Jump to content

Recommended Posts

Öncelikle herkese merhaba. Yeni başladığım bu hobi de daha çok detaya inmek daha çok bilgi edinmek adına aklıma takılan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisi olan yada elinde belgeler olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Merak ettiğim konu Corn Snake lerin morph ları. Temelde ana morphlar var mı? Morph bilgisi ana morplar üzerinden mi oluyor? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bu arada forumda aradım bulamadım varsa ve ben bulamamışsan şimdiden özür dilerim.

harunkeskintr, 2 saat önce yazdı:

Morphs bilgisi için çok teşekkürler. Ben ısıtıcı ped kullanıyorum zaten ısıtma için. Kırmızı ışığı gece benim görebilmem için sordum eğer onu rahatsız etmiyor ise.

Isı veren değil de led olarak takarsanız sorun yaratmaz. Kırmızı rengi göremezler. Ama ısı veren ampüllerden uzak durmanızda fayda var.

Kırmızı dışında Mor da kullanılabilir

• Like 1

Isı veren değil de led olarak takarsanız sorun yaratmaz. Kırmızı rengi göremezler. Ama ısı veren ampüllerden uzak durmanızda fayda var.
Kırmızı dışında Mor da kullanılabilir

561298dd34cda11db03476a94d044f3f.jpg bu tarz bir led şu an montajını yapmadım emin olmadan ama ısı vermiyor sadece ışık hocam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ayrıca forumda da Yasin abinin hazırladığı bir konu var morphlar ile ilgili:

İşte bu daha önce bi görmüştüm sonra tekrar bulamamıştım çok sağolun. Ayrıca Yasin hocam yazmışsa okunur

Merhabalar hobiye başlamışsınız hayırlı olsun 

Uzun zaman düşündükten ve hazırlıkları tamamladıktan sonra baya hızlı giriliyor hobiye hocam. Çok teşekkürler ayrıca

harunkeskintr, 4 dakika önce yazdı:

İşte bu daha önce bi görmüştüm sonra tekrar bulamamıştım çok sağolun. Ayrıca Yasin hocam yazmışsa okunur emoji6.png

Düzelttim Zeren yazmış :D Zaten Corn denince benim akla Yasin Abi ve Zeren geliyor. @benihime & @Tropheus

• Like 1

Düzelttim Zeren yazmış  Zaten Corn denince benim akla Yasin Abi ve Zeren geliyor. [mention=93]benihime[/mention] & [mention=51]Tropheus[/mention]

Umarım kendisiyle de tanışmak nasip olur

harunkeskintr, 4 saat önce yazdı:

Uzun zaman düşündükten ve hazırlıkları tamamladıktan sonra baya hızlı giriliyor hobiye hocam. Çok teşekkürler ayrıca emoji6.png

Hobiye girişmen çok iyi olmuş Başarılar !

• Like 1

Öncelikle hayırlı olsun Corn snakeler bakım olarak gerçekten keyifli yılanlar. Ben de zamanında Yasin abiden corn almıştım kendisi çok ilgili ve bilgili birisidir. Morph konusunda yabancı corn satan sitelerin ilan bölümlerinde de isimlendirmelere bakabilirsiniz. Sadece morph database'i okumak uzun ve sıkıcı olabiliyor. 

• Like 1

taylan, 5 dakika önce yazdı:

Öncelikle hayırlı olsun Corn snakeler bakım olarak gerçekten keyifli yılanlar. Ben de zamanında Yasin abiden corn almıştım kendisi çok ilgili ve bilgili birisidir. Morph konusunda yabancı corn satan sitelerin ilan bölümlerinde de isimlendirmelere bakabilirsiniz. Sadece morph database'i okumak uzun ve sıkıcı olabiliyor. 

Neyse okumak için önümde koskoca 2 yıl var artık yavaş yavaş okurum :D Bu arada ele pek alışkın değil geldi geleli uğraşıyorum. Çok sıkmıyorum netten araştırdığım kadar herşeyi denemeye korkutmamaya çalışıyorum. Elimin kokusunu almasına izin veriyorum kendisi elime yaklaşıyor fakat elime aldığımda çırpınmaya başlıyor. Ekstra yapabileceğim birşey var mı acaba ? Herhangi bir püf nokta mesela.

