Jump to content
Elgar

Leopard Gecko Yem Yememe Sorunu

Önerilen İletiler

Herkese merhaba,

Tam 1 ay önce sahiplendim; ilk 5 gün gün de 1-2 tane de olsa yem alan canlı 28 gündür (arada yine 1-2 yem hariç) kesinlikle yem almıyor. Yerli ve yabancı kaynaklardan sahiplenmeden önce ve bu sorunla karşılaştıktan sonra da devam etmek üzere araştırma yapıyorum fakat durumu hâla çözemedim ne yazık ki.

 

*İlk günlerde sıcaklık 29-30 arasında sabitliydi. Yemden tamamen kesildikten sonra ki 5 gün itibari ile 30-31 arasına sabitledim. Biraz yem aldı fakat tekrar kesti. Soğuk alan 26-29 arası değişiyor.

*Bulunduğu yer akvaryumdan dolayı gece de ışık alıyor diye yerini değiştirdim yine ilk gün aldı ve tekrar kesti sonra ki 1 hafta boyunca sabit olarak aynı yerde duruyor. Diğer canlım için de aynı koşullar geçerli fakat onun iştahı daha da arttığı için son yerde ve ısı derecesinde sabitli bıraktım ve oynama yapmadım.

*Stres yapmaması için handling yapmıyorum ve günde sadece 1 sefer su tazeleme ve dışkı varsa almak için yapıyorum. Yemek yemediği için genelde dışkı olmuyor. Yediği günün ertesinde dışkı bırakmış oluyor, dışkılamasında sorun yok. 

*Deri değişiminde sorun yaşamadı; geldiği günden beri toplam 3 sefer deri değiştirdi.

*Yem ve su kabını 3 kere değiştirdim. Farklı genişlik ve derinlikte kapları denedim açıkcası takip ettiğin üzere en uygun bu oldu. Su içmesinde sorun yaşamıyor.

*Saat 20:00-01:00 arası son dört gündür kırmızı ışık da açıyorum.

*Exo Terra'nın Calcium ve multivitamin tozlarını kullanıyorum. D3'lü 3 günde bir, multivitamin 10 günde bir şeklinde ilerliyorum. D3'süz zaten teraryumda sabit, takip ettiğim üzere bir çok defa calcium aldı, onda da bir sorun yok.

*Canlı yem olarak Un kurdu, Morio, Tartara ve Dubia ile besliyorum. Canlı yemlerin beslenmesi de 2 günde bir Havuç, Patates, Bebek maması ve Beetle Jelly olarak ilerliyorum. 

IMG-7909.thumb.jpg.fbe49a9bb5e2b1398987642e4910e1ea.jpgIMG-7910.thumb.jpg.87a7e9ba564e43a7eecb3e50da649719.jpgIMG-7914.thumb.jpg.fae34b712b0f9dddf7d78f8e1dc3da00.jpgIMG-7913.thumb.jpg.d3b6ee535e162f80b98468594ee34f14.jpgIMG-7912.thumb.jpg.3595f28ccc5c6197e322de79b307d634.jpg

 

Aklıma gelen uyguladığım ve ilerleyişimi olabildiğince yazmaya çalıştım daha net ek bilgi alabilmek adına. Canlının görselde hiçbir sorunu yok gibi görünüyor. Geceleri oldukça aktif fakat gündür çok hareket etmiyor uyku durumu. Kuyruğu da tehlike arz etmiyor iyi durumda farkındayım ama 1 ay yem yememesi ileri de bu gidişle kuyruk deposunu da tüketerek tehlikeli bir hal almadan erken önlem almaya çalıştığım için en sonunda bu konuyu açmak durumunda kaldım. Farkındayım "canlım yem yemiyor", "yemden kesildi" gibi bir çok konu var fakat uygulamadığım bir bilgi içermiyor. Dediğim gibi yerli ve yabancı kaynaklardan çözüm olarak araştırma yapıyorum durmadan ama belki "şunu da dene" diyebileceğiniz bir bilgi bile altın değerinde benim için. Canlı konusunda hassas bir yapım var.

 

Unutmadan; kuyruk ve canlının yapısı olarak bakıldığını gördüm genelde fakat ben gram olarak takip ettiğim için aslında endişeliyim. 

Aynı yaşta aynı anda ve aynı ortamlarda baktığım iki canlı için; bu yem sorunu yaşadığım canlı elime ulaştığında 24.1 gramdı. 27 grama çıktı ve şuan 25.9 gramda. Diğeri ise 26.4 gramda elime ulaştı şuan 34.8 gramda.

 

Uzun bir konu oldu afflola. Olabildiğince eksik nokta kalmadan yazmaya çalıştım. Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.

 

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalr öncellikle canlının kuyruğu iyi gözüküyor , 3 ay yemese bile sıkıntı olcağını düşünmüyorum büyük ihtimalle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucunda canlı şaşırdı ne yapacağını havalar stabilleşince yiyeceğini düşünüyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
FireReptile, 21 saat önce yazdı:

Merhabalr öncellikle canlının kuyruğu iyi gözüküyor , 3 ay yemese bile sıkıntı olcağını düşünmüyorum büyük ihtimalle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucunda canlı şaşırdı ne yapacağını havalar stabilleşince yiyeceğini düşünüyorum

Evet kuyruk durumu endişeli kılmıyor ama gramaj nedeni ile korkutuyor. İleri safhalarda da sağlık sorunu yaratır edişem bu. Mevsimler gerçekten sorun yaratır durumda normal hava sıcaklıkları 33 derece ve üzeri seyrediyor. Dediğiniz gibi umarım kısa sürede toparlar. Teşekkür ederim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kırmızı işik leopard geckolarda bir sıkıntı yapmaz ama gerek bir durumda değil.

canlı daha yeni sahiplenilmiş yem yememesi normal bir durum.

canlı yem denemelerini her gün yapın

arkadaşın dediği gibi sıcaklık mevsim normallerini aştığı için canlılar bozguna uğradı

lakin evin karanlık veya gölgesi bol olan bir yerde bakılabileceğini düşünüyorum.

zaten gerekli tedbirleri almışsınız ve araştırmanızı yapmışsınız bundan sonrası dediğim gibi

canlıyı strese sokmadan değişik yöntemlerle canlı yemleri ona göstermek ve beklemek.

geçmiş olsun...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • Yazan: alperentozer
      Geckom sabah uyandığımda deri değiştirmişti sadece kafasının üstünde kalmıştı bende cımbız yardımıyla ona yardım ettim kafasının üstündeki büyük parçayı aldım ve bi sorun yoktu aksama kadar gece eve geldiğimde gözü kapalıydı açamıyordu öğlen oldu hala aynı hareket ediyor fakat görmüyor önünü gözü tamamen kapalı lütfen yardım edin 
    • Yazan: KarincaClub
      Leopard geckomun gözünde deri parçası kaldı 1 aydır duruyor nasıl alabilirim
      İltihab değil gibi hiçbir büyüme yok gözün kenarında
       
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×