deniz1001 1 Posted December 14, 2019 Merhaba, doğadan bir kütük almıştım sanırım yeteri kadar temizleyememişim kertenkelemin üzerinde böyle kırmızı böcekler çıktı. Teraryumunu kendisinide temizliyorum ama yeniden çıkıyorlar tam olarak yapmam gereken nedir? Quote Share this post Link to post Share on other sites
plantlady 107 Posted December 14, 2019 Bunlar mite. Mitelar uzun vadede anemiye sebep olurlar bu kadar üremeleri çok tehlikeli. Terraryumdaki doğadan toplanan her şeyi atın, terraryumu f10 veya çamaşır suyu ile iyice temizleyin. Dezenfektan veya çamaşır suyu içinde uzun süre bekletin. Konu ejdere gelince ise çok açık bir çay rengi alana kadar bir kutu/legende baticon ve suyu karıştırın. Ejderinizi bu suyun içinde bir süre bekletin. Bir süre bekledikten sonra Diş fırçası yardımıyla Nazik hareketlerle mitelari bu solusyon ile temizlemeye çalışın hiç mite kalmayana kadar. Çok dikkatli olun tamamen temizlensin. Bunu iki üç kere tekrarlamak zorunda olabilirsiniz. Ejderinizin kesinlikle bu solusyonu icmediginden emin olun. Bu yüzden kafa seviyesine kadar olmasın içme riskini indirgemek için. Siz ejderinizi temizlerken terraryumun ve içindeki doğadan toplama olmayan gereçlerin iyice çamaşır suyu veya dezenfektanda beklediğinden emin olun. Ejderinizi gözetim altında değilken solusyon içinde bırakmayın. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
plantlady 107 Posted December 14, 2019 + solusyonu icmemesi icin temizlemeye baslamadan icme suyu ile susuz olup olmadığını kontrol edip su içtiğinden emin olabilirsiniz. +Ejderiniz bu solusyonda beklerken dışkılarsa suyu boşaltıp yeni solusyon yapmaniz gerekiyor. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,129 Posted December 21, 2019 benihime, 14.12.2019 - 20:37 yazdı: Bunlar mite. Mitelar uzun vadede anemiye sebep olurlar bu kadar üremeleri çok tehlikeli. Terraryumdaki doğadan toplanan her şeyi atın, terraryumu f10 veya çamaşır suyu ile iyice temizleyin. Dezenfektan veya çamaşır suyu içinde uzun süre bekletin. Konu ejdere gelince ise çok açık bir çay rengi alana kadar bir kutu/legende baticon ve suyu karıştırın. Ejderinizi bu suyun içinde bir süre bekletin. Bir süre bekledikten sonra Diş fırçası yardımıyla Nazik hareketlerle mitelari bu solusyon ile temizlemeye çalışın hiç mite kalmayana kadar. Çok dikkatli olun tamamen temizlensin. Bunu iki üç kere tekrarlamak zorunda olabilirsiniz. Ejderinizin kesinlikle bu solusyonu icmediginden emin olun. Bu yüzden kafa seviyesine kadar olmasın içme riskini indirgemek için. Siz ejderinizi temizlerken terraryumun ve içindeki doğadan toplama olmayan gereçlerin iyice çamaşır suyu veya dezenfektanda beklediğinden emin olun. Ejderinizi gözetim altında değilken solusyon içinde bırakmayın. Zeren zaten canlı doğadan Sebep o tamamen Gece gece güldürdün walla deniz1001, 14.12.2019 - 20:30 yazdı: Merhaba, doğadan bir kütük almıştım sanırım yeteri kadar temizleyememişim kertenkelemin üzerinde böyle kırmızı böcekler çıktı. Teraryumunu kendisinide temizliyorum ama yeniden çıkıyorlar tam olarak yapmam gereken nedir? Dostum sana gelirsek o canlıyı doğasına bırakman hem senin için hem de o canlı için daha sağlıklı olacaktır. O mite'lar sana veya evdeki diğer evcil hayvanlarına bulaşabilir. Bunun olmaması için bulduğun yere salman çok daha iyi olacaktır. Sonrasında da teraryumu ve odayı dezenfekte etmelisin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
plantlady 107 Posted December 21, 2019 8 hours ago, CyBeRr said: Zeren zaten canlı doğadan Sebep o tamamen Gece gece güldürdün walla Dostum sana gelirsek o canlıyı doğasına bırakman hem senin için hem de o canlı için daha sağlıklı olacaktır. O mite'lar sana veya evdeki diğer evcil hayvanlarına bulaşabilir. Bunun olmaması için bulduğun yere salman çok daha iyi olacaktır. Sonrasında da teraryumu ve odayı dezenfekte etmelisin. Birinin doğadan dikenli keler yakalayıp beslemeye çalışacağı, üstüne bir de kendimizi yerli türleri doğadan yakalayıp beslemeyin/satmaya çalışmayın diye yırttığımız forumda yardım isteyeceği aklıma gelmedi shsjbsnsnsjdn sakallı ejder diye düşündüm Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,129 Posted December 21, 2019 benihime, 1 dakika önce yazdı: Birinin doğadan dikenli keler yakalayıp beslemeye çalışacağı, üstüne bir de kendimizi yerli türleri doğadan yakalayıp beslemeyin/satmaya çalışmayın diye yırttığımız forumda yardım isteyeceği aklıma gelmedi shsjbsnsnsjdn sakallı ejder diye düşündüm Sen de haklısın 🤣👌🏻 Quote Share this post Link to post Share on other sites