Corn snake, milk snake gibi türler elde durma konusunda diğer iri türlere göre biraz daha zor. Yavruluk ve gençlik dönemlerinde özellikle handlingte devamlı kaçmaya çalışırlar. Siz yılanın elle kavramak tam halde tutmak yerine, elinize alın ve gezinmesine izin verin.

harunkeskintr, 15.11.2018 - 20:32 yazdı:

561298dd34cda11db03476a94d044f3f.jpg bu tarz bir led şu an montajını yapmadım emin olmadan ama ısı vermiyor sadece ışık hocam.

Şimdi paylaşımlarınızı okuduğuma göre kırmızı veya mor ışık kullanabiliyorum degil mi corn snake için bu konuda net aydınlatırsanız beni cok sevinirim

Şimdi paylaşımlarınızı okuduğuma göre kırmızı veya mor ışık kullanabiliyorum degil mi corn snake için bu konuda net aydınlatırsanız beni cok sevinirim
Isı vermediği sürece evet kırmızı ışık kullanılabilir ama ısı vermesi çok kötü sonuçlar doğurabilir.

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet kırmızı ışık sıkıntı olmuyor hocam rahatsızda etmiyor canlınızı ama belli birşeyden sonra sizi rahatsız ediyor kırmızı ışık

harunkeskintr, 19.11.2018 - 16:36 yazdı:

Neyse okumak için önümde koskoca 2 yıl var artık yavaş yavaş okurum :D Bu arada ele pek alışkın değil geldi geleli uğraşıyorum. Çok sıkmıyorum netten araştırdığım kadar herşeyi denemeye korkutmamaya çalışıyorum. Elimin kokusunu almasına izin veriyorum kendisi elime yaklaşıyor fakat elime aldığımda çırpınmaya başlıyor. Ekstra yapabileceğim birşey var mı acaba ? Herhangi bir püf nokta mesela.

2 yıl derken 2 yıl sonra üretimmi yapacaksınız ? Bende yaza doğru hem ilk cornumu alacağım hemde üreteceğim 3D 3E olarak.

2 yıl derken 2 yıl sonra üretimmi yapacaksınız ? Bende yaza doğru hem ilk cornumu alacağım hemde üreteceğim 3D 3E olarak.
tecrubesizken uretim yapmanizi pek tavsiye etmem ayrica aldiginiz canlilarin yasinin tutmasi gerek ve kis uykudu gibi ekstra seyler de var ayrica yilanlar sadece belli bir donemde uretilebilir yazin uretim yapamassiniz

ToKayDostu, 11 dakika önce yazdı:

tecrubesizken uretim yapmanizi pek tavsiye etmem ayrica aldiginiz canlilarin yasinin tutmasi gerek ve kis uykudu gibi ekstra seyler de var ayrica yilanlar sadece belli bir donemde uretilebilir yazin uretim yapamassiniz

Üretimi yazın yapmayacağim zaten corn snakelerimi yazın alacağım zaten adult corn snake almayi dusunuyorum.

Edindiğim bilgilere göre yaklaşık 2 yaşından sonra cinsel olarak olgunluğa ulaşıyorlar ve üretim için uygun oluyorlar.

harunkeskintr, 3 dakika önce yazdı:

Edindiğim bilgilere göre yaklaşık 2 yaşından sonra cinsel olarak olgunluğa ulaşıyorlar ve üretim için uygun oluyorlar.

Yani yavru olarak alacaksınız,Allah nazarlardan korusun inşallah istediğiniz başarıya ulaşırsınız.

