDER TÜRLERİ İÇİN GEÇERLİDİR !

Anadolu Pürtüklü Semenderi  
      Triturus anatolicus

Balkan-Anadolu Pürtüklü Semenderi Triturus ivanbureschi  
      Batılı Kuzey Şeritli Semenderi Ommatotriton nesterovi

Doğulu Kuzey Şeritli Semenderi Ommatotriton ophrytic  

Küçük semender (Cüce)

Lissotriton vulgaris

Kırmızı Karınlı Japon Semender i

Cynops pyrrhogaster

Axolotl

Ambystoma mexicanum

Evet arkadaşlar semender bakımında en büyük sorun beslenme yem kabul etmemesi durumuyla sıkça karşılaşmaktayız
      ben artık bunun önüne geçmek istiyorum insanlar Canlı tubifex , kan kurdu , un kurdu v.s canlı yemlere ulasımının yetersiz oldugunu düşünüyorum hem kucuk yastaki kardeşlerimizin aileleri hayvana sıcak baksalarda canlı yemlere sıcak bakmamakda

ve şuan türkiye piyasasında bulunun yüksek kaliteli markaların BÜTÜN etcil yemlerini almış durumdayım

ve hepsini hayvanlara vererek test edicem yedikleri kuru yemleri gözlemleyerek notlar alıp sizlerle paylaşıcam

HANGİ KURU YEMLERİ DENEYECEĞİM BİR GÖZ ATALIM

Balık Yemi Olarak;

Inve Yavru Büyütme Yemi 1 mm 2 TL Sera Cichlid Red XL Granül Yem 15 TL Deep Fix Granül Red 6 TL Tetra LuoHan 10 TL Tetra Pro Energy 20 TL Tropical Cichlid Gran 10 TL Sera Red Parrot 20 TL Tetra Discus Granules 15 TL Naturel Yem 45 TL Sera Immun Pro 40 TL Hikari Micro Pellets 30 TL Happy Fish Yavru Balık Yemi 35 TL Sera Vipagran 15 TL Tetra Cichlid Colour Mini Granules 15 TL Tropical Discus Gran D-50 Plus 12 TL JBL Novo Bits Granül 7 TL JBL Novo Grano Mix Mini Granül 20 TL Dainichi Cichlid Ultima Krill 20 TL Tetra Rubin 15 TL Dajana Tablets 10 TL Çamlı BioAqua Alabalık Dip Yemi 1 mm 3 TL Sera Bettagran Granül 4 TL Tetra Betta Granules 4 TL  
      Kaplumbağa Yemi Olarak;

Tetra Reptomin 10 TL Sera Raffy P 15 TL Sera Reptil Carnivor  15 TL   
      Kurutulmuş Canlı Yem Olarak;

Kurutulmuş Rotifer 22 TL Kurutulmuş Kan Kurdu (Bloodworm) 30 TL Kurutulmuş Solucan 20 TL Kurutulmuş Su Piresi 15 TL Tubifex 35 TL Kurutulmuş Artemia 15 TL Kurutulmuş Karides 15 TL Kurutulmuş Çekirge  Kurutulmuş Kızıl Sivrisinek Larvası (Jbl Novo Fil) 35 tl  
      Toplam Proje Maliyeti;

602 TL

Sadece Yem Ücretidir Bunun İçinde Kargo Ücreti Yoktur
      Çoğu Yem Kovadan Bölmedir İnternet ve Yerel Akvaryumcular'dan Satın Alınmıştır.
      04.02.2019 itibaren bu fiyatlara alınmıştır

Test Şekli Su şekilde olacak 2 günde bir bir yemi deniyeceğim 24 saat koyucam yemezse yemi çıkartıp severek yediği solucanı yediricem tekrar 2 gün sonra başka yem deniyeceğim uzun ve yorucu bir süreç herşey siz hobiciler için olucak yediği yemlerin yanına yeşil tik atıcam ve altta liste olarak paylaşıcam.

• By exotic med
      Merhabalar aşağıya ball piton canlı besleme videomu bırakıyorum🐍🐭
      ayrıca abone olup beğenmeyi unutmayın🤙🏽🚨

• By Em2023
      Türkiye'de evde bir yılan tutmak yasal mıdır? (Ball pitonu) Onunla ülkeden ayrılacak mıyım? lütfen cevap verin!
    • By İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?