Jump to content
fireman

Pseudoharpax Virescens

Önerilen İletiler

 Pseudoharpax virescens 

Gambiya'dan (Batı Afrika) küçük bir peygamber devesi türüdür.

 vücudunun altında beyazdan kremsi, orta ila koyu yeşil sırt ve parlak yeşil kanatlar vardır. Yetişkin P. virescens  ayrıca bazı pembe aksanları ve kanatların altında turuncu bir yama görebilirsiniz. Yetişkin mantisin arka kısımları parlak kırmızıdır. Bu kırmızı kanatlar, yırtıcılar için bir karışıklık mekanizması olarak kullanılır. Mantis boşta oturuyorsa yeşil görünür, ancak kanatlarını açtığında bir yırtıcı için kafa karıştırıcı olabilecek parlak kırmızı renk gösterir (kuş veya bukalemun gibi). 
 Yetişkinler yaklaşık 3 cm uzunluğundadır, bu bir inçten biraz daha uzundur.

 Bir av görülürse, tipik bir titreşimli av yürüyüşü ile takip edilir. Titreşim, mantisin bir avcıdan ziyade rüzgarda hareket eden bir yaprak veya dal gibi çevrenin bir kısmına benzemesine neden olur. Avına yeterince yaklaştığında onu çok çabuk yakalar.


İdeal sıcaklık yaklaşık 24 ° C'dir, ancak 20 ° C ile 30 ° C arasında değişebilir. Geceleri sıcaklığın 17 ° C'ye düşmesine izin verebilirsiniz. 
Bu türün gerekli nemi yaklaşık% 50 ila 70 arasındadır. bakım alanı bir yetişkin için , en az 9 cm yüksekliğinde ve 6 cm genişliğindedir. Bir teraryum için güzel bir boyut 15 x 10 x 10 cm olacaktır, bu nedenle çok sayıda sahte bitki ve tünek için yer olacaktır.


Bu tür yamyamdır, Bir mahfazada birden fazla mantisin bir arada tutulmaması tavsiye edilir. İyi beslenirse  yavrular (L3'e kadar) hala birlikte tutulabilir.

 Bu türün dişileri yetişkin olarak erkeklerden biraz daha büyüktür. yetişkinlerin cinsiyeti çeşitli özelliklere göre belirlenebilir. antenin uzunluğu görülebilir. Erkeğin anteni dişi olandan daha uzun ve geniştir. Antenin tabanı, son iki instar aşaması için erkeklerde turuncu-kahverengidir, siyah dişilerinki ise Yaklaşık L4 instar seviyesinden mantis karnındaki segment sayısını sayabilirsiniz. Dişilerin altı, erkeklerde 8 dir. 

yetişkin olduktan 2 ila 4 hafta sonra, bir çiftleşme denemesi yapılmalıdır. Dişi, erkek tanıtılmadan önce iyi beslendiğinden emin olun. Erkeği yanına yerleştirdiğinizde dişiyi biraz yiyecekle oyalamak iyidir. Çiftleşme birkaç saat sürebilir.
 her biri yaklaşık 15 yumurta ile küçük ootheca üretir. Ootheca açık kahverengi renktedir ve dallarda veya teraryumun tepesinde birakir. 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×