Jump to content

Önerilen İletiler

Vietnam ve güneydoğu Asya'ya özgü olan altın kertenkeleler merak uyandırıcı kertenkelelerdir, ancak kuzenleri popüler evcil hayvanlar değildir. Gece alışkanlıkları ve ele alınmadaki isteksizliği nedeniyle olabilir, ancak sebebi ne olursa olsun, bu kertenkeleler genellikle yetiştiricilerden kolayca temin edilebilir. Eğer bir gece kuşuysanız, bu sizin için evcil hayvan kertenkelesi olabilir.

 

Cins genel bakış

BİLİMSEL ADI: Gekko ulikovskii

ORTAK ADI: altın gecko

YETİŞKİN BOYUTU: Yetişkin uzunluğu yaklaşık yedi ila sekiz inç

YAŞAM BEKLENTİSİ: 10 yıl veya daha fazla

 

Altın Geckos'un Davranışı ve Mizaçları

Altın kertenkeleler cimridir ve hassas bir cilde sahiptir, bu nedenle kullanım için uygun adaylar değildir. Ayrıca stresli olduklarında ısırmak için biraz üne sahiptirler. Bu, yeni bir sahip için en iyi başlangıç kertenkelesi olmayabilir, ancak işlem gerekli olduğunda sabırlıysanız, sonunda kertenkelenizin uysal olması gerekir.

 

Birçok kertenkele gibi, altın da çok stresli olduğunda kuyruğunu tutacaktır ve kuyruğu yeniden oluşturabilir. Bununla birlikte, bunun, kertenkelenin aşırı bir tepkisi olduğunu ve bir kertenkelenin asla kuyruğundan toplanmaması gerektiğini söyledi.

 

Altın dişi kertenkeleler erkeklerden biraz daha küçük olma eğilimindedir. Erkeklerin rengi sarı-altın olabilir (bazen işaretlerle), dişiler daha koyu renkli ve daha yeşil renktedir. Dikey yüzeyler boyunca ve baş aşağı durmadan zahmetsizce hareket etmelerini sağlayan özel ayak yastıkları vardır.

 

Konut Altın Geckos

Altın bir kertenkele için 20 galon uzunluğunda bir teraryum yeterlidir, fakat altın kertenkeleler aktif kertenkeleler olduğu için daha büyüktür. Altın gekoların tırmanma için dikey alana ihtiyacı vardır, bu nedenle uzun boylu bir tank kullanın. Erkekler bölgeseldir, bu nedenle yalnızca bir kafese tutulmalıdır.

 

Altın gekoların substratı, sürüngen kabuğu veya rendelenmiş hindistan cevizi lifi yatağı gibi nemi tutan bir şey olmalıdır. Bazı bekçiler ayrıca saf toprak kullanırlar, ancak genellikle perlit içeren saksı toprağı kullanmaktan kaçınırlar.

 

Altın kertenkelelerin tırmanması için odaya ihtiyacı vardır, bu nedenle dalları, dalgaların karaya attığı odun ve ipek veya canlı bitkiler sağlar. Ayrıca sürüngen mağaraları veya yanlarına yerleştirilmiş killi bitki kapları gibi saklanma noktalarına da ihtiyaç duyarlar.

 

Birden fazla kertenkeleniz varsa, birbirlerinden saklanmalarına izin verecek kadar gizleme alanı sağladığınızdan emin olun. Günlük tatlı su ile küçük bir sığ su tabağı sağlanmalıdır. Bunu daha çok sırılsıklam için kullanabilirler, diğer kertenkeleler gibi altın kertenkeleler gibi, yapraklardan su damlacıkları içmeyi tercih ederler.

 

Altın kertenkeleler gece olduğundan, özel UV aydınlatmasına gerek yoktur. Bununla birlikte, birçok uzman UV aydınlatmasının sağlanmasının hala kertenkelelerin genel sağlığına faydalı olduğunu öne sürmektedir. Kendi kertenkeleniz hakkında tavsiyeler için damızlık veya sürüngen veterinerinize danışın.

 

Sıcaklık

Altın kertenkeleler için gündüz sıcaklık derecesi 75 ila 90 F sağlanmalı, gece saatlerinde 70 ila 75 F'ye düşme sağlanmalıdır. Bir reflektördeki seramik bir ısı elemanı veya sürüngen ampullerden ısı sağlanabilir.

 

Gündüz saatlerinde beyaz akkor ampuller veya mavi sürüngen ampuller de kullanılabilir ve geceleri kırmızı sürüngen gece ampulleri kullanılabilir. Bu tırmanma kertenkeleleri çok yaklaşabileceğinden ve yanmalara neden olabileceğinden, tankın üst kısmına bir ısı kaynağı koymayın.

