Jump to content
teknekafasi

Ptychozoon Kuhli (Flying Gecko) Bakımı

Önerilen İletiler

 Flying Gecko (Ptychozoon kuhli) o kadar da yaygın değildir, ancak doğru özenle sahip oldukları olağanüstü canlılardır. Hayatlarını tropik yağmur ormanlarında ağaçlarda geçirirler ve kuyruklarını daldan dallara kaymak için kullanıyorlar. Bu kertenkele türleri çoğunlukla Endonezya ve çevresinde bulunabilir. Uçan kertenkeleler tepeli kertenkeleler kadar kullanılmaz, çünkü çok ürkek ve kolayca yırtılabilen ince derileri vardır.

 

Görünüm
Bir uçan geckonun uzunluğu 6-8 inçe ulaşır. Kamufle olmaya yardımcı olmak için kahverengi, siyah ve ten rengi lekelerle kaplanmıştır. Ayak parmakları perdelidir ve ağaçtan ağaca sıçradıklarında kullandıkları düz, dümen benzeri bir kuyruğa sahiptirler. Gerçekten uçmuyorlar, stile düşüyorlar. Ne yazık ki, esaret altında, bu davranışı sergilemeleri için yeterli yer yoktur, böylece onlarca yıllık evrimden sonra oluşan kanatlar asla kullanılmayacaktır.

 

Handling
Bu kertenkeleler cimri olabilir ve elinizden uzağa sıçramaya çalışacaktır. Çok hızlılar ve yakalamak zor. Çocukların evcil hayvanı olarak önerilmez, ancak arkadaşlarınıza gösterebileceğiniz güzel kertenkelelerdir.

 

Diet
Böcek böcekler olarak, uçan kertenkeleler, temel besin kaynağı olarak cırcır böceklerini kolayca alır. Ayrıca, kurtçuklar, ipek kurtları, anka kuşu kurtları ve kesilmiş toprak kurtları gibi kurtlar da alacaklar. Genç kertenkeleler günde 5-10 adet canlı yem ile dolana kadar beslenmelidir. Yetişkinler, her üç günde bir 15 adet canlı yem ile beslenebilir. Uçan kertenkelelerinizin kemiklerini kuvvetli tutmak için tüm böcekleri kalsiyumla toz haline getirdiğinizden emin olun. Ayrıca solucanları ve cırcır böceklerini ticari olarak satılan yiyecekler veya marul parçaları veya diğer sebzeler ile doldurmak iyi olmaz.

 

Terraryum
1 veya 2 yetişkin uçan kertenkele için 15-20 galonluk bir tank yeterli olacaktır. İki erkek asla birlikte tutulmamalı çünkü savaşacaklar. Onları çiftleştirmeyi planlamadığınız sürece, bir dişiyi bir erkekle asla birlikte tutmayın. Daha genç uçan kertenkeleler 10 galonluk alanda kalabilirler ve yaklaşık 6-8 aylık olana kadar bir arada kalabilirler. Kullanmak için bir kafes seçerken, yükseklik uzunluktan daha önemlidir çünkü zeminde çok az zaman harcarlar.

 

Substrat
Bu türün substratı, kirlendiğinde değiştirilen birkaç kat kağıt havlu olabilir. Ayrıca hayvan yatağı veya döllenmemiş saksı toprağı gibi daha doğal yüzeyler de kullanabilirsiniz. Bu alt tabakalar daha doğaldır ve nem ya da kum ya da sürüngen halı gibi alt tabakalardan daha iyi tutarlar.

 

Barınak
Uçan kertenkeleler zamanlarının çoğunu toprakta geçirdiğinden, terraryumda çok sayıda canlı ve sahte bitkiye ihtiyaç vardır. Yerdeki derilere ihtiyaç duyulmaz. Kertenkelenizin, tankın her iki tarafına da gizlenebilmesi için birden fazla yer sağlayın.

 

Sıcaklık / Aydınlatma
Bu kertenkeleler, bodrum için 35°C civarında sıcaklıklar gibidir ve kafesin geri kalan kısmı ısıtılmadan kalabilir. 35°C'ye ulaşmanın en kolay yolu, bir basking ışığıyla. Birçok evcil hayvan mağazasında satılan ısınma amaçlı özel olarak yapılmış ışıklar vardır. Genellikle 80-100 watt'lık bir ampul çalışır ancak evinizin sıcaklığına bağlı olarak ayar yapmanız gerekebilir.

 

Nem / Su
Uçan bir kertenkelenin nem gereksinimlerini korumak için, yatmadan önce ve uyandığınızda her gece terraryumunun içine çok iyi bir şekilde püskürtmelisiniz. Nem gece boyunca% 80, gün boyunca% 60'ın altında olmamalıdır. Bir su kabına ihtiyaç duyulmaz çünkü susarlarsa su damlacıkları yalarlar.

 

Temizlik
Alt tabakayı gerektiği gibi değiştirmeyi unutmayın. Yenmemiş yiyecekleri çıkarın, böylece kertenkelelerinizi kızdırmazlar. Günde iki kez terraryumu fısfıslayın ve gerektiğinde temizleyin.

 

Üreme
Üreme söz konusu olduğunda bu tür hakkında çok az bilgi vardır. Çoğu vahşi avlanır ve bu bakım sayfasının giremediği çok özel ortamlar gerektirir.

 

Kuluçka Bakımı
Kuluçka uçan kertenkeleler küçük ve çok hassas yaratıklardır. Bol miktarda üzüm ve bitki ile yaşamak için 10 galonluk bir tank gerekecek. Yaklaşık bir hafta sonra cırcır böceklerini yiyecekler ve kafeslerinin günde bir veya iki kez fısfıslanması gerekiyor. Onlara yetişkinlerle aynı sıcaklığı verin ve alt tabaka olarak kağıt havlu kullanın.

 

Sonuç
Uçan kertenkeleler, sahip oldukları harika, eşsiz evcil hayvanlardır. Endonezya'nın tropik yağmur ormanlarından geliyorlar ve özel gereksinimleri var. Uçan kertenkeleler iyi bir ilk sürüngen değildir, ancak kalecinin koleksiyonuna sürüngen eklemek için çok şey eklerler. Unutmayın, herhangi bir evcil hayvan almadan önce araştırmanızı yapın, böylece mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilir.

 

NOT: Yabancı Kaynaktan Aldım Link https://www.reptilesncritters.com/care-guide-flying-gecko.html Bazı Yerlerini Kendim Çevirdim İyi Hobiler...

 

 

 

flying_gecko_medium.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

    • Yazan: senkimsin1234
      Selam arkadaşlar. Ben bir teraryum düzenliyorum leopard gecko için. Ama peçete kullanmak pek hoş gelmiyor çünkü daha doğal bir görüntü istiyorum ne kullanabilirim önerileriniz var mı

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×