Jump to content

Önerilen İletiler

Herkese iyi günler. Öncelikle son bir kaç gündür bir şey fark ettim hayvan belli aralıklarla ağzını açıp kapatıyor ama bu aralıklar çok da uzun değiller. mesela handling yaparken 15dk da belki 6-7 kez ağzını açıp kapatıyor ve nefes alışverişinde de bazen tıp diye bir ses geliyor yani ben nefes alışverişinden sanıyorum. İnternetten edindiğim bilgilerle ağzına dikkat ettim burun deliklerine dikkat ettim herhangi bir salya ve ya burunda baloncuk falan olmuyor. Hırıltı falan da değil sadece tıp diye bir ses geliyor sanki burnunuz açıktır da nefes alınca tıp diye tıkanır ya aynı öyle sanırım. Vicks tedavisi uyguluyorum iki gündür bilen arkadaşlar da beni bu konuda aydınlatır diye umaraktan size danıştım. Bu arada canlı red tail boa. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

😔 tamamen benim hatam oldu. Sanki nefes alırken pıt diye tıkanıyor burnu. 24 derece idi soğuk taraf 28 olması gerekiyormuş ben büyük ihtimalle fahrenheit ı dereceye çevirirken bir hata yaptım ve ya yanlış hatırladım. Normal bir durum gibi gelmiyor bana çünkü o kadar esnemesi. 😞

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu kadar sık aralıklarla olması zaten esneme olmadığına işaret ediyor. Nefes almakta güçlük çekiyor olabilir. Gelen pıt sesi yabancı forumlarda popping noise olarak da geçiyor. Bu solunum yolları enfeksiyonunun (respiratory infection) önemli belirtilerinden bir tanesi.Vicks tedavisini acilen durdurun. Vicksin içindeki bitkisel yağlar yılanların çok hassas olan solunum yolları için çok kuvvetli ve tahriş edicidir. Hayvanın durumunun sadece daha kötüye gitmesini sağlar. En kısa zamanda egzotik hayvanlar alanında çalışan bir veterinere gidip enfeksiyon var ise antibiyotik tedavisine başlamalısınız. Yaşam alanını belli Aralıklarla dezenfekte edin. F10 veya ona ulaşımınız yoksa zefiran/zefirolum kullanabilirsiniz (kullanım talimatlarina uygunşekilde) canlının gerekli ısı ve nemi aldığından emin olun bu süreçte. Enfeksiyon ihtimali kuvvetli olduğu için, bu olası enfeksiyonun ilerlemesi canlının hayatına mal olabilir. Fakat lütfen vicks kullanımına acilen son verin. İstanbul'da iseniz kendi veterinerimin numarasını verebilirim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ankaradayım. Bildiğiniz veteriner varsa ona gideyim yoksa da hemen araştırayım vicks uygulamayı da bırakıyorum. Bir problem olduğu belliydi zaten. suğuk yer 23 derece aslında yanlış gibi de gelmiyor. Teşekkür ederim hepinize.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Orada tıslıyor ama. Agresif olarak yaptığını düşünmüyorum. Az önce veterinerden geldim. Biraz vaktı falan röntgen çekti ağzına baktı bir sıkıntı göremedim dedi sadece verdiğim yem büyükmüş biraz onu daha sindirememiş dedi. Tıp tıp ses gelmesini de ilk kez duydum dedi. Bi güven vermedi diyebilirim aslında ama rahat edemedim bi götüreyim dedim. Yarın gün içinde birkaç kişiye sorucam. Daha güvenilir bilgili birisini bulabilirim umarım. Ankarada bu sıkıntıyı yaşayan elbet olmuştur arkadaşlar bi ses verin. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu anda mukus oluşumu yoksa ve yemek yemeye devam ediyorsa yaşam alanında ısıyı biraz arttırmayı deneyin. Düşük seviyeli bir enfeksiyon olabilir. Genel muayenede de bir tuhaflik olmaması iyiye işaret. Fakat nefes alırken sık sık ağzını açması ve çıkan ses normal değil. Şu anda endişelenip paniklemeyin, ısıyı iki üç derece yükseltin. Eğer mukus oluşumu başlar ve iştah kaybı yaşarsa ikinci bir veteriner ziyareti yapılır. Haftada bir yaşam alanını temizlerken dezenfekte etmeyi unutmayın çünkü bakteriyel bir Durum da olabilir. Eğer diğer belirtiler gelisirse tekrar buraya yazın illa ki yardımcı olup bir veteriner vesaire buluruz.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Açıkçası solunum yolları enfeksiyonu başlangıcı gibi gözüküyor. Isıyı arttırın ve handling yapmayın bir süre. Bu süreçte canlı strese girmesin. Durumu kötüye giderse antibiyotik tedavisi yapılabilir. Şimdilik gözlemleyin. Canlıyı yaşam alanından sık sık çıkarıp strese sokmamaya da özen gösterin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O şekilde ses duymuyorum ve ya ağzını açmıyor. Isıyı yükselttim. Dün deri değiştirdi. Fakat ağzının altını tam atamamış biraz uğraştım çıkartayım diye. Bi yıkadım yani yıkadım derken suyun altına tutmadım tabi😂 Güzelce banyosunu yaptı derisi yumuşayınca kafasını tutup elimi kaydırarak biraz deriyi kaldırdım ağzının yanından gerisini kendisi halleder herhalde.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: exotic med
      Merhabalar aşağıya ball piton canlı besleme videomu bırakıyorum🐍🐭
      ayrıca abone olup beğenmeyi unutmayın🤙🏽🚨
       
    • Yazan: Em2023
      Türkiye'de evde bir yılan tutmak yasal mıdır? (Ball pitonu) Onunla ülkeden ayrılacak mıyım? lütfen cevap verin!
    • Yazan: İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?
    • Yazan: İrfab
      Elinde güzel Ball Python morpları veya Nigrita bulunanlar ya da herhangi bir tanıdığında olanlar yanıt oluşturabilirse çok sevinirim 1 yaş ve üstü istemiyorum. 
    • Yazan: oyku
      3 gün önce yavru bir sakallı ejder aldım. Gayet sağlıklı ilk günden beri iştahlı yemek yiyor su içiyor. Uvb de aldım ama henüz elime ulaşmadı. Lamba gelene kadar öğlenleri kendisi gölgeye geçinceye kadar terasta güneşlenmesi için bırakıyorum (kutu içinde ve başında bekliyorum) ve D3'lü kalsiyumla besliyorum. 1 hafta içinde mbd sorunu olması mümkün mü yoksa daha uzun mu sürer? Böyle ne kadar idare edebilir? Lamba en geç haftaya gelmiş olur diye düşünüyorum.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×