 

Nem

Altın kertenkelelerin orta ila yüksek neme ihtiyacı vardır; yüzde 60 ila 80 bağıl nem hedefleyin. Ölçmenin en iyi yolu, bir higrometre almak ve nemi çok önemli olduğu için seviyeleri izlemektir. Düzenli sisleme ile nem sağlayın; kertenkeleler muhtemelen sisten kalan su damlacıklarından içer.

 

Yemek ve su

Altın kertenkeleler çeşitli böcek avlarından beslenmelidir. Cırcır böcekleribalmumu kurtları, yemek kurtları, tereyağı kurtları, hamam böcekleri ve diğer böcek avlarının eklenmesiyle diyetin ana bölümünü oluşturabilir. Bir gecko avı beslenmeden önce bağırsaklara yüklenmeli ve haftada iki ila üç kez kalsiyum takviyesi ve haftada bir kez multivitamin ile toz haline getirilmelidir.

 

Akşamları altın gekonuzu besleyin; Gençler günlük olarak beslenmelidir. Yetişkinlerin her gün beslenmesine gerek yoktur. Bazı bekçiler, kertenkelelerin avlarıyla ilgilenmelerini sağlamak için yemleme zamanlamasını değiştirmelerini önerir; örneğin, her gün besle, sonra iki gün besle, sonra bir günü atla, vb. Gecko'nun isteyerek yediği kadar bir seferde avını besle.

 

Altın kertenkeleler de sık sık meyve alır. Patates püresi, saflaştırılmış bebek maması veya dilimlenmiş meyveler, özellikle de mango gibi tropik meyveler deneyebilirsiniz.

 

Altın Gecko'nuzu Seçmek

Altın kertenkeleler, genellikle leopar kertenkeleleri ya da tepeli kertenkeleler ile karşılaştırıldığında daha düşük profilli ve daha az popüler olma eğiliminde olduklarından, genellikle yetiştiricilerden temin edilebilir. Sağlık öyküsünü veya taşıdıkları parazitler hakkında hiçbir bilginiz olmadığından vahşi yakalanan altın kertenkeleler konusunda dikkatli olun. Esir yetiştirilen altın kertenkeleler daha sağlıklı olma eğilimindedir.

 

Altın bir kertenkele satın almadan önce, derisini dökülme problemlerini gösterebilecek herhangi bir kuru lekeler olup olmadığını kontrol edin ve sağlıklı bir iştah olmasını sağlamak için mümkünse hayvanın yemesini izleyin.

 

Yaygın Sağlık Sorunları

Kertenkeleler arasındaki en yaygın hastalıklardan biri, yetersiz kalsiyum ve D vitamini hayvanın diyetinin sonucu olan metabolik kemik hastalığıdır (MBD). MBD'li Geckolar iştahsızlık ve titreme gösterecek ve bazen acı veren bacaklarda deformasyonlara neden olabilir.

 

Beslenmemiş ya da yetersiz nemli bir ortamda yaşayan altın kertenkeleler diseklizi geliştirebilir. Bu durum kertenkelenin saçılmada zorluk çekmesine ve vizyonunu etkilemesine neden olur. Genellikle ilk gelişiminde kuru veya pürüzlü bir cilt yaması gibi görünür.

 

Diğer kertenkeleler gibi, altenler pnömoni de dahil olmak üzere solunum yolu enfeksiyonlarına eğilimlidir. Eğer kertenkeleniz iniyorsa veya hırıltıyorsa veya burun pasajlarının çevresinde fazla sümük varsa, bunlar solunum problemlerini gösterebilir.

 

Bu koşulların tümü sürüngenlerde ve kertenkelelerde uzmanlaşmış bir veterinerden tedavi görmelidir. Zamanında tedavi edilirse çoğu kertenkele yukarıdaki hastalıklardan kurtulur.

 

Altın Gecko'ya Benzer Türler

Hangi kertenkelenin sizin için hangisi olduğuna karar vermeye çalışıyorsanız, altın kertenkele benzer diğer ırkları düşünün:

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Açtığınız bakım konusu forumda bulunmaktadır, elinize sağlık ancak translate çeviri yapıyorsanız sonrasında cümlelerin düzenlenmesi gerek kanaatindeyim. :)

İlgili konu başlığı link; 

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tommy06, 2 dakika önce yazdı:

Açtığınız bakım konusu forumda bulunmaktadır, elinize sağlık ancak translate çeviri yapıyorsanız sonrasında cümlelerin düzenlenmesi gerek kanaatindeyim. :)

İlgili konu başlığı link; 

 

bilgilendirme için teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

    • Yazan: senkimsin1234
      Selam arkadaşlar. Ben bir teraryum düzenliyorum leopard gecko için. Ama peçete kullanmak pek hoş gelmiyor çünkü daha doğal bir görüntü istiyorum ne kullanabilirim önerileriniz var mı

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×