Jump to content
pumpfriction

ReptiFire 200 Mikro işlemci kontrollü kuluçka (Yerli Üretim)

Recommended Posts

Ender abi ben bunu yeni gördüm :D  Hayırlı olsun tebrik ederim ayrıca..

Son durumu nedir üretimin ?

Soğutma problemi bu hafta nihayet çözülecek. Alüminyum soğutucu blok yetmiyordu, aldığım ise büyük geldi. Kestirip monte edeceğim. Bir kopyası Kaan'da, ondaki çalışınca önümüzdeki yıla kadar proje askıya kalkacak.

Şöyle söyleyeyim. 2 adet yapıldı biri bende diğeri de Ender abi de olmak üzere. Soğutma kısmında ufak bir sıkıntı yaşansa da düzeltilebilecek basit birşey idi. Ama sonradan ben taşınınca bendeki de öylece kaldı. Ama hala 28 derece üstü isteyen canlılarımda kullanıyorum.

Fakat yenisini üretir mi Ender abi bilmiyorum açıkçası. Ve o zamanki maliyetler ile şuanki maliyetler arasında dünya kadar fark var. 

Exoterra'dan daha ucuza gelir yine de diye düşünmüştüm. Soğutmalı olarak başka seçenek bulamadım. Buzdolabından yapımı da ben beceremem. O zaman Ender abiiii bi ses ver 😊

Edited by Gözde Gülseven

Gözde Gülseven, 2 saat önce yazdı:

Exoterra'dan daha ucuza gelir yine de diye düşünmüştüm. Soğutmalı olarak başka seçenek bulamadım. Buzdolabından yapımı da ben beceremem. O zaman Ender abiiii bi ses ver 😊

Isıtma ve soğutma bir arada termostatlar var. Onlardan edinip ısıtıcı ve fan bağlayabilirsiniz. Ben ilave olarak nem rölesi aldım, niyetim ısıtıcı + soğutucu + nem sabitleyici bir inkübatör yapmaktı, halen vazgeçmiş değilim kabin üzerine düşünüyorum tek eksiğim o...

Gokmen73, 1 saat önce yazdı:

Isıtma ve soğutma bir arada termostatlar var. Onlardan edinip ısıtıcı ve fan bağlayabilirsiniz. Ben ilave olarak nem rölesi aldım, niyetim ısıtıcı + soğutucu + nem sabitleyici bir inkübatör yapmaktı, halen vazgeçmiş değilim kabin üzerine düşünüyorum tek eksiğim o...

Benim elimde küçük buzdolabı var, gönül ister ki onu ısıtmalı, soğutmalı, nemlendirmeli bir inkübatöre çevirmek. Ama malzemeleri temin etsem de onun kurulumunu yapacak bilgiye sahip değilim 😊

Kralmurat daha önce incubator yapiyordu hala yapiyorbmu bilmiyorum aka dolap varsa peltier ve diger ekipmanlar temin edilir. Nemin cok gerekli oldugunu zannetmiyorum fakat fanla sogutma yetersiz kalir, peltier gerekli olan malzemedir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gözde Gülseven, 14 saat önce yazdı:

Benim elimde küçük buzdolabı var, gönül ister ki onu ısıtmalı, soğutmalı, nemlendirmeli bir inkübatöre çevirmek. Ama malzemeleri temin etsem de onun kurulumunu yapacak bilgiye sahip değilim 😊

Önü cam bir buzdolabından harika bir inkübatör olur:) aklımda ikinci sıra mikrodalga fırın var. Kış aylarında işimi görecek hazırda bir inkübatörüm var o yüzden biraz savsakladım işi. Bağlantılar çok zor değil ben malzemelerinizi temin ettikten sonra yapabileceğinizi düşünüyorum👍🏻

brkfrt, 4 saat önce yazdı:

Kralmurat daha önce incubator yapiyordu hala yapiyorbmu bilmiyorum aka dolap varsa peltier ve diger ekipmanlar temin edilir. Nemin cok gerekli oldugunu zannetmiyorum fakat fanla sogutma yetersiz kalir, peltier gerekli olan malzemedir.