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By akudra
      Hepinize merhaba arkadaşlar.Uzun bir zaman oldu konu açmayalı elimde şuan hali hazırda 1 adet leopard var 1 yıldır besliyorum ben de hobimi genişletmek amacıyla yeni türlere yöneldim.Aslında ilk başta bearded bukalemun falan düşünürken aniden babamla birlikte doğa yürüyüşü yaparken ilk defa yılan görüp elime almam sonucunda yılanlara bayılmaya başladım.Başlangıç için ball piton yada corn düşündüm aileme söyleyince ciddi konuşamadan 'hayır hayır olmaz bu eve yılan girmez demeye başladılar' daha konuyu tam açmadan hemde zehirsiz diyorum ikna edemiyorum napcağı belli olmaz diyorlar karşılık olarak sivrisinekten kaçmalarını söylüyorum daha çok insan öldürdüğü için:) geckon bile kaçtı diyorlar ya kaçarsa napcan diyolar ama geckomun kaçması da babamın yüzündendi çünkü kkümes teliyle yaptığımız teraryumun altı açık kalınca kaçtı ve o günden sonra iyice alıştı.
      Sizden istediğim şey fiyatı çok yüksek olmayan 1000 tlyi geçmeyen zehirsiz ve atak yapmayan yılan türleri önerisinde bulunmanız ve en önemlisi ailemi nasıl ikna edebilirim konuşmaya bile giremiyorum biraz inatçılar:)

• By temhA
      Baba morphu macksnow reverse stripe anne morphu hypo yavrunun morphu ne olur

• By bekomeister
      MERHABA 
      yabanci bi kanalda adamin teki yilani icin teraryumun icinde torflu bi yer yapmisti sizce hangisi uygun olur ve mantikli olur mu?

• By bekomeister
      Merhaba herkese iyi hobiler
      elimde corn snakw var fakat 3 seferdir galiba yemin boyu buyuk diye hepsini yiyemeden geri cikariyor 

1. sorum =yemleri buzluga geri atip sonra versem.ne olur

2= ben bazen kendim maşa ile yardimci oluyordum da alternatif ne onerirsiniz
    • By RW07
      Mandarine tangerine
      line breed morphudur. Mandarini ilk üreten gecko genetics tir. Özellikleri canlı turuncu renkler ve alt gövdeye kadar kaymasıdır.
      Tug line ile karıştırılmamalıdır. Rainwaterdan gelmesi ile daha koyu renkler ve paralel desenler elde edilir
      Fotoğraftaki canlı madarin tangerine rainwater dır.

Green tangerine
      Ultimate Geckonun Electric tangerine projesinden çıkan line bred morphtur.
      Emerine, rainbow stripe ve electric tangerinlerin seçilimli çiftleşmesinden üretilir.
      Tangerine özellikleri taşımasıyla beraber yeşil renkleriyle kendini belli eder genellikle sırta dikey yeşil renkler olur. Tangerine lerin en özellerinden biridir.

Wy red stripe tangerine
      Turuncu vücut siyah noktalar ile bilinir. Albino ile combolanabilir. Tangerine leri yukarda açıklamıştım

RADAR
      Radar Leopar Gecko ları oldukça nadir görülen ve Bell Albino ile Eclipse traitlerinin çaprazlanması sonucu elde edilen bir morftur. Radar geckoların en doğru olanları mutlak kırmızı göze sahip olanlardır.
      fotoğraftaki canlı sunglow radar dır.

Diablo blanco
      2006 yılında bulunmuştur billizard ve raptor combosudur. Vucut beyaz ve gözler kırmızıdır. Macksnow ve banana diablo blanco varyeteleri vardır. Banana diablo da sarı lekeler bulunur.

Reverse stripe typhoon.
      Rainwater albino + eclipse+paternless genlerinin birleşmesinden oluşur. Vücut sarı gözler kırmızı, koyu kırmızı veya snake eye olabilir. Stripe ise line breed üretimden gelmektedir.

Tug sunglow.
      Tug line ile sunglowun birleşimidir. Sunglow= super hypo tangerine carrot tail + albino birleşmidir. Vücut sarı veya turuncu olabilir. Kuyruk turuncudur genelde.

Raptor
      (Red eye Albino Paternless Tremper ORange)
      Tremper varyetesidir. Gözler kırmızı tonlarıdır. Bazen snake eye olabilir. Vücut geneli lekesiz az lekeli veya ct olabilir. Üreticilerin favori morphlarındandır ve bir çok combo ile top morphlar alınabilir.
      Db, dreamsickle, nova gibi top canlılar raptordan üretilir.