Jump to content
Aysnrelif

İguananın Hastalığı Nedir? Yardımcı Olabilir Misiniz?

Önerilen İletiler

Arkadaşlar, yaklaşık 5 ay önce başladı ancak başlangıç ön ayak parmağındaydı. Şuanki arka ayak parmakları gibi şişikti tabii ki bu kadar fazla değil. Çok hareketli ve dışarı çıkmaya hevesli olduğundan teraryuma veya masaya çarptı şişti zannettim. Sprey ve krem ile geçti ancak birkaç ay sonra yüzünde bir şişik oldu ellediğimdeE2AFEE62-5716-4BA3-839F-183A2F911F69.thumb.jpeg.73f79750b69cbae2ac2e909322f6cba7.jpegDF6175FF-090B-457D-85FE-2C51189A0EF5.thumb.jpeg.0b58c6f21279026a6dbb7efed2377843.jpegA2CB652E-0FB6-4010-9FC7-1E6B3512B84A.thumb.jpeg.278bf8f0a784b5754ce670aff688c804.jpeg yumuşak sanki tabaka incelmiş gibi ve içindeki sıvının hareket ettiğini görebiliyorum. Birkaç gün önce de ayak parmağı bu şekilde oldu. Acaba büyüdüğünden dolayı mı çünkü 2 ayak parmağı da aynı anda şişti ama bu kadar şişmesi bir hastalık göstergesi mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bursa’da sürüngenlere bakan bir veteriner bulamıyorum. Nereye götürsem laylaylom sallamasyon.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: İrfab
      5 Aylık ball pythonumu bikaç denemeden sonra kabul etmeyince ilk kez assist feeding ile besledim üzerinden 3 hafta geçti tekrar denedim ancak yine kabul etmedi ısıtıcı pedi var ancak şehir dışında kaldı oda sıcaklığı 24-27 derece arasında ve kısa süreli tatil sebepli bir bölge değişikliği yaşadı bunlarla bir ilgisi var mıdır. Tekrar ne zaman denemeliyim, kabul etmezse tekrar assist feeding yapmalı mıyım? cevap verirseniz çok sevinirim
    • Yazan: İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?
    • Yazan: Egemen27
      Merhabalar, ailem ve ben yakın tarihte ilk sürüngenimizi sahiplendik. Kendisi sağlıklı bir Leopard Gecko ve gerçekten çok sevdiğimiz bir aile ferdi gibi oldu bize. 
      Bu sene Üniversiteye gidiyorum. Gideceğim Üniversite yaşadığım şehirde olduğu için taşınmamayı ve koleksiyonumu genişletmeye karar verdim. Zaten ailem de hevesli 😂.
      Şu an aslında Fire Skink düşünüyorduk. Fakat almadan ve her şey kesinleşmeden önce sormak istedim. Türkiye'de üreticisini kolayca bulabileceğim başka ne türler var ? Yılanları özellikle çok seviyorum. Ball Python ve Western Hognose favorilerim fakat ne bulursam atlayacak durumdayım. Eğer bulursam yemini (tahminen kemirgenleri) nereden bulabilirim ?
      Özellikle dondurulmuş istiyorum. Bilgilendirebilecek olan var ise veya tavsiyesi olan lütfen yazsın şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: Egemen27
      Merhabalar. Hobinin genç ve yeni bir üyesiyim. Bir Leopar Gecko sahibiyim ve elimde böcek kolonileri var. 32 litrelik bir akvaryumum var ve içine ne koyabileceğimi düşünüyordum. Açıkçası hayvanın sağlığı benim için en önemli şey. Çok küçük olması nedeniyle herhangi bir sürüngen almayı düşünmüyorum. Başka bakabileceğim böcekçil hayvanlar var mıdır diye sormak istedim. Önerilerinize açığım ve şimdiden teşekkürler.
    • Yazan: oyku
      Benzer bi soru sormuştum ama içimde bu konuyla ilgili sürekli bir endişe var. Antalyada yaşıyorum ve buraya gelen yollar kesinlikle çok sıcak. Arabayla bile geçtiğimizde 36 dereceleri görüyoruz ve internetten alacağım kargoyla gelecek olan ejderim kapalı bir kutuda kargo aracında gelecek. Bu sıcakta hayvan havasızlıktan zarar görür mü, kargoda başına bişey gelir mi diye düşünmeden edemiyorum her şeyden önemli bu. Siz hiç yaz aylarında internet üzerinden sürüngen aldınız mı veya bu konuda bilginiz var mı? Doğru bir paketlemeyle ejderin elime sağlıklı ulaşma ihtimali nedir sizce?

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×