Ben geçen sene ExoTerra’nın inkübatörünü almaya niyetlenmiştim fakat yorumlarda verilen paranın karşılığı olarak yumurta koruma konusunda pek de iyi olmadığını okudum. Herkes Kral Murat’ın inkübatörlerini övüyordu, sordum yapmıyormuş artık (geçen yıl için söylüyorum) Peltier i araştıracağım açıkcası ne olduğunu bile bilmiyorum:)

Peltier; termoelektrik bir sistem devre cift tarafli, bir tarafini cok isitirken diger tarafini cok sogutuyor. Bu ozelligiyle isitma ve sogutmada kullaniliyor, yani elektrik enerjisini ısıya donusturen bir sistem. Soğuğa dönüştürebilmesi, incibatorde kullanimini sagliyor. Ben baska bir sistem duymadik acikcasi kullanilan. Çok gelişmiş sistemleri bilemiyorum ama incibatorlerde hep peltier

• Thanks 1

Arkadaşlar merhaba...

Sipariş üzerine sınırlı sayıda yaptırıyorum.

Zira kendileri CNC lazer kesim çelik kasaya sahiptir.

1500 TL + KDV

Siparişten bir hafta sonra teslim.

%50 sipariş sırasında ön ödemeli.

Fiyat için kusura bakmayın, maalesef tüm malzemelerin alışı dolar ile.

Seri üretim olmadığı için de şahsen bir günümü ayırarak montajını tamamlıyorum.

Soğutma sistemi peltier + fan şeklinde halloldu.

Yine de çok sıcaklarda, balkonda, tavan arasında değil de, kendi yaşadığınız ortamda kullanılması tavsiye edilir.

Seri üretim değil, hala DIY sınıfında olması nedeni ile prototip olarak satıyorum.

O yüzden seri üretim fiyatı ve 2 yıl garanti gibi beklentileriniz varsa ExoTerra öneririm. :)

Reptifire Sahibi olarak şunu söyleyebilirim gerçekten Şarap dolabından yapılan ile şıklık, görüntü, malzeme kalitesi bakımından alakası Yok. Reptifire çok daha önde o konuda. Ama bizim makinelerin yapıldığı tarihlerde dolar 2₺ veya daha altında idi.

Güncel kur maalesef fiyatı arttırıyor. Ki şuan şarap dolaplarını bile ucuza bulmak zor. Ancak ikinci el mini buz dolabı bulup onları işini iyi bilen bir elektrikçide çevirtmek çok daha mantıklı olur. 

Gözde Gülseven, Bir saat önce yazdı:

Fiyat konusunda Ender abiye bişey demiyorum kesinlikle, sadece inkübatör için benim ayırdığım bütçeyi aştığından bana yüksek geldi fiyat. 

Elinizde mini buzdolabı var, bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır, başlayın derim:)

Gokmen73, 2 saat önce yazdı:

Elinizde mini buzdolabı var, bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır, başlayın derim:)

İnternetten peltier'e baktım bir sürü çeşidi var, hangi malzemeleri almam gerektiğini ve nasıl bi sistem yapacağımı bilmiyorum. Bu arada mini buzdolabı dediğim otellerde olan, önü cam olmayanlardan. Konu hakkında nasıl yapılır, hangi malzemeler lazım vs gibi bir video varsa paylaşırsanız sevinirim. Hiç bir şey bilmeden bir şey yapmam mümkün değil 😊

😂 

Yazmıyor olmam izlemediğim anlamına gelmez. Arada telefonla görüşüyoruz. 😂 Ölü sayılmam tani... 

Fiyata gelince... 

Bence de çok. 😂 Zaten olmasa ihracatına başlamıştım. 😂 

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.