hlrm5 144 Posted January 20, 2015 Arkadaşlar bu akşamdan itibaren bulduğumuz her boşlukta elimize ulaşan hobideki tüm yemleri, böcek türlerini ve ulaşabildiğimiz sürüngenleri görsel olarak tanımla rehberi olarak hazırlayacağız. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar da öm ile bana veya Kaan abiye (CyBeRr) ulaşırlarsa seviniriz şimdiden teşekkürler. Final temposu nedeniyle şimdilik örnek 1 tane canlı hazırladım öneri ve eleştirilerinizi eksik etmeyin. Sürekli güncellenecektir... Not: Fotoğrafların çekimi düzenlenmesi ve hazırlanması reptula.com'a aittir izinsiz alıntı yapılamaz. Waxworm ( Galleria mellonella ) Superworm ( Zophobas morio ) Mealworm ( Tenebrio molitor ) Buffaloworm ( Alphitobius diaperinus ) Calciworm ( Hermeia illucens ) Dubia roach ( Blaptica dubia ) Turkestan cockroach ( Shelfordella tartara ) Blaberus sp. pantanal Black cricket ( Acheta assimilis ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Baran4k 1 Posted January 21, 2015 Mükemmel olmuş eline saglık. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 22, 2015 Teşekkür ederim Baran yeni türler eklenmiştir Quote Share this post Link to post Share on other sites
fireman 232 Posted January 22, 2015 Eline saglik sefa yine cok guzel isler yapmissin bu yogunlukta Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,129 Posted January 22, 2015 Sefa ellerine sağlık ama verdiğim yemlerden eksik var sanki Gözümden kaçmaz :laugh: Quote Share this post Link to post Share on other sites
WaterLilly 3 Posted January 22, 2015 Bayıldım süper çalışma,tebrikler.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WaterLilly 3 Posted January 22, 2015 Ayrıca birşey sormak istiyorum bunları öldürüp mü çekiyorsunuz fotoğrafları Sefa bey? Kafaları resmen yere değiyor Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 22, 2015 Madagascar,buffalo,calciworm,morio ve un kurdu yolda abicim ondan eksik gelmiş gözüne baya yordu dün Waterlilly isminizi bilmedigim icin boyle hitap ediyorum kusura bakmayın canlılaların hepsi sapasağlam sadece sogukta bir sureligine metabolizmalarini yavaslattim kismen ölü gibi oldular Kaan abey kayıpsız iade edeyim sana yemleri heba olmasın yiyebilcek hayvanda yok şuan elimde Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 22, 2015 Bu arada yazmamışım teşekkür ediyorum Sercan abii elimden geldiğince yapmaya çalıştım birşeyler :cekcek: Quote Share this post Link to post Share on other sites
WaterLilly 3 Posted January 22, 2015 Çok güzel teknik,bir ara karınca manyağı iken formicarium değişimlerinde,karıncaları +4 derecede biraz muhafaza ettikten sonra çok rahat bir şekilde yeni evlerine taşıyorlardı,ancak sistemde bir sorun var yanlızca kış uykusuna yatan karınca türlerinde işe yarıyor.Bildiğim kadar ile bunlar kış uykusuna yatmıyor,geri ayılabildiler mi? Yanlış anlamayın size sitem etmiyorum yada desteklememek gibi bir durum da yok yanlızca merak ettim ,Bu arada adım da Ali Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 22, 2015 Yok yok yanlış anlamıyorum eğer çok uzun süre tutarsanız ölebiliyorlar ama özellikle bu hamamböceği familyası çok dayanıklı çıktı cekim suresi boyunca en uzun beklemek zorunda kalan madagascar canlanamadı birtek ekleyeceğim morio falan onlar bile canlandı memnun oldum Ali Quote Share this post Link to post Share on other sites
Günah Keçisi 8 Posted January 22, 2015 Baslik efsane olmus ,eline gozune saglik Quote Share this post Link to post Share on other sites
ErcanSarıkaya 0 Posted January 22, 2015 Çok emek isteyen ve çok gerekli bir çalışma olmuş. Teşekkür ederiz Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 23, 2015 Baslik efsane olmus ,eline gozune saglik Teşekkür ederim Cantekin kardeşim Çok emek isteyen ve çok gerekli bir çalışma olmuş. Teşekkür ederiz Ben teşekkür ederim sizlere güzel yorumlarınız için Biraz yorucu ama bir süre sonra birikim arttıkça çok güzel bir arşiv çıkacak ortaya Quote Share this post Link to post Share on other sites
pumpfriction 23 Posted January 25, 2015 Sefa, harikalar yaratmışsın... Ekleme yaparken, latince isimleri metin olarak da yaz mesaj içine de, google robotları listelemeye alsınlar Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 28, 2015 Teşekkür ederim abicim hatırlattığın iyi oldu isimleri de ekledim 3 yeni tür ile de güncelledim aslında en başta gelmesi gerekenlerdi bunlar Quote Share this post Link to post Share on other sites
WaterLilly 3 Posted January 28, 2015 Harikaaaaa çok güzel olmuş elinize sağlık :nazar: Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,129 Posted January 28, 2015 Eline sağlık Sefa Ama calciworm ve Black Soldier Fly'ı göremedim Onları çekemediysen yenilerini verebilirim Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 28, 2015 Teşekkürler arada kaynamış abi çektim çektim soldier fly biraz sıkıntılıydı anatomik olarak ama atayım yinede Quote Share this post Link to post Share on other sites
ErcanSarıkaya 0 Posted January 28, 2015 Bastırıp duvara asasım geliyo gördükçe Quote Share this post Link to post Share on other sites
hlrm5 144 Posted January 28, 2015 Sayı artsın öyle bir planım var benimde Quote Share this post Link to post Share on other sites
gulay 58 Posted January 28, 2015 Dünyada yok böyle detaylı topluca bir kaynak yemler konusunda, eline sağlık Sefa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ErcanSarıkaya 0 Posted January 28, 2015 Yıllardır sakladığım resimler vardır tab ettirip duvara asmayı düşündüğüm. Deniz kabukları bitkiler vs tarzlarıda bu şekilde ama halen nasip olmadı. Bunları asıcam dersem yalan olur çünkü hanım bakamıyor bu resimlere Quote Share this post Link to post Share on other sites
saydemir 65 Posted January 28, 2015 Böyle kaliteli tanıtımlar yabancı kaynaklarda bile çok azdır. Elinize sağlık. Quote Share this post Link to post Share on other sites