Jump to content
Bugrahan

Corn Snake İçin Kaç Lt'lik Saklama Kabi Gerekiyor?

Recommended Posts

Merhabalar , bir sorum olucakdı yakın zamanda bir yavru corn alıcağım fakat almadan önce onu en iyi şekilde karşılamak istiyorum bunun için bir kaç soru danışmak istedim. öncelikle yılanımız için saklama kabı olarak kaç litrelik almalıyım rahat etmesi için? , aldığım plastik kaba böyle bir delik yılanıma uygun olur mu bunu gecko teraryum videosunda görmüştüm? saklama kabının kapağına bende videoda ki gibi 3 delik açıp sineklik yaparsam olur mu? 

image.thumb.png.55c36c3fdc7918a4086875dc4abf0578.png

bir de beslerken ayrı bi kaba alın deniliyor ben yılanımı beslemek için ayrı kaba alıp pinkyi verdikten sonra iyice içine aldıktan sonra mı geri asıl teraryumuna taşınmalı?

Merhabalar, 6 aydır corn besliyorum,dişi 80-90 cm civarlarında. İlk geldiğinde 25 lt bir saklama kabı alıp havya ile kapağını ve yanlarını delmiştim, hala aynı kapta besliyorum sadece saklanma alanını biraz büyüttüm. Beslemeyi sürekli teraryumunda yapıyorum, agresifliği falan da olmuyor ki bana kalırsa dışarıda beslemek çok doğru değil. Strese girebilir hayvan. Onun dışında cam ve plastik kokusuz gıdaya uygun malzemeler kullanın. Diğer materyaller nemli ve sıcak ortamlarda kimyasal salınımlar yapabilir. Delik açtığınız zaman da yine bana kalırsa sineklik kullanmayın,  kaan abilerin yaptığı gibi sağlam ve paslanmaz bir materyal kullanın. Naylon sineklikler çabuk yırtılabilir, metal olanlarda paslanabilir. Eksik birşey varsa yine buradan yardımcı olmaya çalışırım :) 

ismet, 47 dakika önce yazdı:

Merhabalar, 6 aydır corn besliyorum,dişi 80-90 cm civarlarında. İlk geldiğinde 25 lt bir saklama kabı alıp havya ile kapağını ve yanlarını delmiştim, hala aynı kapta besliyorum sadece saklanma alanını biraz büyüttüm. Beslemeyi sürekli teraryumunda yapıyorum, agresifliği falan da olmuyor ki bana kalırsa dışarıda beslemek çok doğru değil. Strese girebilir hayvan. Onun dışında cam ve plastik kokusuz gıdaya uygun malzemeler kullanın. Diğer materyaller nemli ve sıcak ortamlarda kimyasal salınımlar yapabilir. Delik açtığınız zaman da yine bana kalırsa sineklik kullanmayın,  kaan abilerin yaptığı gibi sağlam ve paslanmaz bir materyal kullanın. Naylon sineklikler çabuk yırtılabilir, metal olanlarda paslanabilir. Eksik birşey varsa yine buradan yardımcı olmaya çalışırım :) 

Tesekkurler yorumunuz icin attigim resimde ki gibi kanin yanini matkap ile acip delikli seyi yapsam olur mu hem yanina resimde ki gibi hem de kapagina 3 delik acip o metsl delikli seyi taksam

Bugrahan, 16.01.2019 - 11:40 yazdı:

Tesekkurler yorumunuz icin attigim resimde ki gibi kanin yanini matkap ile acip delikli seyi yapsam olur mu hem yanina resimde ki gibi hem de kapagina 3 delik acip o metsl delikli seyi taksam

Tabi tasarım size kalmış ama matkapla deldiğinizde pürüzlü yüzeyler kalacaktır onları da zımpara yada törpü ile halledebilrsiniz. Bir de delik açarken hızlı olsun diye fazla bastırmayın sonra kap çatlıyor. Tecrübe edildi :) 

Bugrahan, 19 saat önce yazdı:

onun yerine havya var elimde onu tercih ederim

Böyle büyük bir delik açıp metal bir şey koymaktansa havyayla aynı şekilde delikler açarsanız daha güvenli ve sağlam olur. Temizlerken de daha rahat edersiniz, görsel zevkiniz de daha az bozulmuş olur. Tercih sizin :) Önemli olan tek şey canlınız zarar görmeden ortamındaki hava sirkülasyonunu sağlamak, nasıl aklınıza yatıyorsa öyle yapın, işin adının hobi olma amacı da burada zaten :) 

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.