VetEmreodbs 0 Posted July 9, 2020 Merhaba. 5 gün önce dişi bir leopard gecko aldım. Aldığım gecko 20-25 gün önce yumurta vermiş ve teraryumda bir erkekle beraber bakılıyordu. Eve getirdim teraryumuna yerleştirdim ve bugün bendeki erkeği dişinin teraryumuna koydum. Bir süre sonra erkek kuyruk sallamaya ve dişiye ilgi göstermeye başladı. Ama erkek dişiye dokunduğu an dişi kaçıyor yada erkeği ısırmaya çalışıyor. Ayrıca kuyruğunu sağa sola sallıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Yeni tanıştırılan geckolarda normal bir durummudur? Zamanla birbirlerine alışırlarmı? (Not: Erkekle dişiyi ayırdım) Share this post Link to post Share on other sites
AlkımCem 12 Posted July 10, 2020 Sizinde söylediğiniz gibi canlı 20-25 gün önce yumurta vermiş yani bu sezon çiftleşmiş son yumurtalarını verip sezonu kapatmış da olabilir hala sezonda da olabilir dolayısıyla daha çiftleşmek istemiyordur erkeğin çiftleşme isteğine karşılık vermez benim fikrim ve tahminim bu yönde. (muhtemelen bu sezon daha çiftleşmeyecektir dişi) Share this post Link to post Share on other sites